2nea book
Εκτύπωση άρθρου

ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ!

Η έγκριτη ψυχολόγος – παιδοψυχολόγος Αλεξάνδρα Α. Καππάτου επιστρέφει με ένα
ακόμα εξαιρετικά ενδιαφέρον και βοηθητικό βιβλίο, προσφέροντας απαντήσεις σε
ερωτήματα, ανησυχίες και δυσκολίες που απασχολούν κάθε ζευγάρι από τη στιγμή που αποφασίζει να φέρει στον κόσμο ένα παιδί.

Με απλό και κατανοητό τρόπο εξηγεί και αναλύει όλα τα ζητήματα που προκύπτουν από τη σύλληψη του παιδιού μέχρι το στάδιο που προηγείται της εφηβείας, προσφέροντας στους γονείς τη δυνατότητα να γνωρίσουν καλύτερα το παιδί τους και να ενημερωθούν για τα σημαντικότερα θέματα που τους προβληματίζουν.

Μέσα από 442 σελίδας η Αλεξάνδρα Α. Καππάτου καταφέρνει να μιλήσει για θέματα, όπως η ψυχολογική προετοιμασία της εγκύου, η γνωριμία της με το βρέφος, τα συναισθήματα του πατέρα, οι τρόποι επικοινωνίας με το παιδί, τα προβλήματα στον ύπνο, η άρνηση, οι εφιάλτες. Ακόμα καταπιάνεται με θέματα όπως η επιθετικότητα, ο σχολικός εκφοβισμός, το πείσμα, το ψέμα, οι μαθησιακές δυσκολίες, η χρήση της νέας τεχνολογίας, το διαζύγιο, το άγχος, ο φόβος , η κατάθλιψη. Τέλος δίνει απαντήσεις σε σημαντικά ερωτήματα όπως εάν υπάρχει σωστός τρόπος διαπαιδαγώγησης, πως μπορούν να μιλήσουν οι γονείς στο παιδί τους για τη σεξουαλικότητα, την οικονομική κρίση,
την υιοθεσία κ.α.

Τίτλος: Οι γονείς κάνουν τη διαφορά!
Κωδ:. 32072
ISBN 978-960-481-966-9
Σχήμα: 14Χ20,5, Σελίδες: 448
Τιμή: 17,50€

Κριτική

new book

Κριτική 

Από την εμπειρία μου ως παιδίατρος αλλά και ως μητέρα, οι ανησυχίες για την ανατροφή των παιδιών αλλά και η «επάρκειά» μας ως γονείς, με απασχολούν καθημερινά .
Η κ. Αλεξάνδρα Καππάτου καταφέρνει , όπως πάντα, με κατανοητό τρόπο για τον αναγνώστη, να δώσει εμπεριστατωμένες απαντήσεις στους γονείς , αλλά και σε επιστήμονες που συναναστρέφονται με παιδιά, από την γέννησή τους μέχρι και την προεφηβεία .

Τι είναι λοιπόν αυτό το βιβλίο;
Παρακολουθώντας παιδαγωγούς να διαβάζουν σε παιδιά, διαπίστωσα ότι από τον τίτλο οι μικροί μαθητές μπορούσαν να ανακαλύψουν πολύ ενδιαφέροντα πράγματα για το περιεχόμενο του βιβλίου.

Ο τίτλος « Οι γονείς κάνουν την διαφορά! Ανατρέφοντας το παιδί με λογική και ευαισθησία», μέσα σε λίγες λέξεις συμπυκνώνει τον τρόπο της αντιμετώπισης όλων των καθημερινών αλλά και των πιο σύνθετων θεμάτων που αφορούν στο μεγάλωμα των παιδιών .Γιατί η λογική βάζει τα τόσο σημαντικά για την ανάπτυξη του παιδιού μας όρια και η ευαισθησία μας δίνει τη χαρά κάποιες φορές να τα ξεπερνάμε. Πάνω σε αυτή την τραμπάλα προσπαθούμε οι γονείς να ισορροπήσουμε καθημερινά.

Ο τρόπος και το ύφος της γραφής είναι απλός, κατανοητός και συνάμα τόσο επιστημονικός, όσο χρειάζεται για να μην χάσει τίποτα από την εγκυρότητα του. Καταπιάνεται με θέματα από την σύλληψη του παιδιού, την ψυχοκινητική του ανάπτυξη, την διατροφή του, τις ενδο-οικογενειακές σχέσεις ,την σεξουαλικότητα, το σχολείο, το διαδίκτυο , ψυχοκοινωνικά θέματα και την πολύ επίκαιρη οικονομική κρίση . Η χρήση πραγματικών γεγονότων ως παραδείγματα μας μεταφέρει σε μια μεγάλη παρέα όπου ανταλλάσουμε απόψεις και όχι μόνο στεγνή γνώση .Στο τέλος κάθε κεφαλαίου είναι πολύ ευκρινώς γραμμένες οδηγίες για το τί θα πρέπει να κάνουμε και τί θα ήταν καλό να αποφύγουμε, δίνοντας έτσι στο βιβλίο μορφή «οδηγού» που θα ανατρέξει ο γονέας σε κάθε απορία που μπορεί να του δημιουργηθεί.

Σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας τα όρια του φυσιολογικού και του παθολογικού είναι πολύ λεπτά. Η κ. Καππάτου βοηθάει τους ιδιαίτερα «ανήσυχους» αλλά και τους «επαναπαυμένους» γονείς να καταλάβουν πότε θα χρειαστούν τη βοήθεια ειδικού για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν ή πότε η κατάσταση που αντιμετωπίζουν είναι φυσιολογική. Επίσης ιδιαίτερα χρήσιμες είναι οι πληροφορίες στο τέλος του βιβλίου για το πού μπορούμε να απευθυνθούμε για βοήθεια στο πρόβλημα του παιδιού.

Πρόκειται για ένα αξιόλογο βιβλίο που αξίζει να του δώσουμε λίγο από τον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο μας το βράδυ που τα μικρά μας θηρία κοιμούνται και κάνουμε τον απολογισμό της ημέρας…

Γράφει η Φλώρα Μπαραμπούτη – Ζερβάκη, Παιδίατρος 

medicaltime 

 

Τίτλος: Μεγαλώστε ευτυχισμένα παιδιά

Κωδ:. 32073
Σελίδες: 288
ISBN 978-960-481-967-6
Σχήμα: 14Χ20,5
Τιμή: 16,50€

 

ΜΕΓΑΛΩΣΤΕ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ

Πώς μπορείτε να κάνετε το παιδί σας πιο χαρούμενο, ευτυχισμένο και δημιουργικό; Ποιες είναι οι
θεμελιώδεις ανάγκες του παιδιού; Επικοινωνείτε μαζί του εποικοδομητικά; Η έγκριτη ψυχολόγος-
παιδοψυχολόγος Αλεξάνδρα Α. Καππάτου αναλύει όλα τα προβλήματα που προκύπτουν σε κάθε
στάδιο ανάπτυξης του παιδιού προτείνοντας εφικτές λύσεις στους γονείς αλλά και σε όσους α-
σχολούνται με τα παιδιά.
Μια αναθεωρημένης και εμπλουτισμένη έκδοση, γραμμένη με απλό και κατανοητό τρόπο για
όλα τα σύγχρονα θέματα που που απασχολούν τους γονείς, όπως:
– Πότε το παιδί μπορεί να τρώει μαζί μου;
– Τι φοβούνται τα παιδιά
– Πιπίλα: είναι εύκολο να τη σταματήσει
– Πότε να κάνω δεύτερο παιδί
– Πώς να γίνει το παιδί μου ευγενικό;
– Ο ένας γονιός είναι άνεργος: τι μπορώ να κάνω;
– Επηρεάζεται το παιδί από τις ειδήσεις στην τηλεόραση;

 

 

 

Copy link
Powered by Social Snap