Εκτύπωση άρθρου

Η νέα μόδα είναι γνωστή ως «μη διαζύγιο» και φαίνεται ότι αποτελεί την επιλογή για ολοένα και περισσότερους αποτυχημένους γάμους. Το σύνθημα είναι “συμπαθώ την/τον σύντροφό μου, αλλά δεν αντέχω να ζω μαζί του/της”, σύμφωνα με την εφημερίδα “Νew Υork Τimes”!

Τα ζευγάρια που το εφαρμόζουν, τυπικά εξακολουθούν να είναι παντρεμένοι. Υποβάλλουν κοινή φορολογική δήλωση και η γυναίκα -όταν δεν εργάζεται- καλύπτεται από τη δική του ασφάλεια υγείας. Βλέπονται ωστόσο ελάχιστες φορές τον χρόνο, καθώς ο καθένας έχει τραβήξει τον δικό του δρόμο.

Οι λόγοι που καταφεύγουν σε αυτήν τη λύση όλο και περισσότερα ζευγάρια, είναι πρώτον ότι η διαδικασία του διαζυγίου είναι τσουχτερή για την τσέπη, αλλά και προκαλεί εχθρότητες στο ζευγάρι χωρίς λόγο.

Επιπλέον, τώρα με την οικονομική κρίση τα ζευγάρια δυσκολεύονται να πουλήσουν ακίνητα που αγόρασαν με κοινό στεγαστικό δάνειο καθώς συχνά ο ένας αδυνατεί να διατηρήσει την υποθήκη ή ο άλλος δεν μπορεί να αγοράσει καινούργιο σπίτι.

Το «μη διαζύγιο» αποτελεί και μια καλή δικαιολογία για όσους και όσες ενώ διατηρούν ερωτικές σχέσεις με τρίτα πρόσωπα, δεν επιθυμούν να ξαναπαντρευτούν αφού τους δίνει το άλλοθι του “μένω μαζί του/της για τα παιδιά”!

newsbomb.gr

Copy link
Powered by Social Snap