katalici h
Εκτύπωση άρθρου

Ενήλικες με ψυχική νόσο είναι περισσότερο πιθανό να εμφανίζουν ορισμένα είδη χρόνιων σωματικών προβλημάτων σε σχέση με όσους δεν πάσχουν από ψυχική νόσο, σύμφωνα με αμερικανική έκθεση που παρουσιάστηκε την τρέχουσα εβδομάδα.

Η έκθεση ανέφερε ότι ενήλικες ηλικίας 18 ετών και άνω που εμφάνιζαν πολλά είδη ψυχικής νόσου το προηγούμενο έτος παρουσίαζαν υψηλότερα ποσοστά υπέρτασης, άσθματος, διαβήτη, καρδιοπάθειας και εγκεφαλικού επεισοδίου.

Για παράδειγμα, περίπου 22% των ενηλίκων με οποιοδήποτε είδος ψυχικής νόσου τον προηγούμενο χρόνο εμφάνιζε υπέρταση και σχεδόν 16% άσθμα. Τα ποσοστά σε ενήλικες χωρίς ψυχική νόσο ήταν περίπου 18% και 11% αντίστοιχα.

Άνθρωποι με μείζονα κατάθλιψη τον προηγούμενο χρόνο είχαν υψηλότερα ποσοστά των παρακάτω χρόνιων προβλημάτων σε σχέση με όσους δεν εμφάνιζαν μείζονα κατάθλιψη. Υπέρταση (24% έναντι 20%), άσθμα (17% έναντι 11%), διαβήτη (9% έναντι 7%), καρδιοπάθεια (7% έναντι 5%) και εγκεφαλικό επεισόδιο (3% έναντι 1%).

Άνθρωποι με ψυχική νόσο είχαν υψηλότερα επίπεδα ποσοστών επίσκεψης στα επείγοντα και νοσηλείας, σύμφωνα με την έκθεση. Τα ποσοστά στα επείγοντα ήταν σχεδόν 48% για ανθρώπους με σοβαρή ψυχική νόσο το προηγούμενο έτος και 31% για όσους δεν εμφάνιζαν σοβαρή ψυχική νόσο.

Τα ποσοστά νοσηλείας ήταν άνω του 20% για όσους εμφάνιζαν σοβαρή ψυχική νόσο το προηγούμενο έτος και λιγότερο από 12% σε όσους δεν εμφάνιζαν σοβαρή ψυχική νόσο.

Η Pamela Hyde, του Substance Abuse and Mental Health Services Administration, δήλωσε ότι η ψυχική υγεία είναι απαραίτητη για την υγεία. Πρόσθεσε ότι η προώθηση της υγείας και ευεξίας για τους ανθρώπους, τις οικογένειες και τις κοινότητες, σημαίνει ότι η αντιμετώπιση της ψυχικής υγείας χρειάζεται την ίδια δέσμευση και σφρίγος με τις άλλες παθήσεις. Δεν μπορούμε να πετύχουμε την υγεία χωρίς να αντιμετωπίσουμε την ψυχική υγεία.

Πηγές: Substance Abuse and Mental Health Services Administration

iatronet. gr

Copy link
Powered by Social Snap