Εκτύπωση

Τζέιμς Ράσελ Λόουελ - Απόφθεγμα Ημέρας

 

Αυτός που δίνει από υποχρέωση, δίνει πράγματα χωρίς αξία.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Τζέιμς Ράσελ Λόουελ - (James Russell Lowell, Κέιμπριτζ Μασαχουσέτης 1819 – 1891). Αμερικανός ποιητής, δοκιμιογράφος και διπλωμάτης. Γιος πάστορα της Νέας Αγγλίας, διατήρησε πάντα μια αριστοκρατική θεώρηση του κόσμου. Για τριάντα χρόνια δίδαξε νεότερες γλώσσες στο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ και στη συνέχεια υπηρέτησε ως διπλωμάτης στην Ισπανία και στην Αγγλία

. Στη διάρκεια της διπλωματικής του δραστηριότητας προσπάθησε να ενισχύσει τον σεβασμό των ξένων για το πνεύμα και τους θεσμούς της Αμερικής. Ήταν ο πρώτος διευθυντής του περιοδικού Atlantic Monthly, ενώ συνέγραψε πλήθος φιλολογικών και πολιτικών δοκιμίων, στα οποία είναι εμφανές το αντιφατικό βάθος του ποιητικού του έργου.

Στα ποιήματά του το βορειοαμερικανικό χιούμορ του εκφράζεται σε υποβλητικούς στίχους, στους οποίους γίνεται μεγάλη χρήση διαλεκτικών εκφράσεων.

Ανεκτίμητης αξίας είναι οι επιστολές του, λόγω των διορατικών και ζωηρών σχολίων που περιέχουν σχετικά με τις δημόσιες σχέσεις και τις λογοτεχνικές δραστηριότητες της γενιάς του, οι οποίες μάλιστα εκδόθηκαν σε συλλογές μετά τον θάνατό του.

Σας ενδιαφέρουν


Tags: Απόφθεγμα Ημέρας