man and woman talking 2
Εκτύπωση άρθρου

Ελεύθερος τύπος
Glam – 104
6 Νοεμβρίου 2011

Από τη Δήμητρα Μποφυλάτου

Παλιά ανυπομονούσες να τελειώσεις το οκτάωρο για να εξαφανιστείς από το γραφείο, τώρα κάνεις υπερωρίες και δεν σε νοιάζει αν πληρώνεσαι έξτρα  γι’ αυτό. Όχι, δεν φοβάσαι για τυχόν απολύσεις, απλώς ανακάλυψες τον έρωτα στο διπλανό τμήμα….

Μόλις τον είδες να μιλάει στο hands free έχασες τον κόσμο κάτω απ’ τα πόδια σου. Εντόπισες ότι το γραφείο του είναι δίπλα στο καπνιστήριο και από τό9τε ξημεροβραδιάζεσαι μ’ έναν καφέ μέσα στους καπνούς για να τον συναντήσεις. Ύστερα από λίγο καιρό άρχισε να σου δείχνει ενδιαφέρον και σου πρότεινε να βγείτε  για να …γνωριστείτε καλύτερα.  Τι να κάνεις ώστε  να μην εξελιχθεί το love story  σε… Βατερλώ; Αν το ένα ραντεβού διαδεχθεί το άλλο και τελικά γίνεται ζευγάρι, πρέπει να μάθεις να διαχωρίζεις τα προσωπικά από τα επαγγελματικά σου. Δεν είναι ανάγκη να γίνετε πρώτο θέμα στο γραφείο και να γνωρίζουν μέχρι και οι καθαρίστριες πως το ….τρίβετε το πιπέρι!

Μυστικέ μου έρωτα!

Ξέχνα τα φιλιά και τις αγκαλιές στο ασανσέρ, τα πνιχτά γελάκια στο καπνιστήριο και όλες τις κινήσεις που φανερώνουν οικειότητα. Τα αγγίγματα στο ώμο και τα μόνιμα χαμόγελα μέχρι τα αυτιά απαγορεύονται δια ροπάλου. Απόφυγε τα καυτά υπονοούμενα στο meeting της Δευτέρας και μην του στέλνεις ερωτικά mails από το γραφείο, γιατί ποτέ δεν ξέρεις! Η γλώσσα του σώματος  λέει πολλά, οπότε μάθε να κρύβεσαι.

Η αγάπη άργησε μια μέρα …..

Ένα είναι το μόνο σίγουρο: Αργά ή γρήγορα, το μυστικό σας θα μαθευτεί, όσο καλά και να το κρύψετε, αφού και οι τοίχοι έχουν αυτιά …Παρ’ όλα  αυτά, είναι διαφορετικό να γίνουν τα αποκαλυπτήρια όταν η σχέση σας  έχει πάρει μια πιο «σοβαρή» τροπή και άλλο να το μάθουν όλοι στο πρώτο ραντεβού σας. Όχι τίποτε άλλο, αλλά, αν ανακαλύψετε γρήγορα ότι δεν ταιριάζετε, δεν είναι ανάγκη να μάθουν όλοι τις λεπτομέρειες του σύντομου ειδυλλίου σας.
Μη φέρνεις δουλειά στο σπίτι
Αν αποφασίσετε να συγκατοικήσετε, το να μοιράζεστε το μαξιλάρι και το γραφείο μπορεί να προξενήσει ποικίλα προβλήματα στον έρωτά σας, αλλά και στις σχέσεις με τους συναδέλφους σας. Μην αφήσετε το φλογερό love story   να σας πάρει τα «μυαλά», ούτε, βέβαια, να επηρεάσει την αποδοτικότητά σας στη δουλειά.
Παντρεμένοι και οι δύο
Αν ο συνάδελφός είναι δεσμευμένος ή παντρεμένος, το καλύτερο είναι να μπλέξετε από την αρχή μαζί του, γιατί τα αποτελέσματα συνήθως είναι ολέθρια. Αν, παρ’ όλα αυτά , ο παράνομος έρωτας …ανθήσει, πρέπει να είστε πολύ  προσεκτικοί ώστε να μη μαθευτεί, γιατί θα αποτελέσει μια πρώτης τάξεως αφορμή για πισώπλατα μαχαιρώματα. Σε πολλές περιπτώσεις, όταν γίνεται βούκινο πως οι συνάδελφοι έχουν στενές σχέσεις   τρίτου τύπου μπορεί ακόμη και να απολυθούν.

Κι αν τον βαρεθώ;

Πολλές φορές οι σχέσεις μεταξύ συναδέλφων επηρεάζονται από το  γεγονός ότι εργάζονται στον ίδιο χώρο και μπορεί η έλξη που  δημιουργήθηκε  να είναι απόρροια αυτού του γεγονότος. Είναι εύκολο να λήξεις μια σχέση γραφείου, αρκεί και οι δυο πλευρές να φερθούν πολιτισμένα. Αν όμως η άλλη πλευρά νιώθει θιγμένη, είναι πολύ πιθανό να ακολουθήσουν …αντίποινα: Μπορεί να  σου κάνει σκηνή εντός του χώρου εργασίας, με αποτέλεσμα να σας ακούσει όλος ο όροφος  ή , ακόμη χειρότερα, ν’ αρχίσει να  μοιράζεται τις προσωπικές σας στιγμές (ακόμη και τις ερωτικές) με τους υπόλοιπους συναδέλφους σας. Αν, μάλιστα, του αρέσει να «βάζει σάλτσα» στα γεγονότα γρήγορα, αφού περνάς από το διάδρομο θ’ ακούς ψιθύρους και γέλια. Μην  αναρωτιέσαι, για σένα χτυπάει η καμπάνα!
Μάλιστα, κύριε διευθυντά!
Όταν δημιουργούνται σχέσεις με ανθρώπους που είναι σε διαφορετικές κλίμακες, τα πράγματα είναι ακόμη πιο περίπλοκα. Μπορεί στην αρχή να σου φαίνεται γοητευτικό ότι ο διευθυντής της εταιρίας σου σε καλεί για φαγητό και σε φλερτάρει διακριτικά, όμως είναι πολύ πιθανό το «ψηστήρι» να οδηγήσει στο κρεβάτι και από εκεί στην απόλυσή σου. Οι άντρες που έχουν την εξουσία πολλές φορές τη χρησιμοποιούν  σαν αφροδισιακό. Κι αυτό γιατί ξέρουν ότι υπάρχουν γυναίκες  που θέλουν μέσω του σεξ ή της σχέσης  να ελιχθούν επαγγελματικά. Αν , παρ’ όλα αυτά, ερωτεύτηκες το διευθυντή σου, όχι λόγω της θέσης του, αλλά επειδή ταιριάζετε και νιώθεις ότι δεν κρατιέσαι, βγες μαζί του. Προσοχή όμως! Μη βιαστείς να πέσεις στο κρεβάτι μαζί του, διατήρησε τις επιφυλάξεις σου και έχε στο νου σου ότι τα νέα ταξιδεύουν πιο γρήγορα κι απ’ τον αέρα…

Έρωτας στο χώρο της δουλειάς

Από την ψυχολόγο / παιδοψυχολόγο Αλεξάνδρα Καππάτου
Θεωρητικά, υπάρχει ένας άγραφος νόμος   στις επιχειρήσεις (σε κάποιες το λένε ξεκάθαρα στους υπαλλήλους τους) που λέει πως απαγορεύονται οι σχέσεις μεταξύ συναδέλφων. Αυτό, βέβαια, δεν ισχύει και πολύ συχνά στην πράξη. Ειδικότερα, στη σημερινή εποχή, που τα δεδομένα επιτάσσουν να περνούν οι άνθρωποι πολλές ώρες στο γραφείο, είναι φυσικό η δουλειά  να γίνεται βασικός χώρος κοινωνικών συναναστροφών και συχνά να δημιουργείται έλξη ανάμεσα σε συναδέλφους. Δεν είναι αρνητικό να υπάρχει φλερτ στο χώρο  της εργασίας, αντιθέτως μπορεί να ενισχύσει και τη δημιουργικότητα. Το γραφείο είναι ένα ζωντανό κύτταρο, όπου εκτός από τα εργασιακά καθήκοντα συνυπάρχουν προσωπικά  χαρακτηριστικά και ενδεχομένως να δημιουργηθούν και συναισθήματα που δεν τα περιμέναμε. Αυτό δεν είναι αρνητικό, αρκεί να μπορούμε να διαχειριστούμε τα όσα νιώθουμε και να έχουμε ρεαλιστικές προσδοκίες από το πρόσωπο που είναι απέναντί μας. Μια σχέση ερωτική με ένα συνάδελφό μας,  όπως δείχνουν οι έρευνες, τις περισσότερες φορές λήγει μέσα σε έξι μήνες. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι κάποιες σχέσεις δεν φτάνουν σε γάμο. Μπορεί, τέλος, αν το φλερτ δεν προχωρήσει, να ανακαλύψουμε την παρουσία ενός φίλου, ενός προσώπου στο οποίο θα μπορούμε να εκμυστηρευτούμε πολλά δικά μας πράγματα.

Copy link
Powered by Social Snap