- Αλεξάνδρα Καππάτου Ψυχολόγος – Παιδοψυχολόγος - https://akappatou.gr -

Ο ΟΗΕ ακούει τους έφηβους

Ειδική συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, για να ακουστούν οι απόψεις εφήβων από όλο τον κόσμο, έχει προγραμματιστεί για τις 21 Δεκεμβρίου. Στη συνεδρίαση καλούνται να συμμετάσχουν άτομα ηλικίας 13 έως 21 ετών.

Τα Ηνωμένα Έθνη θα πρέπει να λαμβάνουν περισσότερο υπόψη τους τις θέσεις των νέων ανθρώπων από όλο τον κόσμο για τα θέματα που τους απασχολούν, δήλωσε η πρεσβευτής των Ηνωμένων Πολιτειών στον οργανισμό, Σούζαν Ράις.

Η Αμερικανίδα διπλωμάτης, η οποία προεδρεύει το Δεκέμβριο του Συμβουλίου Ασφαλείας, θέτει την εξής ερώτηση: “Ποιά είναι η πιο σημαντική πρόκληση για τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια που αντιμετωπίζει η γενιά σας; Πείτε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ποιό θέμα πιστεύετε ότι αξίζει να τύχει μεγαλύτερης προσοχής και εξηγείστε γιατί είναι σημαντικό”.

Η Σούζαν Ράις δήλωσε ότι επιλεγμένες απαντήσεις θα περιληφθούν στην ατζέντα της συνεδρίασης της 21ης Δεκεμβρίου, η οποία θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω του διαδικτύου.

Οι απαντήσεις των παιδιών εφόσον είναι γραπτές θα πρέπει να μην ξεπερνούν τις 250 λέξεις και οι βιντεοσκοπημένες θα πρέπει να μην έχουν διάρκεια άνω του ενός λεπτού. Οι απαντήσεις μπορούν να στέλνονται στον “τείχο” της Σούζαν Ράις στο Facebook: www.facebook.com/ambassadorrice.

newsbomb.gr