Εκτύπωση άρθρου

Bιορυθμοί
Η ώρα τού «ό,τι θες, αγάπη μου» είναι στις 6 μ.μ.!

Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Οι βιορυθμοί καθορίζουν την ιδανική ώρα για χατίρια, για καβγαδάκια αλλά και για… αύξηση

ΛΟΝΔΙΝΟ Οι γυναίκες μπορεί να μην παίρνουν πάντα αυτό που θέλουν αλλά οι πιθανότητές τους αυξάνονται αν περιμένουν ως τις 6 το απόγευμα για να το ζητήσουν. Τότε είναι, σύμφωνα με δημοσκόπηση της πολυεθνικής φαρμακευτικής εταιρείας Βayer Schering Ρharma, που οι άντρες γίνονται πιο δεκτικοί στις επιθυμίες της αγαπημένης τους, είτε αυτές αφορούν βαρετές δουλειές του σπιτιού είτε ένα ρομαντικό Σαββατοκύριακο μακριά από το άγχος της καθημερινότητας.

Οι άνδρες με τη σειρά τους θα πρέπει να αποφεύγουν τα συζυγικά καβγαδάκια το μεσημέρι καθώς πιθανότατα θα… ηττηθούν. Σύμφωνα με την έρευνα που διεξήχθη σε περισσότερους από 1.000 άνδρες και γυναίκες, η καλύτερη ώρα για να κερδίσει μια λογομαχία το «αδύναμο φύλο» είναι γύρω στις 3 το μεσημέρι.

Τι γίνεται όμως όταν μια γυναίκα θέλει να ζητήσει αύξηση από το αφεντικό της; Η δημοσκόπηση έδειξε ότι πρέπει να το κάνει γύρω στη μία το μεσημέρι και όχι μόλις φθάσει στη δουλειά της το πρωί. Οι εργοδότες εκείνη την ώρα δείχνουν να είναι περισσότερο «ανοικτοί» στα αιτήματα των υπαλλήλων τους.

Επίσης βρέθηκε ότι δεν υποφέρουν μόνο οι γυναίκες από απότομες αλλαγές στη διάθεσή τους, αφού κατά τη διάρκεια της ημέρας το ίδιο συμβαίνει και στους άντρες. Από τα 1.019 άτομα που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση περίπου το 86% δήλωσε ότι βιώνει συχνές μεταβολές στη διάθεσή του σε καθημερινή βάση.

Αξιολογώντας τα αποτελέσματα της έρευνας ειδικοί υποστηρίζουν ότι, όταν κάποιος ακολουθεί τους βιορυθμούς του, τότε είναι πιο εύκολο να επιτύχει αυτό που θέλει. Η διάθεση επηρεάζεται από τις ορμόνες, το στρες, το φαγητό και το αλκοόλ.

«Ο κύκλος των βιορυθμών ρυθμίζεται από τον εγκέφαλο, ο οποίος ελέγχει ποιες ορμόνες και σε τι ποσότητα θα παραχθούν για την ισορροπία των βιολογικών λειτουργιών» είπε η Εβι Μπέντλεϊ, ψυχοθεραπεύτρια με ειδίκευση στους βιορυθμούς. Και προσέθεσε: «Ενα μεγάλο μέρος της σωματικής, πνευματικής και συναισθηματικής κατάστασης ενός ατόμου οφείλεται στους βιορυθμούς. Π.χ., οι ορμόνες στον οργανισμό μας επηρεάζουν τη διάθεσή μας».

Οι γυναίκες θέλουν άνδρα αφεντικό
Σε έρευνα που διεξήχθη σε 3.000 άνδρες και γυναίκες από τη βρετανική εταιρεία εύρεσης εργασίας UΚJobs νωρίτερα αυτόν τον χρόνο βρέθηκε ότι τα δύο τρίτα των γυναικών που ερωτήθηκαν προτιμούσαν άνδρα για προϊστάμενό τους. Και αυτό επειδή «οι άνδρες είναι πιο ευθείς στη συμπεριφορά τους», με αποτέλεσμα οι διαπροσωπικές σχέσεις μαζί τους να καθίστανται πιο εύκολες. Επιπλέον, σύμφωνα με τα αποτελέσματα, είναι λιγότερο πιθανόν να έχουν «κρυφές ατζέντες», σκοπιμότητες και αλλαγές στη διάθεσή τους. Τα τρία τέταρτα των ανδρών επίσης δήλωσαν ότι προτιμούν να συνεργάζονται με άνδρες παρά με γυναίκες. Το ένα τέταρτο των γυναικών κατηγόρησε το φύλο τους για «πισώπλατα μαχαιρώματα» στον χώρο εργασίας.

To Βήμα

Copy link
Powered by Social Snap