- Αλεξάνδρα Καππάτου Ψυχολόγος – Παιδοψυχολόγος - https://akappatou.gr -

Η κα Καππάτου μίλησε στο ¨Ανοιχτό Πανεπιστήμιο¨ του Δήμου Ασπροπύργου με θέμα «Τα χαρακτηριστικά της καλής επικοινωνίας με τον έφηβο»

Χρηστικές Οδηγίες και Πολύτιμες Συμβουλές προς τους Γονείς και τους Εκπαιδευτικούς, από την Ψυχολόγο, Παιδοψυχολόγο, Συγγραφέα,

Αλεξάνδρα Καππάτου, στο ¨Ανοιχτό Πανεπιστήμιο¨ του Δήμου Ασπροπύργου  την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016.
 
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 

ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Ασπρόπυργος, 28 Ιανουαρίου 2016
ΔΗΜΟΣ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ Αρ. Πρωτ. : Δ.Υ.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
ΠΡΟΣ:
Ταχ. Δ/νση : Λ. Δημοκρατίας 18 -Τους Πολίτες του Ασπρόπυργου
Ταχ. Κωδ. : 193 00
Πληρ. : Μ. Τσολερίδη
Τηλέφωνο : 2132006542-14 -Τα Μ.Μ.Ε.
FAX : 210-5572276
e-mail: grafeiodimarxou@aspropyrgos.gr

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΕ Η ΔΙΑΛΕΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΦΗΒΟΥΣ

Χρηστικές Οδηγίες και Πολύτιμες Συμβουλές προς τους Γονείς και τους Εκπαιδευτικούς, από την Ψυχολόγο, Παιδοψυχολόγο, Συγγραφέα,
Αλεξάνδρα Καππάτου, στο ¨Ανοιχτό Πανεπιστήμιο¨ του Δήμου Ασπροπύργου

Θέμα της διάλεξής της: «Τα χαρακτηριστικά της καλής επικοινωνίας με τον έφηβο»

Μια ακόμη, ενδιαφέρουσα διάλεξη, επιφύλαξε το «Ανοιχτό Πανεπιστήμιο» του Δήμου Ασπροπύργου, στους ακροατές του, αλλά και στους τηλεθεατές της ομώνυμης εκπομπής, που προβάλλεται από το τηλεοπτικό κανάλι του Δήμου, “attica tv”. Στο βήμα του θεσμού, βρέθηκε αυτή τη φορά η γνωστή και εξαίρετη Ψυχολόγος – Παιδοψυχολόγος – Συγγραφέας, κα Αλεξάνδρα Καππάτου, η οποία ανέπτυξε ένα μείζον θέμα, που αφορά στα χαρακτηριστικά της καλής επικοινωνίας με τον έφηβο.

Η πολυετής εμπειρία της κ. Καππάτου, σε διαλέξεις, αλλά και η συμμετοχή της, σε τουλάχιστον 100 ημερίδες, έγινε αμέσως αντιληπτή από το ακροατήριο, χάρη στην αμεσότητα και τη σαφήνεια με την οποία ανέλυσε το θέμα. Η κ. Καππάτου, από την αρχή της διάλεξης, καθήλωσε το ακροατήριό της, αναφερόμενη αρχικά, στις διάφορες δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένας έφηβος, από το πέρασμα των παιδικών χρόνων προς την εφηβεία. Όπως τόνισε, οι δυσκολίες αυτές είναι ορατές στην αλλαγή προσωπικότητας, στην τάση αμφισβήτησης, στην αδιαφορία, στην τάση αντίδρασης, στην επιδίωξη αυτονομίας, από την πλευρά του. Στοιχεία που χρήζουν προσεκτικής αντιμετώπισης, με τον καταλυτικό ρόλο για τούτο, να καλούνται να τον διαδραματίσουν οι γονείς, σε αγαστή συνεργασία μεταξύ τους. Μάλιστα, υπογράμμισε με έμφαση την αναγκαιότητα επιβολής ορίων, προς τα παιδιά, ώστε να αποφεύγονται οι «κατόπιν εορτής» τιμωρίες και απαγορεύσεις.

Η Αλεξάνδρα Καππάτου σπούδασε Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο της Αμιένης, στη Γαλλία, και από το 1986 δραστηριοποιείται επαγγελματικά, στην Αθήνα, ως Ψυχολόγος – Παιδοψυχολόγος. Το 1987 ίδρυσε το Ψυχοδιαγνωστικό και Συμβουλευτικό Κέντρο, με σκοπό την ανάδειξη, πρόληψη και αντιμετώπιση προβλημάτων ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων.

Έχει συνεργαστεί με δεκάδες σχολεία όλων των βαθμίδων σε όλη τη χώρα, στον τομέα της πρόληψης ψυχολογικών προβλημάτων και αξιολόγησης των μαθητών, καθώς και ως εισηγήτρια σεμιναρίων για γονείς σε θέματα της ειδικότητά της. Από το 1989 έχει δυναμική παρουσία στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, μέσα από πλούσια αρθρογραφία αλλά και πολυάριθμες τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές παρεμβάσεις, αναδεικνύοντας θέματα ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων και τις σχέσεις γονιών – παιδιών.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ

*ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ, ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΜΕΤΑΔΟΣΗ, ΠΡΟΒΟΛΗ.
*ΘΕΡΜΕΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ, ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ.