Final Header for old website

Μην πνίγεστε σε μια κουταλιά νερό

Ακολουθήστε απλούς τρόπους που βοηθούν να κοντρολάρετε το άγχος σας και να κερδίσετε χρόνο μέσα στην ημέρα σας, αλλά και μακροπρόθεσμα

Ο πανικός, το άγχος, οι αμέτρητες υποχρεώσεις σάς κάνουν να πελαγώνετε και να πιέζεστε για το αν θα προλάβετε με να κάνετε όλα όσα έχετε σχεδιάσει στο μυαλό σας. Πολλές φορές νιώθετε ότι οι 24 ώρες της ημέρας, οι εφτά ημέρες της εβδομάδας και οι 365 ημέρες του χρόνου περνούν από μπροστά σας δίχως να το καταλάβετε.

Οι προσπάθειές σας να διαχειριστείτε το χρόνο σας και μάλιστα να τον μεγιστοποιήσετε αποτελεί τη σύγχρονη πρόκληση για τις γυναίκες. Τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο, αρκεί να βρείτε τους κατάλληλους τρόπους για να το κάνετε πραγματικότητα χωρίς άγχος.

Ξεκινήστε από τα μικρά πράγματα

Η μανία των γυναικών να διαχειρίζονται τα πάντα και να μην αφήνουν τίποτα να πέσει κάτω τις καταβάλλει και καταλήγουν να μη φέρνουν εις πέρας ούτε τα μισά από τα σχέδια και τους στόχους τους. Το κόλπο είναι να θέσετε κάθε φορά έναν εύκολο και διαχειρίσιμο στόχο, τον οποίο να πραγματοποιήσετε. Η επίτευξη αυτού του στόχου θα σας δώσει ώθηση να συνεχίσετε με τον επόμενο, κι έτσι ολοένα και περισσότερα βήματα στη λίστα σας θα διαγράφονται.

Φτιάξτε μια λίστα

Μην αφήνετε τις υποχρεώσεις της ημέρας διάχυτες στο μυαλό σας. Είναι σίγουρο πως θα πελαγώσετε και δε θα κάνετε ούτε τα μισά απ’ όσα θέλατε. Καταγράψτε τρία έως πέντε πράγματα που πρέπει οπωσδήποτε να κάνετε μέχρι το τέλος της ημέρας. Η οργάνωση αυτή θα σας βοηθήσει να τα υλοποιήσετε ακόμη πιο γρήγορα.

Αποφύγετε το multitasking

Ναι μεν το multitasking είναι πρακτικό γιατί κάνετε πολλά πράγματα ταυτόχρονα, άρα εξοικονομείτε χρόνο. Ωστόσο, δε γίνεται πάντα επιτυχημένα και καταλήγει να μην έχει το επιτυχημένο και επιθυμητό αποτέλεσμα για σας. Αν το δοκιμάσετε και δείτε ότι δε τα καταφέρνετε, καλύτερα καταφύγετε στην επίτευξη ενός στόχου την κάθε φορά.

Όχι δουλειά 24/7

Οι 24 ώρες της ημέρας δεν είναι για να δουλεύετε συνεχώς. Κάντε το σωστό μοίρασμα, αφιερώστε τις οκτώ ώρες στη δουλειά σας, άλλες οκτώ στον εαυτό σας και τις υπόλοιπες οκτώ στην ξεκούραση σας. Ο διαχωρισμός αυτός θα σας βοηθήσει να πετύχετε τους στόχους σας σε κάθε τομέα, είτε επαγγελματικό είτε προσωπικό. Επίσης, η κατανομή αυτή θα σας δώσει το κατάλληλο χρονικό περιθώριο για τον κάθε τομέα ξεχωριστά.

Οργανώστε τα πράγματά σας

Το κυνήγι του χρόνου προκαλεί βιασύνη και άγχος, με αποτέλεσμα να μην δίνετε σημασία σε μικροπράγματα. Η στιγμιαία αυτή αδιαφορία μπορεί να σας στοιχίσει πολύτιμο χρόνο. Η ακαταστασία σας κάνει να ξεχνάτε που έχετε βάλει τα πράγματά σας και να καταναλώνετε περισσότερη ώρα στο να ψάχνετε απεγνωσμένα αυτό που χρειάζεστε.

Ψάξτε για εφαρμογές στο κινητό που «χαρίζουν χρόνο»

Η εξέλιξη της τεχνολογίας μπορεί να σας βοηθήσει να διαχειριστείτε καλύτερα το χρόνο σας, αρκεί να κάνετε μια γρήγορη αναζήτηση για να δοκιμάσετε αν μπορούν όντως να βοηθήσουν.

in.gr

https://www.forwoman.gr

Εγγραφειτε στο Newsletter μας

Μπορείτε να κάνετε εγγραφή στο Newsletter της Α.Καππάτου και να λαμβάνετε μηνιαία ενημέρωση για θέματα που σας απασχολούν.

Η Α.Καππατου στα social media

strogili photo kappatou

Τα cookies βοηθάνε στην καλύτερη εμπειρία σας στην περιήγηση της ιστοσελίδας μας, συνεχίζοντας συμφωνείτε με τη χρήση τους.
Περισσότερα Αποδοχή