Εκτύπωση άρθρου

Καθόλου απίθανο! Αυτό ισχυρίζεται μια νέα μελέτη που έγινε στη Βρετανία και έδειξε ότι μία δίαιτα πλούσια σε λιπαρά μπορεί να προκαλεί κάποιες αλλαγές στη δομή του εγκεφάλου που με τη σειρά τους μπορεί να πυροδοτήσουν αγχώδεις διαταραχές και κατάθλιψη!

Η έρευνα που δημοσιεύτηκε στη Βρετανική Επιθεώρηση Φαρμακολογίας έγινε σε ποντίκια. Όπως φάνηκε όταν τα ποντίκια κατανάλωναν πολλά λιπαρά με αποτέλεσμα να αυξάνεται το βάρος και το σάκχαρο στο αίμα τους, παρουσίαζαν υψηλά ποσοστά άγχους και σημάδια κατάθλιψης καθώς και συγκεκριμένες μετρήσιμες αλλαγές στον εγκέφαλό τους.

Απεναντίας, όταν οι επιστήμονες άλλαζαν τη διατροφή των ποντικιών δίνοντάς τους προς μια πιο υγιεινή κατεύθυνση τα παραπάνω συμπτώματα υποχωρούσαν.

Τα συγκεκριμένα ευρήματα ενισχύουν την ιδέα πώς η καλή διατροφή αυξάνει τις πιθανότητες για αποτροπή ή ύφεση της κατάθλιψης ειδικά σε άτομα με διαβήτη τύπου 2 ή άλλες ασθένειες που σχετίζονται με τον μεταβολισμό.

Και φυσικά ανοίγουν το δρόμο για μελλοντικές έρευνες πάνω στους πιθανούς μηχανισμούς που φαίνεται να συνδέουν τις μεταβολικές διαταραχές με τις ψυχικές καθώς το σώμα μας, όπως όλα δείχνουν, είναι αλληλένδετο με την ψυχή μας.

Πηγή: British Journal of Pharmacology study

https://www.sciencedaily.com/releases/2015/10/151019123204.htm

Copy link
Powered by Social Snap