piso oci
Εκτύπωση άρθρου

piso oci
Ανάλογη εγκεφαλική δραστηριότητα 

Οι γυναίκες με πληθωρικές καμπύλες, ειδικά στην περιφέρεια, ήταν ανέκαθεν sex symbols, καθώς θεωρούνται πιο ερωτικές και πιο γόνιμες

Το ότι οι γυναικείες καμπύλες, σαν αυτές που διαθέτουν οι σταρ του πενταγράμμου και του σινεμά, Μπιγιονσέ, Τζένιφερ Λόπεζ και Σκάρλετ Γιόχανσον, είναι θελκτικές το ξέραμε. Τώρα ήρθε η ώρα να μάθουμε πως είναι και εθιστικές καθώς έχουν την ίδια επίδραση με την ηρωίνη και τη νικοτίνη στο ανδρικό μυαλό. Το πικάντικο εύρημα, που επιβεβαιώνει πως οι άνδρες δεν προτιμούν τις ανορεξικές φιγούρες των μοντέλων, αλλά τις γυναίκες με πιασίματα, προέρχεται από το κολέγιο Georgia Gwinnett της Τζόρτζια των ΗΠΑ.

Το πείραμα

Στη διαπίστωση αυτή κατέληξε ο εξελικτικός συμπεριφορικός νευροψυχολόγος, δρ Στίβεν Πλάτεκ,
μετά από ένα πείραμα που πραγματοποίησε με τη συμμετοχή 14 νεαρών ανδρών. Οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να βαθμολογήσουν τα οπίσθια γυναικών που είχαν υποβληθεί σε πλαστική χειρουργική στους γλουτούς, με τη μεταφορά λίπους από την κοιλιά, προκειμένου να αποκτήσουν καμπύλες. Τα εγκεφαλογραφήματά τους έδειξαν πως οι φωτογραφίες των γυναικών μετά την πλαστική επέμβαση -δηλαδή με τονισμένα οπίσθια- διέγειραν τις περιοχές του εγκεφάλου οι οποίες συνδέονται με το αίσθημα της επιβράβευσης.
Παράλληλα προκάλεσαν αυξημένη δραστηριότητα και σε ορισμένα εγκεφαλικά τμήματα που παραδοσιακά αντιδρούν στην κατανάλωση αλκοόλ και ναρκωτικών.
Από την Ελληνική Εταιρία Μελέ- της Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας (ΕΜΑΣ) ο ουρολόγος-ανδρολόγος- χειρουργός, κ. Πέτρος Δρέττας, εξηγεί πως το αίσθημα της επιβράβευσης, μαζί με τα συναισθήματα που γεννούν το φαγητό, τα ναρκωτικά, το αλκοόλ, το κάπνισμα και το σεξ, εδράζεται στον υποθάλαμο. “Το ότι η εικόνα μιας πληθωρικής γυναίκας δημιουργεί στους άνδρες
αίσθημα επιβράβευσης δεν μας εκπλήσσει, άλλωστε πάνω σε αυτήν την ασυνείδητη αντίδραση ο Χιου Χέφνερ, ο εκδότης του διάσημου περιοδικού “Playboy”, έκτισε την αυτοκρατορία του” επισημαίνει με χιούμορ ο Στίβεν Πλάτεκ.
Και προσθέτει πως τα ευρήματα της μελέτης βοηθούν να κατανοήσουμε καλύτερα τον εθισμό των ανδρών στο πορνογραφικό υλικό καθώς και τη στυτική δυσλειτουργία που αρκετοί άνδρες
παρουσιάζουν ελλείψει πορνογραφικού υλικού. “Πρόκειται για μια διαταραχή, που γίνεται διαστροφή μόνο αν υποκαταστήσει τη φυσιολογική σεξουαλική ζωή” σχολιάζει ο Πέτρος Δρέττας εκ μέρους της ΕΜΑΣ.

Γενετικά προγραμματισμένοι

Για τους ψυχολόγους, η έμφυτη προτίμηση των ανδρών στα γυναικεία σώματα με θελκτικές καμπύλες έχει μια εξήγηση τόσο παλιά όσο και ο κόσμος. “Οι άνδρες είναι γενετικά προγραμματισμένοι να έλκονται από τις γυναικείες καμπύλες γιατί αυτές είναι συνδεδεμένες με τη γονιμότητα.

Συνεπώς επιλέγουν γυναίκες με καμπύλες σαν τις ιδανικές ερωτικές παρτενέρ που θα διαιωνίσουν
το ανθρώπινο είδος” επισημαίνει η ψυχοθεραπεύτρια Κάρολ Ουόρντ.
Από την ελληνική επιστημονική κοινότητα, η ψυχολόγος- παιδοψυχολόγος και συγγραφέας, Αλεξάνδρα Καππάτου, εξηγεί πως οι γυναίκες με πληθωρική περιφέρεια υπήρξαν sex symbols -προτού αρχίσει η επέλαση των λεπτών μοντέλων- καθώς η πληθωρικότητα παραπέμπει στον ερωτισμό, στη γονιμότητα και τη μητρότητα. “Ακόμα και σήμερα που μας βομβαρδίζουν τα λεπτά μοντέλα, οι μεγαλύτεροι άνδρες βρίσκουν πιο ερωτικές τις τροφαντές γυναίκες και φαντασιώνονται με αυτές. Αναλογιστείτε την “Αφροδίτη” του Botticelli και τα αρχαία αγαλματίδια των θεοτήτων της γονιμότητας με τους τονισμένους γοφούς. Ειδικά στην περιοχή της Μεσογείου και στην Ελλάδα ο σωματότυπος “αχλάδι” και “κλεψύδρα” κυριαρχεί και είναι πολύ πιο υγιής από τις εξαϋλωμένες σιλουέτες των μοντέλων που διαστρεβλώνουν την εικόνα της γυναίκας και περνούν λανθασμένα μηνύματα στα παιδιά” καταλήγει η κ. Καππάτου. 

ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ

 

Copy link
Powered by Social Snap