- Αλεξάνδρα Καππάτου Ψυχολόγος – Παιδοψυχολόγος - https://akappatou.gr -

Η µαγική λέξη του φλερτ είναι «χείλη»


Ποιες φιλοφρονήσεις λατρεύουν να ακούν οι γυναίκες

Στο φλερτ, σχεδόν άπαντες λένε «ναι». Καθώς όµως οι γυναίκες έχουν συνήθως τον τελευταίο λόγο, οι άνδρες καλούνται να επιλέξουν το σωστό κοµπλιµέντο. Ερευνητές µελέτησαν τις γυναικείες αντιδράσεις µέσω µιας διεθνούς ιστοσελίδας για online ραντεβού και συστήνουν: ο καλύτερος τρόπος να προσεγγίσεις µια γυναίκα είναι να της πεις ότι έχει όµορφα χείλη.

Το παιχνίδι του φλερτ περιπλέκεται ακόµη περισσότερο όταν γίνεται µέσω του Ιντερνετ, όπου από µιαφωτογραφία ο ενδιαφερόµενος αναζητεί το πού πρέπει να δώσει βαρύτητα: στα λαµπερά µαλλιά της, τα όµορφα µάτια της, τα έντονα µήλα ή µήπως στον «πασιφανή» πνευµατικό πλούτο της;

Με σκοπό να δώσουν τέλος σε αυτό το βασανιστήριο των ανδρών, ερευνητές ανέλυσαν τον τρόπο µε τον οποίοανταποκρίθηκαν 2.000 γυναίκες στο κάλεσµα τωνανδρών µέσα από την ιστοσελίδα για online ραντεβού Badoo.com – ο συγκεκριµένος ιστότοπος έχει 87 εκατ. καταγεγραµµένους χρήστες.Ειδικότερα, οι άνδρες κλήθηκαν να επιλέξουν ανάµεσα σε 12 τρόπους προσέγγισης, οι οποίοι ανταποκρίνονταν σε ένα κοµπλιµέντο για διαφορετικό µέρος του σώµατοςή της συνολικής εµφάνισης της κυρίας που είχαν ξεχωρίσει. Στη συνέχεια, οι ερευνητές ανέλυσαν ταποσοστά επιτυχίας τους βάσει δύοκριτηρίων: αφενός αν έλαβαν απάντηση και αφετέρου αν κατάφεραν µια µακροβιότερη επικοινωνία – τουλάχιστοντέσσερα µηνύµατα.

Η φράση «έχειςόµορφα χείλη» αποδείχθηκε µαγική στιςπερισσότερες περιπτώσεις, αν και άλλου είδους κοµπλιµέντα είχανµεγαλύτερη… πέραση σε συγκεκριµένες χώρες. Αµερικανίδες, Γαλλίδες, Ιταλίδες καιΒραζιλιάνες, για παράδειγµα, συγκινούνται όταν οι άνδρες τις κολακεύουν για τον τρόπο που ντύνονται, ενώ οι Βρετανίδες και οι Τουρκάλες αρέσκονται σε «ύµνους» για τα πόδια τους. Οι Ισπανίδες, πάλι, θέλουν φιλοφρονήσεις για τα µαλλιά τους, ενώ οι Καναδές και οι Γερµανίδες για το δέρµα τους. Οσο για τις Ολλανδές και τις Πορτογαλίδες, αυτές φαίνεται πως προτιµούν οι άνδρες να τις κοιτούν… στα αυτιά.

Oπως εξηγεί ο Σκωτσέζος Τζο Χέµιγκς, συµπεριφοριστής-ψυχολόγος, οι γυναίκεςανταποκρίνονται στα κοµπλιµέντα για τα χείλη τους επειδή φαντάζει ως ολοκληρωµένη και θαρραλέα προσέγγιση, που µοιάζει παράλληλαπιο προσωπική. «Οι περισσότερες γυναίκες θέλουν από τους άνδρες να αναλάβουν την πρωτοβουλία. Πολλοί άνδρες στέλνουν τυποποιηµένα µηνύµατα, µε αποτέλεσµα οι γυναίκες να το αντιλαµβάνονται και να ενοχλούνται που το µήνυµα δεν απευθύνεται αποκλειστικά σε αυτές» λέει.

Εντελώς διαφορετική άποψηέχουν ορισµένοι ειδικοί που δραστηριοποιούνται στον χώρο των µέσων µαζικής επικοινωνίας, όπως ο υπεύθυνος διαφήµισης Κρις Ματισίκ. Σύµφωνα µε τη θεωρία του Κρις, οι γυναίκες δεν ανταποκρίθηκαν επειδή ικανοποιήθηκε η φιλαρέσκειά τους, αλλά είχαν φροντίσει πρωτύτερα να ρίξουν µια γρήγορη µατιά στο προφίλ του αποστολέα. Και αν, λόγου χάριν, ο αποστολέας είχε όµορφα µαλλιά, µάτια, ή θεληµατικό πιγούνι του απάντησαν. Αν, πάλι, φαινόταν µίζερος ή για κάποιο λόγο δεν τις ικανοποίησε εµφανισιακά, απλώς τήρησαν σιγήν ιχθύος…
Η γυναικεία φιλαρέσκεια έχει διαφορετικές προτεραιότητες από χώρα σε χώρα

Τονίζουν το «δυνατό» τους σηµείο

Κάθε γυναίκα έχει επάνω της κάτιγια το οποίο ξεχωρίζει και µε υπερηφάνεια τοτονίζει –και κάτι για το οποίο θα θυσιαζόταν στον βωµό της πλαστικής χειρουργικής. Η αµερικανίδα ηθοποιός Αντζελίνα Ζολί, για παράδειγµα, δεν είναι µόνογνωστή γιατο ταλέντο της,για το οποίο έχει βραβευθείµε Οσκαρ, ούτε για τη φιλανθρωπική δράση της σεχώρες του Τρίτου Κόσµου. Ταχείλη τηςΖολίαποτελούν σήµα κατατεθέντης εµφάνισής της και είναιίσως τα πιοπολυφωτογραφηµένα στον κόσµο. Ο φωτογραφικός φακός αγάπησε επίσηςπολύ ταπόδια της ΜέριλινΜονρόε, του απόλυτουσυµβόλουτου σεξ. Αντίστοιχα,η Ιταλίδα Μόνικα Μπελούτσι διαθέτει ένα από τα πιο καλλίγραµµα σώµατα της σόου µπιζ, η Τζένιφερ Ανιστον φηµίζεται για τα λαµπερά µαλλιά της, ενώ η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ κάνει πάντα αίσθηση µε το εντυπωσιακό ντύσιµό της.

Τα Νέα