Final Header for old website

Coaches περιόδου: Ένα φαινόμενο που υπόσχεται ότι αντιμετωπίζει τα συμπτώματα της έμμηνου ρήσεως

Coaches περιόδου: Ένα φαινόμενο που υπόσχεται ότι αντιμετωπίζει τα συμπτώματα της έμμηνου ρήσεως Ουσιαστική συμβουλευτική για τις γυναίκες με δύσκολη περίοδο ή μία έμπνευση μερικών αετονύχηδων που κάνει θραύση στο εξωτερικό; Οι period coaches απευθύνονται σε όλες εκείνες τις γυναίκες που δεν βρήκαν λύση και ανακούφιση στη φαρμακευτική αγωγή και πλέον αναζητούν απαντήσεις, αλλά και τη λύση του δικού του προσωπικού προβλήματος που μετατρέπει την περίοδο σε μηνιαίο μαρτύριο.

Οι period coaches απευθύνονται σε όλες εκείνες τις γυναίκες που δεν βρήκαν λύση και ανακούφιση στη φαρμακευτική αγωγή και πλέον αναζητούν απαντήσεις, αλλά και τη λύση του δικού του προσωπικού προβλήματος που μετατρέπει την περίοδο σε μηνιαίο μαρτύριο. Για την περίοδο υπάρχει μια σειρά από μύθους, μια σειρά από σκληρές αλήθειες και αναρίθμητα συμπτώματα, απολύτως διαφορετικά για κάθε γυναίκα. Για τον λόγο αυτό οι γυναικολόγοι αντιμετωπίζουν ανά περίπτωση τα όσα ταλαιπωρούν το γυναικείο σώμα εκείνες τις μέρες του μήνα, χωρίς φυσικά να μπορούν να δώσουν μία οριστική λύση σε όσα η περίοδος προκαλεί.

Η ορμονική αναστάτωση, ο πονοκέφαλος, οι κράμπες, οι αφόρητοι πόνοι, το είδος της ροής, τα στομαχικά προβλήματα, όλα αυτά που καθιστούν κάποτε αφόρητη την καθημερινότητα των γυναικών φαίνεται ότι ενέπνευσαν μία συγγραφέα και τους συνεργάτες της στο εξωτερικό να δημιουργήσουν την πρώτη κλινική διαχείρισης περιόδου.

Υπερβολικό; Για κάποιους ναι, όχι όμως και για τη συγγραφέα του βιβλίου "Woman Code", Alisa Vitti, η οποία συστήνεται πλέον και ως "coach περιόδου" και ιδρύτρια της "Flo Living", η οποία από το 2002, μαζί με ομάδα επιστημονικών συνεργατών μαθαίνει στις γυναίκες να αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά τα προβλήματα της περιόδου τους, να μην ντρέπονται για μία απολύτως φυσική λειτουργία του σώματος τους και να εξασφαλίζουν ποιότητα ζωής από την πρώτη έως την τελευταία μέρα της περιόδου.

Tο φαινόμενο των "coaches περιόδου" είναι σε εξέλιξη τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ευρώπη που απλώς μαρτυρά την ανάγκη των γυναικών να αντιμετωπίσουν τον πόνο και τα υπόλοιπα συμπτώματα. Όπως λέει, η ίδια και οι συνεργάτες της απευθύνονται σε όλες εκείνες τις γυναίκες που δεν βρήκαν λύση και ανακούφιση στη φαρμακευτική αγωγή και πλέον αναζητούν απαντήσεις, αλλά και τη λύση του δικού του προσωπικού προβλήματος που μετατρέπει την περίοδο σε μηνιαίο μαρτύριο. 5 μύθοι για τη περίοδο που πρέπει να ξεχάσετε άμεσα

Τι, πραγματικά, κάνει, όμως, ένας σύμβουλος περιόδου; Κατ' αρχάς, κατόπιν συζήτησης, συντάσσει ένα πλήρες ιστορικό της κάθε γυναίκας και το πώς έχει ζήσει μέχρι τώρα με τη δική της περίοδο.

Τι είδους ζωή ζει; Τι επίπεδα στρες βιώνει; Τι διατροφή ακολουθεί και πόσο ενήμερη είναι για τις τροφές στις οποίες ενδεχομένως έχει δυσανεξία;

Τι περίπτωση υπάρχει να πάσχει από κάτι που αγνοεί, όπως για παράδειγμα σακχαρώδη διαβήτη; «Ξεκινάω πάντα ελέγχοντας το διατροφολόγιο της γυναίκας, ακριβώς γιατί η διατροφή και αυτά που τρώμε είναι όσα μπορούμε να ελέγξουμε άμεσα και αποτελεσματικά», εξηγεί η Nicol Jardim, επίσης σύμβουλος σε παρόμοιο οργανισμό.

Βέβαια, οι γυναικολόγοι επιμένουν ότι δεν αρκούν συμβουλές ψυχολογίας και διατροφής για να αντιμετωπιστούν τα συμπτώματα της περιόδου και ότι στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτές οι εταιρείες προσφέρουν «ντάντεμα» έναντι αδράς αμοιβής, καθώς μέχρι στιγμής η συμμετοχή μιας γυναίκας σ' αυτού του είδους τις υπηρεσίες κοστολογείται στα 49 δολάρια τη φορά..!

Ακόμη και έτσι, όμως, το φαινόμενο των "coaches περιόδου" είναι σε εξέλιξη τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ευρώπη που απλώς μαρτυρά την ανάγκη των γυναικών να αντιμετωπίσουν τον πόνο και τα υπόλοιπα συμπτώματα, αλλά -ας είμαστε ειλικρινείς- και την αδυναμία της επιστημονικής κοινότητας να προσφέρει ουσιαστικές λύσεις σε ένα ζήτημα που αφορά σχεδόν το σύνολο του γυναικείου πληθυσμού του πλανήτη...  Με στοιχεία από Cut.com,

floliving.com

Πηγή: www.lifo.gr

Εγγραφειτε στο Newsletter μας

Μπορείτε να κάνετε εγγραφή στο Newsletter της Α.Καππάτου και να λαμβάνετε μηνιαία ενημέρωση για θέματα που σας απασχολούν.

Η Α.Καππατου στα social media

strogili photo kappatou

Τα cookies βοηθάνε στην καλύτερη εμπειρία σας στην περιήγηση της ιστοσελίδας μας, συνεχίζοντας συμφωνείτε με τη χρήση τους.
Περισσότερα Αποδοχή