Εκτύπωση άρθρου


Τέλος στις εξάψεις που νιώθουν οι γυναίκες κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης μπορούν να βάλουν τα αντικαταθλιπτικά χάπια.

Ειδικοί από την Ιατρική Σχολή της Πενσιλβάνια χορήγησαν σε γυναίκες που συμμετείχαν στην έρευνα είτε αντικαταθλιπτικά χάπια είτε ψευδοφάρμακα για οχτώ εβδομάδες. Σε αυτές λοιπόν που πήραν αντικαταθλιπτικά οι εξάψεις μειώθηκαν αισθητά, ενώ όσες φορές ένιωσαν έξαψη το συναίσθημα ήταν πολύ ηπιότερο. Μόλις όμως οι εθελόντριες σταμάτησαν να παίρνουν το χάπι οι εξάψεις αυξήθηκαν εκ νέου.

Τα αντικαταθλιπτικά, κατά την άποψη των ειδικών, είχαν τα εν λόγω αποτελέσματα χάρη στην ικανότητά τους να καταπραΰνουν τις αντιδράσεις των αιμοφόρων αγγείων, οι οποίες επηρέαζαν τη διάθεση των γυναικών.

Ετσι, οι επιστήμονες είναι αισιόδοξοι τώρα ότι τα σχετικά ευρήματα θα τους βοηθήσουν να βρουν εναλλακτική μέθοδο αντιμετώπισης των εξάψεων χωρίς να είναι απαραίτητη η ορμονική θεραπεία αποκατάστασης.

Οσον αφορά το τι μπορεί να κάνει μια γυναίκα σε εμμηνόπαυση από μόνη της ώστε να δει καλύτερα αποτελέσματα, οι ειδικοί προτείνουν την αποφυγή κατανάλωσης πικάντικων φαγητών και ζεστών ροφημάτων, ενώ καλό θα ήταν να αποφεύγονται και τα έντονα συναισθήματα. Από την άλλη πλευρά, βοήθεια μπορεί να αποτελέσει για τη μείωση των εξάψεων και η χρήση συμπληρωμάτων με εκχυλίσματα βοτάνων ή η κατανάλωση σόγιας.

ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ ΣΚΟΥΡΑ

espresso

Copy link
Powered by Social Snap