Εκτύπωση άρθρου


Μάστιγα για τους Βρετανούς εφήβους ο αλκοολισμός

Πρώτη δημοσίευση: 13.09.2010

Πρόβλημα με το αλκοόλ αντιμετωπίζει μεγάλο ποσοστό των εφήβων στη Βρετανία και ήδη ο Ερυθρός Σταυρός ξεκίνησε εκστρατεία κατά του αλκοολισμού στους νέους.
Ένας στους επτά εφήβους ηλικίας 11 έως 16 ετών έχει τουλάχιστον μια φορά στη ζωή του βρεθεί αντιμέτωπος με έναν συνομήλικό του που έχει προβλήματα με το αλκοόλ, «δείχνει» έρευνα του Ερυθρού Σταυρού.

Το 10% των 2.500 ερωτηθέντων νέων ανέφερε ότι στη διάρκεια των τελευταίων 12 μηνών υπήρξε μάρτυρας συμπτωμάτων ασθένειας ή κατάπτωσης ή κατάστασης αφασίας που σχετίζεται με την κατανάλωση αλκοόλ από συνομήλικο, φιλικό του πρόσωπο. Οι μισοί από τους ερωτηθέντες ανέφεραν ότι είδαν φίλους τους να λιποθυμούν και οι άλλοι κατάγγειλαν ότι είδαν φίλους τους να πέφτουν και να τραυματίζονται σοβαρά επειδή ήταν μεθυσμένοι.

Η έρευνα επιβεβαίωσε ότι οι νεαροί Βρετανοί εξελίσσονται σε… γερά ποτήρια και ότι το 23% των εφήβων ηλικίας από 11 έως 16 χρόνων έχει μεθύσει δύο-τρεις φορές στη διάρκεια των τελευταίων έξι μηνών.

Ο βρετανικός Ερυθρός Σταυρός έχει ξεκινήσει μια εκστρατεία ενημέρωσης των νέων με στόχο να μάθει κάθε παιδί -είτε πίνει είτε όχι- πως να μπορεί να αντιμετωπίσει μια κρίση από το αλκοόλ.
Πηγή : newsit. gr

Copy link
Powered by Social Snap