Kappatou singleparent
Εκτύπωση άρθρου

16 Οκτωβρίου 2015 

Η κα Καππάτου μίλησε στην ημερίδα που πραγματοποίησε Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Γενικής Τράπεζας Της Ελλάδος με θέμα ” Εργασιακό και σχολικό bullying” 

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

“ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ & ΣΧΟΛΙΚΟ BULLYING

 

Συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε ότι στο Δ.Σ. του ΣΥΓΤΕ, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015,με εισήγηση του Προέδρου Χρήστου Τασσόπουλου και την πλειοψηφία του προεδρείου, αποφασίστηκε η πραγματοποίηση ημερίδας που αφορά το ιδιαίτερα επίκαιρο θέμα του σχολικού εκφοβισμού  «Βullying»το οποίο απασχολεί όλους τους γονείς – συναδέλφους, καθώς και το φαινόμενο του εργασιακού εκφοβισμούή αλλιώς «Workplace Bullying»Τα δύο αυτά φαινόμεναθεωρούμε ότι είναι από τα πιο σοβαρά ζητήματα των τελευταίων ετών και για τα οποία θα αναλυθούν οι τρόποι αντιμετώπισής τους.

 

Η Ημερίδα θα διεξαχθεί την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015 στο Ξενοδοχείο «ΤΙΤΑΝΙΑ» Πανεπιστημίου 52, Αθήνα και ώρα 18:00 μμ. όπου θα μιλήσει η καταξιωμένη ψυχολόγος – παιδοψυχολόγος κ. Αλεξάνδρα Καππάτου.

 

Η Αλεξάνδρα A. Καππάτου σπούδασε Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο της Αμιένης στη Γαλλία. Από το 1986 δραστηριοποιείται επαγγελματικά στην Αθήνα ως ψυχολόγος – παιδοψυχολόγος στον ιδιωτικό τομέα.

Το 1987 ίδρυσε το Ψυχοδιαγνωστικό και Συμβουλευτικό Κέντρο με σκοπό την ανάδειξη, πρόληψη και αντιμετώπιση προβλημάτων ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων.

Έχει συνεργαστεί με δεκάδες σχολεία όλων των βαθμίδων σε όλη τη χώρα στον τομέα της πρόληψης  ψυχολογικών προβλημάτων και αξιολόγησης των μαθητών, καθώς και ως εισηγήτρια σεμιναρίων για γονείς σε θέματα της ειδικότητάς της.
Έχει δώσει περίπου εκατοντάδες διαλέξεις σε επιστημονικούς συλλόγους, σωματεία και οργανισμούς σε όλη την Ελλάδα. Έχει, επίσης, συμμετάσχει ως εισηγήτρια σε τουλάχιστον 100 επιστημονικές ημερίδες.
Περίπου 3.000 άρθρα της έχουν δημοσιευθεί σε έγκριτες εφημερίδες, περιοδικά καιιστότοπους.

Από το 1989 έχει δυναμική παρουσία στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, μέσα από πλούσια αρθρογραφία αλλά και πολυάριθμες τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές παρεμβάσεις, αναδεικνύοντας θέματα ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων και τις σχέσεις γονιών-παιδιών.

 

Η διάλεξη θα είναι διαδραστική, ζωντανή και ενδιαφέρουσα, αφιερώνοντας χρόνο στους γονείς να θέσουν τα ερωτήματά τουςγια τα συγκεκριμένα θέματα και όχι μόνο. Όλη η διαδικασία θα διαρκέσει 1.30 – 2 ώρες.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ

ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΣ

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015 & ΩΡΑ 18:00 ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ «ΤΙΤΑΝΙΑ».

Αυτές είναι κάποιες από τις κατευθυντήριες γραμμές που πλαισιώνουν το προεδρείο, στοχεύοντας στην ενδυνάμωση των εργαζομένων , στη μείωση της πίεσης που βιώνουν στο εργασιακό τους περιβάλλον, αλλά και στην εκμάθηση της σωστής αντιμετώπισης αυτών των φαινομένων (σχολικού και εργασιακούbullying). Αποδεικνύεται ακόμα μία φορά ότι βρισκόμαστε μπροστά στις εξελίξεις, κοντά στους συναδέλφους, έχοντας πάντα κύριο μέλημά μας την προάσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων των μελών μας αλλά και την ατομική και ψυχική τους ακεραιότητα, των ιδίων αλλά και των παιδιών τους.

Το προεδρείο του ΣΥΓΤΕ

Χ. Τασσόπουλος, Μ. Μπακατσούλα, Β. Δεκούλος, Γ. Σιαμπάνη, Κ. Κονιστής

Copy link
Powered by Social Snap