Εκτύπωση άρθρου

 

 

Αμερικανοί και Βρετανοί ερευνητές μελέτησαν 13.000 γυναίκες και δήλωσαν ότι προηγούμενη απώλεια εμβρύου θα πρέπει να ληφθεί υπόψη όταν αξιολογείται ο κίνδυνος κατάθλιψης.

Προηγούμενες έρευνες υπέδειξαν ότι γυναίκες που έχασαν ένα έμβρυο έχουν περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν άγχος και κατάθλιψη στην επόμενη σύλληψη.

Ωστόσο λίγες έρευνες εξέτασαν αν τα συμπτώματα εξασθενούν μετά τη γέννηση υγιούς παιδιού.

Οι ερευνητές μελέτησαν περισσότερες από 13.000 γυναίκες. Η ερευνητική ομάδα ανακάλυψε ότι γυναίκες που στο παρελθόν έχασαν ένα έμβρυο εμφάνισαν σημαντικά υψηλότερα επίπεδα άγχους και κατάθλιψης κατά την επόμενη εγκυμοσύνη.

Αυτό συνεχίστηκε σχεδόν 3 χρόνια μετά τη γέννηση υγιούς νεογνού.

Η Καθηγήτρια Jean Golding, δήλωσε ότι η έρευνα είναι σημαντική για τις οικογένειες γυναικών που έχασαν ένα παιδί αφού συχνά θεωρείται ότι ξεπερνούν γρήγορα το γεγονός, ενώ πολλές δεν το ξεπερνούν.

Η Dr Emma Robertson Blackmore, του Πανεπιστημίου του Ρότσεστερ, πρόσθεσε ότι γνωρίζουμε ότι η κατάθλιψη της μητέρας μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις σε παιδιά και οικογένειες. Πρόσθεσε ότι αν προσφέρουμε στοχευμένη στήριξη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σε γυναίκες που έχασαν ένα έμβρυο προηγουμένως, μπορεί ενδεχομένως να βελτιωθεί η εικόνα της υγείας για παιδιά και μητέρες.

Πηγές: ’British Journal of psychiatry′.

iatronet.gr

Copy link
Powered by Social Snap