Εκτύπωση άρθρου


Το ίδρυμα που πρόσφερε τον χώρο WWW εξέτασε την… επιτυχία του
Στο έπακρο εκμεταλλεύονται το ίντερνετ οι Σουηδοί, διαπιστώνει νέα έρευνα.

Η Σουηδία είναι η χώρα που εκμεταλλεύεται περισσότερο τις δυνατότητες του διαδικτύου με τις Ηνωμένες Πολιτείες να ακολουθούν, διαπιστώνει έρευνα του ιδρύματος World Wide Web με επικεφαλής τον «πατέρα του ίντερνετ» Τιμ Μπέρνερς Λι.

Πρόκειται για την πρώτη έρευνα στο είδος της και δόθηκε στη δημοσιότητα τη Τετάρτη από το ίδρυμα World Wide Web. Ο Web Index (Δείκτης του Ίντερνετ), όπως αποκαλείται, έλαβε υπόψη στοιχεία που αφορούσαν στην τηλεπικοινωνιακές υποδομές, τη χρήση του διαδικτύου, το περιεχόμενό του και τον πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό αντίκτυπο του ίντερνετ σε 61 χώρες.

Για την ολοκλήρωση της έρευνας, που χρηματοδοτήθηκε με ένα εκ. δολάρια από τη Google, χρειάστηκαν πέντε χρόνια συλλογής δεδομένων και ένας χρόνος διεξαγωγής δημοσκοπήσεων. Τελευταίες στη λίστα είναι η Υεμένη, η Ζιμπάμπουε και η Μπουρκίνα Φάσο. Διαπιστώθηκε ότι ένας στους τρεις ανθρώπους σε παγκόσμιο επίπεδο κάνει χρήση του διαδικτύου, με τα χαμηλότερα ποσοστά να εντοπίζονται στην Αφρική.

Η Σουηδία επικράτησε των Ηνωμένων Πολιτειών ως προς τη χρήση του ίντερνετ, επειδή μεγαλύτερο ποσοστό των κατοίκων της έχει πρόσβαση σε αυτό. Οι ΗΠΑ έχουν επίσης μικρότερο ποσοστό νοικοκυριών με προσωπικούς υπολογιστές σε σχέση με μία σειρά χωρών, όπως ο Καναδάς, η Ιρλανδία, η Ιαπωνία και η Νορβηγία.

Καλύτερες υποδομές για το διαδίκτυο διαθέτει η Ισλανδία, ενώ το πιο γρήγορο ίντερνετ εντοπίζεται στη Σιγκαπούρη. Η Ιρλανδία εισπράττει τα μεγαλύτερα οικονομικά οφέλη από τη χρήση του διαδικτύου, αφού το ίντερνετ και οι εξαγωγές που σχετίζονται με τις τηλεπικοινωνίες αναλογούσαν στο 15% του ΑΕΠ της χώρας από το 2007 έως το 2010

To Βήμα

Copy link
Powered by Social Snap