Εκτύπωση άρθρου

Απαγόρευση της ουσίας «μεφεδρόνη» ζητά η ΕΕ

Η χρήση της συνδέεται με τουλάχιστον 37 θανάτους
Tην απαγόρευση της ουσίας «μεφεδρόνη», που θεωρείται επικίνδυνο ναρκωτικό, παρόμοιο με το ecstasy, και η οποία κυκλοφορεί ακόμη νόμιμα σε 12 χώρες-μέλη της Ε.Ε., μεταξύ των οποίων και στην Ελλάδα, ζήτησε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ειδικότερα, η Επιτροπή ζήτησε από τα κράτη-μέλη να σταματήσουν την ελεύθερη διάδοση της ουσίας μεφεδρόνη στην Ευρώπη, επιβάλλοντας μέτρα ελέγχου. Η μεφεδρόνη είναι ήδη εκτός νόμου σε 15 χώρες της Ε.Ε., και η χρήση της συνδέεται με τουλάχιστον 37 θανάτους στη Μεγάλη Βρετανία και την Ιρλανδία.

«Η μεφεδρόνη είναι ένα επικίνδυνο ναρκωτικό, που διατίθεται μέσω του Διαδικτύου αλλά και στους δρόμους. Είχαμε κιόλας θύματα εξαιτίας αυτού του ναρκωτικού, και για το λόγο αυτό απευθύνω έκκληση στα κράτη-μέλη να κινηθούν το ταχύτερο ώστε να επιβάλουν ελέγχους και την ποινικοποίησή του», δήλωσε η αντιπρόεδρος της Επιτροπής Βίβιαν Ρέντινγκ, αρμόδια για θέματα Δικαιοσύνης.

Μια επιστημονική ανάλυση κινδύνου που διεξήχθη από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Παρακολούθησης Ναρκωτικών και Τοξικομανίας (EMCDDA) με έδρα τη Λισαβόνα κατέδειξε ότι η μεφεδρόνη μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα υγείας και να καταλήξει σε εθισμό.
newsbeast. gr

Copy link
Powered by Social Snap