Εκτύπωση άρθρου


Και στέλνουν 600 SMS το χρόνο στα παιδιά τους

Πού είναι η μαμά και ο μπαμπάς; Μπροστά στο λάπτοπ.

Σύμφωνα με μια νέα βρετανική έρευνα, σχεδόν 14 ώρες την εβδομάδα περνούν μπροστά στον υπολογιστή τους οι νέοι γονείς, περιηγούμενοι στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, όπου περνούν έξι ώρες από τον εβδομαδιαίο ελεύθερό τους χρόνο.

Όπως αποκαλύπτει η μελέτη που δημοσιεύει η εφημερίδα «Daily Mail», το 62% των γονιών επισκέπτεται την ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης Facebook δεκάδες φορές μέσα στην εβδομάδα και περνά κατά μέσο όρο έξι ώρες μέσα στο Διαδίκτυο, συνομιλώντας με φίλους.

Από την μελέτη προκύπτει πως οι πατέρες είναι εκείνοι που περνούν πολύ περισσότερη ώρα στο Internet για κοινωνικούς λόγους ή για διασκέδαση, ενώ οι μαμάδες περιηγούνται στο Διαδίκτυο όταν τα παιδιά τους πάνε για ύπνο ή  βλέπουν τηλεόραση.

«Επειδή οι μοντέρνες μητέρες δεν έχουν καθόλου χρόνο, χρησιμοποιούν το Ιnternet για να διευκολύνουν την καθημερινότητα τους, ψωνίζοντας, κάνοντας οικονομικές συναλλαγές και ανταλλάσσοντας απόψεις για τα παιδιά τους», τονίζει η Κάρι Γκράχαμ, εκπρόσωπος της εταιρείας «Different Size Feet», που διενήργησε την έρευνα, προσθέτοντας ότι κατά μέσο όρο οι νέοι γονείς στέλνουν 600 γραπτά μηνύματα τον χρόνο σε κινητά τηλέφωνα για να συνομιλήσουν με τα παιδιά τους.

Σύμφωνα με την έρευνα, αυξάνεται διαρκώς ο αριθμός των γονέων που περιηγούνται στο Internet, ενώ το 65% των μητέρων επισκέπτεται ιδιαίτερα συχνά τις σελίδες του Διαδικτύου, καθώς αναζητά τρόπους να βελτιώσει την οικογενειακή ζωή κάνοντας συμφέρουσες αγορές ή συζητώντας θέματα που αφορούν στα παιδιά και την ανατροφή τους.

Το Βήμα

Copy link
Powered by Social Snap