thlemarauonios
Εκτύπωση άρθρου

thlemarauvnios

Την καταπολέμηση της φτώχειας και του υποσιτισμού των παιδιών έχει ως στόχο ο φετινός Τηλεμαραθώνιος Αγάπης της UNICEF που διοργανώνεται τη Δευτερα 9 Δεκεμβρίου, σε συνεργασία με τη Δημόσια Τηλεόραση με κεντρικό σύνθημα «Υποσιτίζονται και είναι παιδιά».

Ο Τηλεμαραθώνιος της UNICEF που συμπληρώνει φέτος 25 χρόνια ανθρωπιστικής παρουσίας και προσφοράς, προσπαθεί να αναδείξει το πρόβλημα του υποσιτισμού και των συνεπειών του στην υγεία, συχνά με ανεπανόρθωτες συνέπειες στη μετέπειτα ζωή των παιδιών.

Σήμερα 18.000 παιδιά κάτω των πέντε ετών πεθαίνουν κάθε μέρα και το ένα τρίτο αυτών των θανάτων έχουν ως βασική αιτία τον υποσιτισμό. Το 1/4 όλων των παιδιών στον κόσμο είναι καχεκτικά εξαιτίας χρόνιου υποσιτισμού. Το 80% των καχεκτικών παιδιών του κόσμου ζουν σε μόνο 14 χώρες. Επιπλέον, εκατομμύρια θάνατοι παιδιών κάθε χρόνο που θα μπορούσαν να είχαν αποτραπεί έχουν ως κύρια αιτία τη φτώχεια.

Με την υποστήριξη των πολιτών μέσα από τον Τηλεμαραθώνιο, η UNICEF θα μπορέσει να παρέχει στα παιδιά τα απαραίτητα συμπληρώματα διατροφής και το ειδικό θεραπευτικό γάλα, να ενισχύσει τα τοπικά κέντρα υγείας με τον απαραίτητο εξοπλισμό ειδικά για υποσιτισμένα παιδιά, να τους παρέχει ασφαλές πόσιμο νερό και βιταμίνες, να ενισχύσει τα προγράμματά της ενάντια στη φτώχεια. Θα φροντίσει επίσης για τον εμβολιασμό τους και την προστασία τους από τη βία και την εκμετάλλευση.

Ο Τηλεμαραθώνιος θα ξεκινήσει στις 19:00 το απόγευμα και θα συνεχισθεί μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης. Την εκπομπή θα παρουσιάσουν κατά σειρά εμφανίσεως οι: Βίκυ Παγιατάκη, Κώστας Φραγκολιάς, Μαίρη Συνατσάκη, Γιώργος Λιανός, Μαριάννα Τουμασάτου, Γιάννης Αϊβάζης, Μελίνα Ασλανίδου, Σοφία Βογιατζάκη, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Ελισάβετ Μουτάφη, Θανάσης Πάτρας.

Επίσης ενώνουν τη φωνή τους και ντύνουν μουσικά την προσπάθεια οι: Αγάθωνας Ιακωβίδης, Φωτεινή Βελεσιώτου, Μελίνα Ασλανίδου, Κίτρινα Ποδήλατα, Χρήστος Παπαδόπουλος, Γιώργος Σαρρής, Γιώργος Μαργαρίτης και Ελένη Πέτα. Εξαιρετικοί προσκεκλημένοι θα δώσουν το παρόν στηρίζοντας την προσπάθεια για την ενίσχυση των προγραμμάτων της UNICEF για τα παιδιά.

Την εκστρατεία της UNICEF στηρίζουν τα κανάλια εθνικής εμβέλειας με ζωντανές συνδέσεις που θα πραγματοποιήσουν στα δελτία ειδήσεων ενώ συνδέσεις θα κάνουν επίσης όλοι οι μεγάλοι ραδιοφωνικοί σταθμοί σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, Λάρισα, Αλεξανδρούπολη. Δεκάδες ακόμα ραδιοτηλεοπτικοί σταθμοί σε όλη τη χώρα συμμετέχουν μέσα από τα προγράμματά τους.

Τον Τηλεμαραθώνιο στηρίζουν με μηνύματά που θα προβληθούν μέσα από την εκπομπή η Βουλή των Ελλήνων δια του Προέδρου της Ευάγγελου Μεϊμαράκη και η Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

Για τις προσφορές σας μπορείτε να επιλέξετε τους ακόλουθους τρόπους:

Τηλεφωνικό Κέντρο Τηλεμαραθώνιου: 21 21 21 1000 – μόνο για τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου
Δωρεές με SMS: Στείλτε μήνυμα με τη λεξη “ΠΑΙΔΙ” στο 54234, ισχύει έως και την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013, 10:00μμ – αυτόματη χρέωση 1,23 ευρώ (με το ΦΠΑ).
Μέσω INTERNET: στο www.unicef.gr
Δωρεές γίνονται επίσης στους παρακάτω αριθμούς λογαριασμών στις ΤΡΑΠΕΖΕΣ:
– ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: 169/480020-64
– ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: 5049-045921-741
– ALPHA BANK: 115 00 2002-017649
– EUROBANK ERGASIAS: 0026-0102-14-0100540998
– ΑTTICA BANK: 069 / 54799691
– GENIKI BANK: 360 300 3908-9
– CITIBANK: 50 67 17493
– HSBC: 002-066694-130
– ΝΕΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ: 101-03-0006583
Επίσης σε όλα τα μηχανήματα αυτόματων συναλλαγών (ΑΤΜ) της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ
Από σταθερό ΟΤΕ: Καλέστε 901 11 17 17 17 αυτόματη χρέωση 3,68 ευρώ (με το ΦΠΑ) ανά κλήση.
Υιοθεσία Ορφανοτροφείων
Ξεχωριστό κομμάτι του Τηλεμαραθώνιου θα είναι φέτος η υιοθέτηση τριών ορφανοτροφείων της χώρας μας, του Μέλισσα στη Θεσσαλονίκη, του Θηλέων της Λαμίας και του Χατζηκώνστα στην Αθήνα.

Με αφορμή τον Τηλεμαραθώνιο η UNICEF κατάφερε να κινητοποιήσει μεγάλες εμπορικές εταιρείες, έτσι ώστε με τις προσφορές τους να αντιμετωπιστούν ως ένα βαθμό κάποια από τα σοβαρά προβλήματα επιβίωσης που έχουν. Τα τρία ορφανοτροφεία φιλοξενούν συνολικά 500 παιδιά ηλικίας από 4 μηνών έως και 19 ετών και συντηρούνται σε μεγάλο βαθμό από τις δωρεές εθελοντών.

Τέλος, με την ευκαιρία του Τηλεμαραθώνιου παρουσιάστηκε και η νέα πρωτοβουλία της UNICEF Ελλάδος «Παιδιά Πρεσβευτές – Δίκτυο Νέων της UNICEF για τα Δικαιώματα του Παιδιού» μέσα από την οποία παιδιά και νέοι από όλη τη χώρα συμμετέχουν ενεργά και προωθούν μέσα από τις δράσεις τους στο σχολικό τους περιβάλλον αλλά και στην ευρύτερη κοινωνία που ζουν, τα δικαιώματα των παιδιών. Συζητούν, ερευνούν, ανταλλάσουν απόψεις, προτείνουν, ενημερώνουν, ευαισθητοποιούν, για όλα τα ζητήματα που αφορούν την παιδική ηλικία, τα προβλήματα, τα όνειρα, τις ανησυχίες τους. Συμμετέχουν ενεργά σε πρωτοβουλίες αλληλεγγύης.

Την πρωτοβουλία ξεκινούν το 1ο Γενικό Λύκειο Βριλησσίων, το Λεόντειο Λύκειο Νέας Σμύρνης και τα Εκπαιδευτήρια «Παιδαγωγική» στον Πειραιά. Το Δίκτυο θα επεκταθεί με την υποστήριξη της UNICEF Ελλάδος, σε όλη τη χώρα.

health.in.gr

Copy link
Powered by Social Snap