ellinopoyloa
Εκτύπωση άρθρου


Την αύξηση της ζήτησης για τις σχολές που οδηγούν σε επαγγελματική αποκατάσταση και βρίσκονται κοντά στον τόπο διαμονής των υποψηφίων επιβεβαίωσε και η ανάρτηση των προτιμήσεων στις φετινές Εξετάσεις που δημοσιοποίησε χθες το υπουργείο Παιδείας.

Για τους υποψηφίους του 90% που αποτελούν τη μεγαλύτερη πληθυσμικά ομάδα υποψηφίων παρατηρήθηκαν τα εξής αναφορικά με τις επιλογές τους ανά Επιστημονικό Πεδίο:
Στο 1ο Πεδίο παρατηρείται μείωση στις προτιμήσεις για τις ξενόγλωσσες σχολές. Τα τμήματα Νομικής σε όλη την Ελλάδα παρουσιάζουν ιδιαίτερα αυξημένη ζήτηση. Τα τμήματα Θεατρικών Σπουδών τη φετινή χρονιά παρουσιάζουν σημαντική μείωση στον αριθμό προτιμήσεων των υποψηφίων. Τα τμήματα Πολιτικών Επιστημών παρουσιάζονται επίσης με μειωμένη ζήτηση, όπως και τα τμήματα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.
Στο 2ο Πεδίο, τα τμήματα Μαθηματικών, Φυσικής και Χημείας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη παρουσίασαν αρκετά μεγάλη αύξηση προτιμήσεων, ενώ τα αντίστοιχα της περιφέρειας παρουσίασαν μείωση. Μεγάλη αύξηση παρουσίασαν τα τμήματα Βιολογίας, οι Γεωπονικές Σχολές και τα τμήματα Πληροφορικής σε όλη την Ελλάδα. Αυξημένος ήταν επίσης ο αριθμός υποψηφίων που διάλεξε Στρατιωτικές Σχολές
Στο 3ο Πεδίο πολύ μεγάλη αύξηση στις προτιμήσεις είχαν όλα τα τμήματα Ιατρικής και Φαρμακευτικής. Το ίδιο αυξημένη ήταν η ζήτηση των ΤΕΙ ιατρικών και παραϊατρικών κλάδων.
Στο 4ο Πεδίο οι Πολυτεχνικές Σχολές τόσο των ΑΕΙ όσο και των ΤΕΙ, ακόμα και της περιφέρειας, εμφάνισαν ιδιαίτερα αυξημένη ζήτηση.
Στο 5ο Πεδίο σχεδόν όλα τα Οικονομικά τμήματα έχουν αύξηση προτιμήσεων.

Τα Νέα

Copy link
Powered by Social Snap