Εκτύπωση άρθρου

Η απουσία του γονέα βλάπτει σοβαρά την υγεία του παιδιού

Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2010

Όταν οι γονείς λείπουν αναγκαστικά πολλές ώρες από το σπίτι… Όταν οι χώροι παιχνιδιού τείνουν να εξαφανιστούν…

Κι όταν δεν υπάρχει επικοινωνία με τα παιδιά της γειτονιάς, τότε, δυστυχώς η τηλεόραση προάγεται στον σημαντικότερο παράγοντα απασχόλησης, ψυχαγωγίας και διαπαιδαγώγησης των παιδιών, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Εικοσιτέσσερις με τριανταεπτά ώρες εβδομαδιαίως παρακολουθούν τα παιδιά τηλεόραση, αναφέρει έρευνα του Ινστιτούτου Καταναλωτών, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα τόσο στις επιδόσεις τους, όσο και στην διατροφή τους.

Η κατανάλωση άχρηστων διατροφικών ουσιών έχει ήδη διαμορφώσει και εμπεδώσει επικίνδυνα διατροφικά πρότυπα στο 77% των παιδιών, με την ανοχή της Πολιτείας και τη συνδρομή του «γονεϊκού ταμείου», τονίζει η σχετική έρευνα. Παρά τις ενημερωτικές εκστρατείες, πολλοί γονείς εξακολουθούν να δίνουν χρήματα στα παιδιά τους για να αγοράσουν ανθυγιεινά σνακς, αντί να τους ετοιμάζουν σπιτικό φαγητό, λόγω έλλειψης χρόνου.

Όπως επισημαίνεται τα παιδιά με κακές σχολικές επιδόσεις, είναι δέσμια της μικρής οθόνης και ουσιαστικά είναι υπό τηλεοπτική κατοχή. Αυτές οι ώρες είναι ώρες απουσίας σωματικής και πνευματικής άσκησης και συνοδεύονται από ακατάσχετη κατανάλωση περιττών τροφίμων, χαμηλής ποιότητας και θρεπτικής αξίας, καταλήγουν οι ειδικοί.

Μήπως να τους αφιερώσετε περισσότερο χρόνο;

zougla

Copy link
Powered by Social Snap