okana225
Εκτύπωση άρθρου

Η επέτειος της Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών, στις 26 Ιουνίου, είναι μια ευκαιρία για όλους τους νέους που βρίσκονται σε διαδικασία απεξάρτησης και κοινωνικής επανένταξης να βγουν στους δρόμους και τις πλατείες ολόκληρης της χώρας, να γιορτάσουν την προσπάθειά τους, να μεταφέρουν μηνύματα κατά των εξαρτήσεων και κυρίως να έλθουν σε επαφή με τις τοπικές κοινωνίες αποδεικνύοντας στους συμπολίτες τους ότι η επιστροφή από το περιθώριο είναι εφικτή και η προσπάθειά τους έχει αποτέλεσμα, αναφέρει ο ΟΚΑΝΑ.

‘Η επέτειος αυτή βρίσκει όμως χιλιάδες ακόμη νέους ανθρώπους, τον πληθυσμό των εξαρτημένων ατόμων, σε ακόμη πιο πιεσμένες συνθήκες, όχι μόνο λόγω της οικονομικής κρίσης αλλά και της κοινωνικής προκατάληψης που τους στερεί το δικαίωμα στη θεραπεία, το δικαίωμα στην υγεία.

Mε αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών οι μονάδες του ΟΚΑΝΑ διοργανώνουν εκδηλώσεις και συμμετέχουν σε διάφορες δράσεις με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για το πρόβλημα της ουσιοεξάρτησης.
Εκδηλώσεις και διάφορες δράσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών πραγματοποιούνται επίσης στο σύνολο σχεδόν των 71 Κέντρων Πρόληψης του ΟΚΑΝΑ, που λειτουργούν σε όλη τη χώρα σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.’

Ακολουθούν αναλυτικά οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις των Μονάδων του ΟΚΑΝΑ:

Εξειδικευμένο κέντρο κοινωνικής επανένταξης Αθήνας (ΕΚΚΕΕ)

Athens Fringe Festival 2011: 20-26 Ιουνίου, Τεχνόπολη (Χώρος Δ12). Έκθεση φωτογραφίας μελών του Εργαστηρίου Φωτογραφίας και έκθεση ζωγραφικής μελών του Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου του ΕΚΚΕΕ.
Στις αποβάθρες της Αττικό Μετρό από τις 20 έως τις 26 Ιουνίου θα προβάλλονται φωτογραφίες των μελών του Εργαστηρίου Φωτογραφίας, που επεξεργάστηκαν στον τρίτο κύκλο των μαθημάτων τους.
Το Εργαστήρι Φωτογραφίας του ΕΚΚΕΕ φωτογραφίζει τη συναυλία των Judas Priest (Πλατεία Νερού, Ολυμπιακός Πόλος Φαλήρου) και εκθέτει δημιουργίες μελών του σε χώρο του Φεστιβάλ στις 5 Ιουλίου.
Δίκτυο θεραπευτικών υπηρεσιών Πάτρας

’13Η ΓΕΦΥΡΑ ΖΩΗΣ’, Σάββατο 25 Ιουνίου

Τη 13η ΓΕΦΥΡΑ ΖΩΗΣ ‘χτίζουν’ τα μέλη της Θεραπευτικής Κοινότητας Γέφυρα του Δικτύου Θεραπευτικών Υπηρεσιών Πάτρας, διασχίζοντας για δέκατη τρίτη χρονιά τη θαλάσσια διαδρομή από το Αντίρριο στο Ρίο. Τα θεραπευόμενα μέλη με την πραγματοποίηση του κολυμβητικού διάπλου, το Σάββατο 25 Ιουνίου, θέλουν να στείλουν στους εξαρτημένους και στις οικογένειές τους το μήνυμα ότι υπάρχει ουσιαστική λύση στο πρόβλημα της εξάρτησης. Η ‘Γέφυρα Ζωής’ αποτελεί πλέον θεσμό για την πόλη της Πάτρας και την ευρύτερη περιοχή, ενώ ταυτόχρονα έχει σημαντική θεραπευτική αξία για τα μέλη της Θεραπευτικής Κοινότητας ‘ΓΕΦΥΡΑ’. Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από μια σειρά παράλληλων δράσεων όπως η λειτουργία ενημερωτικού περιπτέρου σε κεντρική πλατεία της πόλης (23 και 24 Ιουνίου).

Εξειδικευμένο κέντρο κοινωνικής και επαγγελματικής ένταξης  (ΕΚΚΕΕ) Θεσσαλονίκης

29 και 30 Ιουνίου, Αποθήκη Δ’ Λιμάνι

Διήμερο Εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα με τίτλο ‘Έκφραση Ελεύθερης Καλλιτεχνικής Δημιουργίας’, με εκθέσεις, ενημερωτικό περίπτερο και παράλληλες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.

29 Ιουνίου
7μμ Επίσημη έναρξη εκδήλωσης, ομιλία της προέδρου του ΟΚΑΝΑ, κυρίας Μ. Μαλλιώρη.
9μμ Θεατρικό μονόπρακτο από το ‘Θέατρο έξω από τα Τείχη’ του Δήμου Αγίου Παύλου

30 Ιουνίου 10πμ – 10μμ

εκθετήριο και πωλητήριο κοσμημάτων και διακοσμητικών έργων των μελών του προγράμματος
έκθεση φωτογραφίας των μελών του προγράμματος
Κατά τη διάρκεια της δεύτερης ημέρας θα λειτουργήσει ενημερωτικό περίπτερο του ΟΚΑΝΑ ενώ παράλληλα θα παρουσιαστούν τρία θεατρικά μονόπρακτα από το ‘Θέατρο έξω από τα Τείχη’, παράσταση μοντέρνου χορού από ομάδα του Δήμου Συκεών και συναυλία με βραζιλιάνικα κρουστά.

Θεραπευτική μονάδα υποκατάστασης Βόλου

Δευτέρα 20 Ιουνίου – Παρασκευή 24 Ιουνίου, Κτίριο Μονάδας ΟΚΑΝΑ

Εβδομάδα Καθαριότητας: Καθαριότητα του προαύλιου και του περίγυρου της μονάδας από τα μέλη και το προσωπικό της Μονάδας
Δενδροφύτευση του προαύλιου χώρου
Παρασκευή 24 Ιουνίου, Κτίριο Μονάδας ΟΚΑΝΑ

Ημέρα Διαλόγου: ανοιχτή συζήτηση με τους θεραπευόμενους της Μονάδας με θέμα ‘κοινωνική Επανένταξη: δυσκολίες και προοπτικές’

Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Ποδηλατοδρομία σε συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ, Αφετηρία 9.30πμ από το Συμβουλευτικό Σταθμό του ΚΕΘΕΑ στη Νέα Ιωνία. Στάσεις στη Διαδρομή: ‘Πιλότος’-ΚΕΘΕΑ, Μονάδα ΟΚΑΝΑ, Κέντρο Πρόληψης ‘Πρόταση Ζωής’. Τερματισμός: Προαύλιο Αγίου Νικολάου.
Μετά τη λήξη της ποδηλατοδρομίας, στο προαύλιο του Αγίου Νικολάου θα λειτουργήσουν ενημερωτικά περίπτερα των δύο φορέων.

Θεραπευτική Μονάδα υποκατάστασης Κέρκυρας

Κυριακή 26 Ιουνίου, πλατεία Λιστών, 11πμ-2μμ

Ενημερωτικό περίπτερο στην κεντρική πλατεία της Κέρκυρας. Θα γίνει διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού και ενημέρωση για ζητήματα ουσιοεξάρτησης.

Ολες τις εκδηλώσεις των Μονάδων του ΟΚΑΝΑ, των συνεργαζόμενων φορέων και των κέντρων πρόληψης ανά την Ελλάδα για την Παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών θα βρείτε στην ιστοσελίδα  www.okana.g r

iatronet. gr

Copy link
Powered by Social Snap