ellada thumb thumb
Εκτύπωση άρθρου

Αγουρη συμμορία προκάλεσε σοκ στη Θεσσαλονίκη! Πέντε παιδιά, ηλικίας από 14 έως και 16 ετών, συνέστησαν σπείρα και προσπάθησαν να διαπράξουν τουλάχιστον δύο ληστείες σε βάρος τριών άλλων νεαρών.

Οι πέντε ανήλικοι συνελήφθησαν ύστερα από τις καταγγελίες που έκαναν δύο από τα παραλίγο θύματά τους και τις κατάλληλες ενέργειες των αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι η πενταμελής ομάδα έδρασε στην περιοχή του κέντρου της πόλης. Τα πέντε παιδιά πλησίασαν αρχικά δύο 18χρονους και τους απείλησαν λεκτικά.
Στη συνέχεια τους ζήτησαν επιτακτικά να τους δώσουν τα κινητά τους τηλέφωνα. Οι δύο 18χρονοι, όμως, αντέδρασαν και δεν τους τα έδωσαν.

Οι πέντε ανήλικοι όμως δεν το έβαλαν κάτω και έτσι λίγο αργότερα επιχείρησαν να αφαιρέσουν το κινητό τηλέφωνο από έναν 14χρονο, στον οποίο άσκησαν σωματική βία. Η απόπειρα ληστείας είχε ανεπιτυχή κατάληξη και στη δεύτερη περίπτωση, ενώ οι επίδοξοι ληστές συνελήφθησαν λίγη ώρα αργότερα από την ομάδα ΔΙ.ΑΣ.

Σε βάρος των πέντε παιδιών σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρες ληστείας και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, που τα παρέπεμψε στον εισαγγελέα Ανηλίκων, ο οποίος όρισε τακτική δικάσιμο.

Η υπόθεση έχει συγκλονίσει την κοινωνία της Θεσσαλονίκης, που ακόμα δεν μπορεί να πιστέψει ότι τα πέντε παιδιά επέλεξαν από την τρυφερή κιόλας ηλικία να εισέλθουν στον άγριο κόσμο του εγκλήματος.

ΝΙΚΟΣ ΜΟΣΧΟΒΟΣ

espresso

Copy link
Powered by Social Snap