Εκτύπωση άρθρου

Το γυναικείο ένστικτο της «ερωτικής κυριαρχίας»

Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου 2010

Πανούργες γυναίκες… που είναι ικανές για όλα. Για παράδειγμα, ακούγοντας απλώς τον ήχο της φωνής άλλων γυναικών, μπορούν να ξεχωρίσουν πότε το φλερτ γίνεται επικίνδυνο και ποιες από αυτές μπορεί να αποτελέσουν πραγματική απειλή για τη σχέση με τον σύντροφό τους. Σ’ αυτό το συμπέρασμα καταλήγει νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Η μελέτη, από ερευνητές του πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια, υπό τον ανθρωπολόγο Ντέιβιντ Πουτς, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Personality and Individual Differences», σύμφωνα με τη βρετανική «Telegraph» έδειξε ότι οι γυναίκες μπορούν να προβλέψουν ποιες φωνές είναι πιο γοητευτικές στα αυτιά των ανδρών, άρα εν δυνάμει πιο «απειλητικές» για τις ίδιες.

Οι ερευνητές έβαλαν άνδρες και γυναίκες να ακούσουν ηχογραφήσεις διαφόρων γυναικείων φωνών και να τις αξιολογήσουν ανάλογα με το πόσο γοητευτικές τις έβρισκαν. Αφού πρώτα οι άνδρες διάλεξαν τις γυναικείες φωνές που προτιμούσαν, επιλέγοντας έτσι μια γυναίκα από τη φωνή της για ένα νυχτερινό ραντεβού, στη συνέχεια αποδείχθηκε ότι οι γυναίκες που άκουσαν τις ίδιες φωνές δεν δυσκολεύτηκαν καθόλου να προβλέψουν ποιες φωνές είχαν προτιμήσει οι άνδρες!

Σύμφωνα με την έρευνα, ηθοποιοί, όπως η Ρενέ Ζελβέγκερ και η Τζένιφερ Τίλι, έχουν εκείνη τη χροιά φωνής που οι άνδρες βρίσκουν κατεξοχήν ελκυστική, ενώ αντίθετα οι γυναίκες κατεξοχήν απειλητική. Από εξελικτική άποψη, σύμφωνα με τους επιστήμονες, μια ψιλή γυναικεία φωνή που υποδηλώνει νεανικότητα και γονιμότητα έλκει ιδιαίτερα τους άνδρες, ενώ αντίθετα μια βαθιά ανδρική φωνή που εκπέμπει κυριαρχία αρέσει στις γυναίκες.

zougla . gr

Copy link
Powered by Social Snap