Εκτύπωση άρθρου

9 Ιανουαρίου 2014 

Συνέντευξη  της Αλεξάνδρας Καππάτου στη Δήμητρα Τριανταφύλλου στις 15:00 με θέμα  “Μια συζήτηση εφ’ όλης της ύλης για τα προβλήματα που απασχολούν τους σημερινούς γονείς”

Η παιδοψυχολόγος και συγγραφέας Αλεξάνδρα Καππάτου στο ραδιόφωνο του iFeelKid

Είναι αντικειμενικά η πιο γνωστή Ελληνίδα παιδοψυχολόγος τα τελευταία χρόνια κι όχι άδικα. Η συστηματική της ενασχόληση – μέσα από άρθρα, παρουσία σε ενημερωτικές εκπομπές σε ραδιόφωνο και τηλεόραση, εισηγήσεις σε ημερίδες, συγγραφή βιβλίων κ.λ.π. – με τον εξελισσόμενο κλάδο της παιδοψυχολογίας την έχουν μεταμορφώσει σε επίσημη… ξεναγό μας στο αχανές και γεμάτο προκλήσεις σύμπαν της παιδικής ψυχολογίας.
Ο iFeelKid συνάντησε την κυρία Καππάτου στο γραφείο της στο κέντρο της πόλης, ένα χώρο τόσο ζεστό που θυμίζει (χαρούμενο) σπιτικό.

Μας περίμενε γεμάτη χαρά κι όρεξη για μια ενδιαφέρουσα συζήτηση πάνω στο αντικείμενο της δουλειάς της. Και μας μίλησε πραγματικά για τα όλα όσα απασχολούν τους σημερινούς γονείς: για το άγχος στην παιδική ηλικία, για τα πολυπόθητα όρια, για τις συνέπειες της κρίσης στη σύγχρονη ελληνική οικογένεια, για το σχολικό εκφοβισμό, για το σύνδρομο της υπερκινητικότητας και για πολλά, πολλά άλλα.

Με δύο λόγια: μια συνέντευξη που μπορεί να λειτουργήσει ως ένας μικρός οδηγός βαθύτερης επικοινωνίας με τα παιδιά μας.
Για μια πληρέστερη εικόνα πάνω στη δουλειά της μπορείτε να επισκεφτείτε το site της, akappatou.gr όπου θα βρείτε ενδιαφέροντα άρθρα κι έρευνες.

Ας ακούσουμε τι έχει να μας πει στο μικρόφωνο του iFeelKid για όλα τα παραπάνω!
Τετάρτη 09.01.2014 στις 15:00
Συνέντευξη στη Δήμητρα Τριανταφύλλου

 

 

Copy link
Powered by Social Snap