katauli thumb thumb thumb thumb thumb thumb
Εκτύπωση άρθρου


Ακρίβεια 90% έδειξαν οι πρώτες δοκιμές
Μία εξέταση αίματος μπορεί να βοηθήσει στη διάγνωση της κατάθλιψης, σύμφωνα με μία νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Molecular Psychiatry.

Η εταιρεία που ανέπτυξε και χρηματοδότησε την εξέταση αίματος και οι ερευνητές του Massachusetts General Hospital στη Βοστώνη ανέλυσαν τα επίπεδα εννέα βιο-δεικτών που θα μπορούσαν να ξεχωρίσουν τους ασθενείς που έπασχαν από μείζονα καταθλιπτική διαταραχή.

Οι βιοδείκτες που αναλύθηκαν συνδέονται με τη φλεγμονή σε εγκεφαλικές δομές, την ανάπτυξη των νευρώνων και την ανταπόκριση στο στρες. Οι εξετάσεις αίματος «βαθμολογούνταν» στη συνέχεια με μία κλίμακα που οι ερευνητές ανέπτυξαν για τη μελέτη αυτή.

«Παραδοσιακά οι διαγνώσεις της μείζονος καταθλιπτικής διαταραχής και άλλων ψυχικών διαταραχών γίνονταν με βάση τα συμπτώματα των ασθενών αλλά η ακρίβεια της διαδικασίας ποικίλει», τόνισε ο Δρ. George Papakostas, επικεφαλής των ερευνητών. Αν προσθέσεις ένα αντικειμενικό βιολογικό τεστ, αυτό μπορεί να βελτιώσει τη διαγνωστική ακρίβεια και την ανάπτυξη εξατομικευμένων θεραπειών».

Στην πιλοτική έρευνα συμμετείχαν 36 ενήλικες που είχαν διαγνωστεί με μείζονα καταθλιπτική διαταραχή και 43 υγιείς για την ομάδα ελέγχου. Η εξέταση εντόπισε με ακρίβεια 90% τους ασθενείς που είχαν ήδη διαγνωστεί με κατάθλιψη.

newbeast.gr

Copy link
Powered by Social Snap