pateras megalos
Εκτύπωση άρθρου


Ο ρόλος του πατέρα στο μεγάλωμα του παιδιού είναι πολύτιμος για κάθε οικογένεια, καθώς, σύμφωνα με αποτελέσματα ερευνών, η πατρική παρουσία ενισχύει τη συναισθηματική και διανοητική νοημοσύνη του.

Σύμφωνα με νέα έρευνα που έγινε στο Concordia University, ο ενεργός ρόλος του πατέρα στην ανατροφή των παιδιών βοηθάει αυτά να είναι πιο ευφυή και να αναπτύσσουν καλύτερες συμπεριφορές.

Αντίθετα, όσα μεγαλώνουν χωρίς τον πατέρα παρουσιάζουν περισσότερα προβλήματα συμπεριφοράς.

Τα αποτελέσματα αυτά προέκυψαν ανεξάρτητα από το αν ο πατέρας κατοικούσε στο ίδιο σπίτι με τα παιδιά.
Σημασία έχει ο πατέρας να θέτει όρια και δομές, επηρεάζοντας θετικά τις ικανότητες των παιδιών να λύνουν προβλήματα και να διαχειρίζονται συναισθηματικούς παράγοντες στρες, όπως θλίψη, άγχος και κοινωνική απόσυρση.

Η μελέτη έδειξε επίσης ότι τα κορίτσια ήταν πιο ευαίσθητα στην απουσία του πατέρα, από ό,τι τα αγόρια, ενώ επισημάνθηκε ότι εξίσου σημαντικός είναι ο ρόλος και η παρουσία της μητέρας.

Οι επιστήμονες θεωρούν ότι, δεδομένου ότι ο αριθμός των μονογονεϊκών οικογενειών αυξάνεται συνεχώς, τον σημαντικό ρόλο αναλαμβάνουν οι μητέρες και όσοι εμπλέκονται στην ανατροφή του παιδιού, προκείμενου να βρεθούν εναλλακτικές λύσεις για τα παιδιά.

Πηγή: mamakid

zougla. gr

Copy link
Powered by Social Snap