Εκτύπωση άρθρου

Το πάθος για τα τυχερά παιχνίδια είναι κληρονομικό

5.10.2010

Το πάθος για τον τζόγο περνά από γενιά σε γενιά. Τα παιδιά τζογαδόρων γονέων έχουν δέκα φορές περισσότερες πιθανότητες από τα άλλα παιδιά να εμφανίσουν το πρόβλημα με το πέρασμα των χρόνων. Ερευνα στο Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης έδειξε ότι ο εθισμός στα τυχερά παιχνίδια περνάει στα παιδιά σε ποσοστό πολύ μεγαλύτερο απ’ ό,τι νόμιζαν οι ερευνητές, γεγονός που κάνει απαραίτητη τη λήψη μέτρων.

Στα νέα ευρήματα, που περιγράφονται στην έκθεση «Παιδιά σε κίνδυνο να αναπτύξουν πρόβλημα με τον τζόγο», αναφέρεται πόσο πολύ επηρεάζονται τα παιδιά των τζογαδόρων. Οπως διαπιστώθηκε από τους ερευνητές, τα παιδιά που ο πατέρας τους είχε πρόβλημα εθισμού στον τζόγο είχαν 13,5 φορές περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν πρόβλημα σε σχέση με συνομηλίκους τους χωρίς «προδιάθεση» και τα παιδιά που η μητέρα είχε πρόβλημα τζόγου είχαν 10,6 φορές περισσότερες πιθανότητες. Προηγούμενη έρευνα είχε δείξει ότι τα παιδιά των εθισμένων παικτών τυχερών παιχνιδιών είχαν 2-4 φορές περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν προβλήματα τζόγου.

«Πολλά από τα παιδιά των τζογαδόρων αρχίζουν να παίζουν χαρτιά στο σπίτι ή να συνοδεύουν τους γονείς στα τραπέζια, τον ιππόδρομο ή τις κυνοδρομίες από πολύ μικρή ηλικία» αναφέρει στην έκθεση ο καθηγητής Αλούν Τζάκσον από το Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης, προσθέτοντας ότι οι γονείς είναι οι εκείνοι που μπάζουν τα παιδιά τους στα τυχερά παιχνίδια.

espresso

Copy link
Powered by Social Snap