Final Header for old website

Έτσι θα πετύχετε τους στόχους σας το 2018

Πέντε προτάσεις για όσους αναζητούν πραγματικές λύσεις

Μια ακόμα νέα χρονιά μόλις ξεκίνησε και έχετε σίγουρα βάλει στόχο να είναι η «καλύτερη χρονιά σας». Κάθε Ιανουάριο κάνουμε τα πρώτα βήματα που σταδιακά θα οδηγήσουν στην επίτευξη όσων ονειρευόμαστε τους επόμενους 12 μήνες. Ωστόσο, έρευνα δείχνει ότι όταν έρχεται ο Φεβρουάριος, το 80% των ανθρώπων αποτυγχάνει στην πραγματοποίηση της υπόσχεσης που έδωσε στον εαυτό του και μόνο το 8% πετυχαίνει τους στόχους του, σύμφωνα με τον ιστότοπο YOU.

Αν θέλετε λοιπόν να είστε πιστοί στους στόχους σας, σας παρουσιάζουμε μερικά ουσιαστικά μυστικά που θα σας βοηθήσουν:

1. Κάντε τους στόχους μικρούς και σαφείς

Για παράδειγμα, αν ο στόχος σας είναι να χάσετε βάρος, προσπαθήστε να καθιερώσετε καθημερινό περπάτημα ή να τρώτε σαλάτα μαζί με κάθε γεύμα σας. Αν επιθυμείτε να μειώσετε το άγχος της δουλειάς, ένα καλό πρώτο βήμα θα ήταν να μην ανοίγετε το inbox σας μετά τις επτά το απόγευμα, ενώ στο τέλος της ημέρας να φτιάχνετε μια λίστα με προτεραιότητες.

2. Προσαρμόστε τις προσδοκίες σας και κάντε τον στόχο ρεαλιστικό

Οι ψυχολόγοι συμβουλεύουν ο στόχος σας να είναι ρεαλιστικός και όχι πέρα από τις δυνατότητές σας: το να αλλάξετε τη συμπεριφορά σας απέναντι σε ορισμένες καταστάσεις είναι δύσκολο και η προσαρμογή των στόχων και προσδοκιών θα σας βοηθήσει να αντικαταστήσετε την ψεύτικη ελπίδα με την αληθινή.

3. Μην περιμένετε η κάθε ημέρα να είναι απολαυστική

Όταν είστε ενθουσιασμένοι για έναν στόχο, ο εγκέφαλός σας λαμβάνει το σήμα που σας κάνει να πιστεύετε ότι αυτός θα σας κάνει ευτυχισμένους από τη στιγμή που θα ξεκινήσει η διαδικασία επίτευξής του. Όταν όμως οι προσδοκίες σας δεν ανταποκρίνονται επακριβώς, αισθάνεστε απογοήτευση. Μη σταματάτε και απολαύστε τα οφέλη όσων κατορθώνετε.

4. Γράψτε την ιστορία σας από την αρχή

Οι στόχοι σας πρέπει να είναι συμβατοί με την ταυτότητά σας. Ο ψυχολόγος Timothy Wilson υποστηρίζει ότι οι αποφάσεις «σκηνοθετούνται» από το χαρακτήρα μας και τις προσωπικές μας ιστορίες, γι’αυτό: Καταγράψτε -σαν ημερολόγιο- την υπάρχουσα «ιστορία» σας και στη συνέχεια γράψτε ξανά την ιστορία με πρωταγωνιστή μια ιδανική εκδοχή του εαυτού σας.

5. Βάλτε έναν στόχο που να μπορέσετε να κατακτήσετε

Πολλοί μπορεί να αναρωτιέστε ποιος θα μπορούσε να είναι ο μοναδικός στόχος τον οποίο μπορείτε να πετύχετε και πώς θα καταφέρετε τον σχεδιασμό του. Ακολουθούν επτά συμβουλές για καλύτερο προγραμματισμό:

Ξεκινήστε να δουλεύετε τον στόχο σας κάθε μέρα από λίγο

Κάντε τον στόχο συγκεκριμένο

Φέρτε τον στόχο «στα μέτρα σας»

Διατηρήστε το πρόγραμμά σας

Στοχεύστε σε κάτι εύκολο

Μοιραστείτε τον στόχο με άλλους

Ένας στόχος τη φορά

Τέλος, αποδεχτείτε όσα εμπόδια συναντήσετε. Κανένας δεν είναι τέλειος και εμπόδια θα εμφανιστούν όσο προσηλωμένος κι αν είστε στο στόχο σας. Επομένως, προσπαθήστε να θέσετε στόχους, κάνοντας, παράλληλα, το σωστό προγραμματισμό.

Πηγή: YOU

Προτείνετε μια διόρθωση
NewsroomHuffPost Greece

Εγγραφειτε στο Newsletter μας

Μπορείτε να κάνετε εγγραφή στο Newsletter της Α.Καππάτου και να λαμβάνετε μηνιαία ενημέρωση για θέματα που σας απασχολούν.

Η Α.Καππατου στα social media

strogili photo kappatou

Τα cookies βοηθάνε στην καλύτερη εμπειρία σας στην περιήγηση της ιστοσελίδας μας, συνεχίζοντας συμφωνείτε με τη χρήση τους.
Περισσότερα Αποδοχή