Final Header for old website

14 λόγοι σύμφωνα με τους οποίους κάποιος μπορεί να σας ερωτευθεί

Το Business Insider συγκέντρωσε 14 ερευνητικές μελέτες και έφτιαξε μία λίστα στην οποία περιγράφονται 14 διαφορετικοί λόγοι οι οποίοι σύμφωνα με τους ψυχολόγους μπορεί κάποιος να σας ερωτευθεί.

1. Εάν νοιάζεστε για το περιβάλλον

Μελέτη του 2016 βρήκε πως άνδρες και γυναίκες οι οποίοι προτιμούν να προβαίνουν σε περισσότερο οικολογικές αγορές προτιμώνται για μακροχρόνιες σχέσεις εν αντιθέσει με εκείνους οι οποίοι προτιμούν να προχωρούν στην αγορά ακριβότερων υλικών αγαθών.

2. Εάν το «παίζετε δύσκολος»

Σύμφωνα με μελέτη του 2014 άνδρες οι οποίες συμμετείχαν σε ταχυ-ραντεβού ήθελαν γυναίκες οι οποίες έδειχναν να αδιαφορούν για τις ερωτήσεις τους.
Ειδικότερα, οι άνδρες έπρεπε να νιώσουν δέσμευση απέναντι στη γυναίκα, κάτι το οποίο στη συγκεκριμένη έρευνα σημαίνει ότι την έχουν διαλέξει για σύντροφό τους. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι για τους άνδρες οι οποίοι ήθελαν τη γυναίκα εκείνη που το έπαιζε αδιάφορη, απλώς την ήθελαν και σημειώνεται πως δεν τους άρεσε πραγματικά.

3. Εξαρτάται από την έκφρασή σας

Κατά γενική ομολογία η ευτυχία είναι γοητευτική τόσο για τις γυναίκες όσο και για τους άνδρες.

Το 2011 ερευνητές προχώρησαν σε μία σειρά πειραμάτων σε περισσότερα από 1.000 άτομα στα οποία έδειχναν φωτογραφίες ανθρώπων του αντίθετου φύλου ρωτώντας τους κατά πόσο βρίσκουν γοητευτικό το εικονιζόμενο πρόσωπο στην εκάστοτε φωτογραφία.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι άνδρες βρήκαν τις περισσότερο χαμογελαστές γυναίκες γοητευτικές και λιγότερο γοητευτικές εκείνες οι οποίες διατηρούσαν στοιχεία υπερηφάνειας στην έκφρασή τους. Αντιθέτως, οι γυναίκες προτίμησαν τους εικονιζόμενους άνδρες οι οποίοι έδειχνα περισσότερο περήφανοι και λιγότερο εκείνους οι οποίοι έδειχναν χαρούμενοι.

Ενδιαφέρον εύρημα της εν λόγω έρευνας αποτελεί πως και για τα δύο φύλα η ντροπαλοσύνη ήταν γοητευτική.

4. Εάν δεν γνωρίζουν εάν σας αρέσει

Λίγο μυστήριο δεν έβλαψε ποτέ. Έρευνα του 2011 απέδειξε ότι αρέσετε περισσότερο στους άλλους όταν εκείνοι δεν γνωρίζουν εάν σας αρέσουν επίσης.

Το σίγουρο είναι ότι σε αυτή την περίπτωση τα θύματα είναι οι γυναίκες.

Σε αυτό το συμπέρασμα οδηγήθηκαν οι ερευνητές όταν έπειτα από μία σειρά πειραμάτων σε άνδρες και γυναίκες οι οποίοι έπρεπε να αξιολογήσουν φωτογραφίες του άλλου φίλου από το Facebook. Οι γυναίκες έδειξαν να προτιμούν εκείνους οι οποίοι δεν είχαν ξεκαθαρίσει εάν τους άρεσε η δική τους φωτογραφία στο συγκεκριμένο κοινωνικό μέσο δικτύωσης.

5. Εάν μοιάζετε αρκετά στο/στη τρέχoντα σύντροφό τους ή στον/στην προηγούμενο/η

Βέβαια, στην έρευνα αυτή από το 2011, οι γυναίκες φάνηκε πως επιλέγουν άνδρες οι οποίοι έμοιαζαν στον σύντροφό τους εν αντιθέσει με τους άνδρες οι οποίοι ήταν λιγότερο γοητευμένοι από γυναίκες που τους θύμιζαν τις συντρόφους τους.

6. Εάν κάνετε χειρονομίες

Εάν ψάχνετε για την αγάπη τότε μην διστάσετε και αρχίστε να μιλάτε με τα χέρια ενώ προσπαθήστε να μην σταυρώνετε τα χέρια στο στήθος αλλά αφεθείτε. Σε έρευνα από το 2016  ερευνητές παρατήρησαν πως ήταν δύο φορές πιο πιθανό και τα δύο φύλα να επιζητούσαν να ξαναδούν εκείνο το πρόσωπο το οποίο κινούνταν στον χώρο συγκριτικά με εκείνο το άτομο το οποίο καθόταν ακίνητο με τα χέρια σταυρωμένα.

7. Εάν ταιριάζετε

Μελέτες δεκαετιών έδειξαν πως το κλισέ «τα ετερώνυμα έλκονται» δεν ισχύει. Αντιθέτως, όλα δείχνουν πως εκείνοι των οποίων οι προσωπικότητες μοιάζουν είναι εκείνοι οι οποίοι έχουν περισσότερες πιθανότητες να αισθάνονται το ίδιο καλά στην κοινή καθημερινότητά τους.

8. Εάν είστε συμβατοί

Σύμφωνα με τον Καναδό ψυχολόγο Eric Berne, τα πιο ταιριαστά ζευγάρια ταιριάζουν σε τρία διαφορετικά επίπεδα. Τα βιβλία του έγιναν best – sellers και βασιζόμενη αυτή του η θεωρία τρόπον τινά σε εκείνη του Φρόυντ υποστηρίζει πως ο άνθρωπος διαθέτει τρεις φάσεις του εγώ

Ο γονιός: Τι σας έχουν διδάξει
 Το παιδί: Τι έχετε αισθανθεί
 Ο ενήλικας: Τι έχετε μάθει

Ο ψυχολόγος για ζευγάρια Peter Pearson αναφέρει τρεις ερωτήσεις για να καταλάβετε εάν και πόσο συμβατοί είστε με τον σύντροφό σας.

Ο γονιός: Έχετε τις ίδιες αξίες και πιστεύω για τον κόσμο;

Το παιδί: Περνάτε καλά μαζί; Είστε αυθόρμητοι; Βρίσκεται πως ο σύντροφός σας είναι σέξυ; Σας αρέσει να ταξιδεύετε μαζί;

Ο ενήλικας: Είστε καλοί στο να λύνετε προβλήματα μαζί; Πιστεύετε ότι ο σύντροφός σας είναι έξυπνος;

9. Εάν κοιτάζεστε στα μάτια για 2 λεπτά

Ψυχολόγος στο πανεπιστήμιο της Μασσαχουσέτης ζήτησε από 72 φοιτητές να κοιταχτούν στα μάτια. Αργότερα ανέφεραν πως αισθάνθηκαν αγάπη, πάθος και τρυφερότητα για τον άλλον . Επομένως περίοδοι στις οποίες κοιτάζεστεμε τον άλλον στα μάτια μπορούν να σας φέρουν πιο κοντά και να γεννήσουν συναισθήματα αγάπης μέσα σας για εκείνον που στέκεται κοιτώντας σας απέναντί σας.

10. Εάν ανταποκρίνεστε στις προσπάθειές τους για προσοχή (και εάν κι εκείνοι κάνουν το ίδιο για εσάς)

Το πως εξελίσσεται μία σχέση έχει να κάνει πολύ με τον τρόπο με τον οποίο τα δύο μέρη προσέχουν το ένα το άλλο.
Ο ψυχολόγος John Gottman μελετά ζευγάρια για περισσότερα από 40 έτη και παρατηρεί πως έχει άμεση σχέση με την προσφορά προσοχής και από τους δύο στη σχέση.

11. Εάν μυρίζετε σωστά

Μελέτη του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια σε γυναίκες οι οποίες ήταν σε ημέρες ωορρηξίας έδειξε να προτιμούν μπλούζες οι οποίες είχαν φορεθεί από άνδρες με υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης.

12. Εάν μοιάζετε με τον γονιό του αντίθετου φύλου από τον σύντροφό σας

Ο ψυχολόγος David Perret και οι συνάδελφοί του από το Πανεπιστήμιο του St. Andrews απέδειξαν ότι πολλοί έλκονται από εκείνους οι οποίοι έχουν το ίδιο χρώμα μαλλιών και ματιών με τον γονιό τους που έχει στο αντίθετο από αυτούς φύλο.

13. Εάν φροντίζετε έναν σκύλο

Σε πείραμα το οποίο διεξήχθη το 2014 στο οποίο συμμετείχαν περίπου 100 γυναίκες κλήθηκαν διαβάσουν διάφορες βινιέτες στις οποίες εικονίζονταν άνδρες και όσοι από αυτούς είχαν δικό τους σκύλο κρίθηκαν ως καταλληλότεροι για μακροχρόνια σχέση.
Οι ερευνητές κατέληξαν πως όσοι έχουν κατοικίδια εμπνέουν ασφάλεια, ικανότητα για μακροχρόνια δέσμευση ενώ μπορούν επιπλέον να φαίνονται πιο χαλαροί, προσεγγίσιμοι και ευτυχισμένοι.

14. Εάν είστε σχεδόν ή όσο εκείνοι όμορφοι

Σε έρευνα του 1996 οι πιο ελκυστικοί συμμετέχοντες ήταν πιο αυστηροί στις κρίσεις τους ακόμη κι αν εκείνος που έκριναν ήταν όσο και αυτοί ελκυστικός. Ωστόσο αυτό ταιριάζει μόνο για τους πολύ όμορφους. Για τον μέσο άνθρωπο η τάση καταγράφει ότι διαλέγει σύντροφο ο οποίος είναι όσο εκείνος ή λιγότερο ελκυστικός.

Πηγή: Τhe Insider/Business Insider

Newsroom  
 

Εγγραφειτε στο Newsletter μας

Μπορείτε να κάνετε εγγραφή στο Newsletter της Α.Καππάτου και να λαμβάνετε μηνιαία ενημέρωση για θέματα που σας απασχολούν.

Η Α.Καππατου στα social media

strogili photo kappatou

Τα cookies βοηθάνε στην καλύτερη εμπειρία σας στην περιήγηση της ιστοσελίδας μας, συνεχίζοντας συμφωνείτε με τη χρήση τους.
Περισσότερα Αποδοχή