Εκτύπωση άρθρου

Το ADAF Κids επιστρέφει εμπλουτισμένο στο φετινό Athens Digital Arts Festival (ADAF), που θα πραγματοποιηθεί από 18 έως 21 Μαΐου 2017, στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, με θέμα το #PostFuture.
Συνδυάζοντας την εκπαίδευση και το παιχνίδι, τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να εξερευνήσουν το “μετα-μέλλον”, μέσα από εκπαιδευτικά εργαστήρια, τεχνολογικά πειράματα, προβολές animation και διαδραστικές εγκαταστάσεις.
Με την καθοδήγηση έμπειρων εισηγητών, θα ανακαλύψουν τις απεριόριστες δυνατότητες της τεχνολογίας, καλλιεργώντας παράλληλα τη φαντασία και τη δημιουργικότητα τους.
Το ADAF Kids* περιλαμβάνει:
1. Εργαστήρια & Τεχνολογικά Πειράματα
– Paper Circuits (εκπαιδευτικό εργαστήριο)
Συνδυάζοντας επιστήμη και τέχνη, τα paper electronics κινούνται γύρω από τους άξονες του ηλεκτρισμού, και της χειροτεχνίας. Μέσα από το εργαστήριο τα παιδιά αποκτούν κατανόηση των ηλεκτρικών κυκλωμάτων ενώ αναπτύσσουν τις δεξιότητες τους. Λαμπάκια, σένσορες και μπαταρίες ανακατεύονται με αυτοκόλλητα, γκλίτερ και ψαλίδια στο πιο απροσδόκητα καλλιτεχνικό πείραμα.
Εισηγητές: Μαριάννα Ανθρωπέλου, Αλέξανδρος Καλφόγλου (Athens Makerspace)
Κυριακή 21/5, 13:00 – 14:00 μ.μ (για παιδιά 6 – 12 ετών)
Είσοδος ελεύθερη με σειρά προτεραιότητας (μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 20 άτομα). Προκράτηση θέσης στο: kids@adaf.gr
Digital Kids Orchestra (εκπαιδευτικό εργαστήριο)
Καινοτόμο εργαστήριο που εισάγει τα μικρά παιδιά στη διαδραστική μουσική τεχνολογία. Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου, τα παιδιά θα παίξουν μουσική σε μικρές ομάδες, χρησιμοποιώντας ipads στα μουσικά όργανα. Έτσι, μέσα από μια διασκεδαστική δημιουργική εμπειρία έρχονται σε επαφή με μουσικά όργανα τόσο στη φυσική όσο και στην ψηφιακή τους μορφή:
Με την ευγενική υποστήριξη του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος – Κολλέγιο Αθηνών
Εισηγητές: Λίλυ Κότσιρα, Μάνος Ροβίθης I.D.E.A. (Inclusive Digital Educational Amusement)
Σάββατο 20/5, 10:00 – 13:00 μ.μ. (για παιδιά 8 – 12 ετών)
Είσοδος ελεύθερη με σειρά προτεραιότητας (μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 15 άτομα). Προκράτηση θέσης στο: kids@adaf.gr
 Animating your image (εκπαιδευτικό εργαστήριο)
Εργαστηρίο δημιουργίας κινούμενης εικόνας: «Ζωντανεύοντας την Εικόνα» Το animation workshop το οποίο δίνει την ευκαιρία στα παιδιά να «ταξιδέψουν» μαζί με έμπειρους animators από την βασική αρχή της δημιουργίας του σχεδίου έως τη σύνθεση της κίνησης, φτιάχνοντας με χαρτί τις πρώτες τους animation δημιουργίες.

Εισηγητής: Ηλίας Χατζηχριστοδούλου

Σάββατο 20/5, 13:00 – 14:00 μ.μ. | Κυριακή 21/5, 10:00 – 11:00 π.μ.  (για παιδιά 5 – 9 ετών)
Είσοδος ελεύθερη με σειρά προτεραιότητας (μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 20 άτομα). Προκράτηση θέσης στο: kids@adaf.gr

Wear A Sentiment (εκπαιδευτικό εργαστήριο)
Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου “Wear a sentiment” τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με τις διαδραστικές τεχνολογίες και την τέχνη της performance. Εμπνεόμενοι από τον τρόπο που επικοινωνούν τα συναισθήματα τους είτε σε προσωπικό επίπεδο είτε μέσω της τεχνολογίας, τα παιδιά θα εξερευνήσουν νέα υλικά, θα εξοικειωθούν με αυτοσχέδια κυκλώματα και θα σκεφτούν τα ρούχα ως επέκταση του σώματος και φορέσιμες διεπαφές.
Εισηγήτριες: Μαριλένα Γεωργαντζή, Έφη Σούλη

Σάββατο 20/5, 17:00 – 18:30 μ.μ (για παιδιά 9 – 12 ετών)
Είσοδος ελεύθερη με σειρά προτεραιότητας (μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 10 άτομα). Προκράτηση θέσης στο: kids@adaf.gr

– Toothbrush Kits (τεχνολογικό πείραμα)

Σε αυτό το τεχνολογικό πείραμα τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να δουν ή/και να κατασκευάσουν το δικό τους μικρο-ρομποτ από μια οδοντόβουρτσα. Θα παρουσιαστεί ο τρόπος μετάδοσης της κίνησης μέσω μικρό-δονήσεων και ο τρόπος ώστε όλα τα bristle bots να κινούνται προς την ίδια κατεύθυνση. Στην παρουσίαση θα συναρμολογηθεί το τεχνούργημα και θα παρουσιαστούν οι βασικές έννοιες μετάδοσης κίνησης και συγχρονισμού των μικρο-ρομποτ.

Εισηγητής: Νίκος Αθανασόπουλος
Σάββατο 20/5, 18:30 – 19:00 μ.μ. (για παιδιά 5 – 12 ετών και τους γονείς τους)
Είσοδος ελεύθερη με σειρά προτεραιότητας (μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 20 άτομα). Προκράτηση θέσης στο: kids@adaf.gr

– Interactive Garden (εκπαιδευτικό εργαστήριο)

Η τέχνη του τοπίου δεν είναι μόνο κηπουρική αλλά συμπεριλαμβάνει και μηχανές! Είναι αλήθεια, ήδη από τον 14ο αιώνα στους κήπους της αναγεννησιακής Ιταλίας μηχανικοί όπως ο Λεονάρντο ντα Βίντσι και ο Σάλομον ντε Κάους έφτιαχναν μηχανικές κατασκευές όπως συντριβάνια που κατέβρεχαν το κοινό μέχρι αγάλματα που τραγουδούσαν. Σε αυτό το εργαστήρι, τα παιδιά συνδυάζοντας χάρτινες κατασκευές, φύλλα, αισθητήρες φωτός και ένα μοτέρ θα κατασκευάσουν ένα μικρό κινούμενο φυτό-ρομπότ!
Εισηγήτρια: Άρτεμις Παπαγεωργίου
Κυριακή 21/5, 11:00 – 13:00 μ.μ. (για παιδιά 9 – 12 ετών)
Είσοδος ελεύθερη με σειρά προτεραιότητας (μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 15 άτομα). Προκράτηση θέσης στο: kids@adaf.gr
Lemon Kits (τεχνολογικό πείραμα)
Κατασκευή μιας μπαταρίας από λεμόνια (βολταϊκά στοιχεία). Τα παιδιά θα παρακολουθήσουν την δημιουργία μιας μπαταρίας από ένα ή δυο λεμόνια και να ανάψουν με αυτή ένα λαμπάκι LED. Το κύκλωμα που θα παρουσιαστεί αποτελεί μέρος του κλασικού σχολικού πειράματος με μια διαφορά, στο κύκλωμα θα προστεθεί ένας “κλέφτης ενέργειας” ή joulethief.

Εισηγητής: Νίκος Αθανασόπουλος
Κυριακή 21/5, 14:00 -14:30 μ.μ (για παιδιά 5 -12 ετών)
Είσοδος ελεύθερη με σειρά προτεραιότητας (μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 20 άτομα). Προκράτηση θέσης στο: kids@adaf.gr

2. Διαδραστικές Εγκαταστάσεις:

 Glowing Wall
Ζωγραφίστε με το φως! Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να ζωγραφίσουν  με φακούς UV  light και να δημιουργήσουν τους δικούς τους μαγικούς κόσμους και εικόνες που λάμπουν στο σκοτάδι.

Δείτε εδώ το βίντεο

Καλλιτέχνης: Vasilis Kampouris
Πέμπτη 18/5 – Κυριακή 21/5, 10:00 – 20:00 μ.μ.
ADAF Kids, 4ος όροφος
Demonz I.
Το Demonz είναι μεγάλης κλίμακας  διαδραστικό παιχνίδι, ένας μεγάλος παιδότοπος. Εμπνευσμένο από το κλασικό «dodgeball», το Demonz συνδυάζει τις τεχνολογίες motion-tracking και το projection-mapping, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία παιχνιδιού,  τέχνης και τεχνολογίας.
Καλλιτεχνική Ομάδα: INITI
Πέμπτη 18/5 – Κυριακή 21/5, 10:00 – 20:00 μ.μ.
ADAF Kids, 4ος όροφος
Piano Circuits
Συνδυάζοντας χορό, μουσική, παιχνίδι και νέες τεχνολογιες, τα παιδιά χρησιμοποιούν τα πόδια τους για να φτιάξουν τις  μελωδίες τους! Για τις ανάγκες του ΑDAF η Gamely θα αναβίωσει το μεγάλο πιάνο με μια πρωτοτυπία, την ευκαιρία να κατανοήσουν οι μικροί μας φίλοι την κατασκευή και λειτουργία του.
Καλλιτέχνης: Αλέξανδρος Καλφόγλου – Athens MakerSpace
Πέμπτη 18/5 – Κυριακή 21/5, 10:00 – 20:00 μ.μ.
ADAF Kids, 4ος όροφος

IMMERSIO (VR)
Το Immersio είναι μια διαδραστική και συναρπαστική εμπειρία που βασίζεται στην τεχνολογία της εικονικής πραγματικότητας (virtual reality) κατά την οποία τα παιδιά βυθίζονται σε ένα ζωντανό όνειρο, σε ένα σύμπαν όπου η αίσθηση του σώματος και του τριγύρω χώρου αλλάζει καθώς μεταφέρονται σε εικονικούς κόσμους φτιαγμένους από πραγματικές αλλά και φαντασιακές εικόνες.
Καλλιτεχνική Ομάδα: Immersio Group
Πέμπτη 18/5 – Κυριακή 21/5, 10:00 – 20:00 μ.μ.
ADAF Kids, 4ος όροφος
3. Προβολές Animation
Ένα εντυπωσιακό πρόγραμμα animation με έργα καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο. Στόχος των προβολών είναι να αναδείξει αξίες όπως η οικογένεια, η φιλία και η περιβαλλοντική συνείδηση μέσα από διασκεδαστικές και ενδιαφέρουσες ιστορίες. (Διάρκεια: 26:15’’)
Awesome Beetle’s Colors, Idra Sproge (DE), 2016 | AMI, Vorname Nachname (DE), 2017 | Vacal Especial, Rafael Beco (PT), 2016 | Our Wonderful Nature – The Common Chameleon, Tomer Eshed (DE), 2016 | FEARS, Nata Melutkh (UA), 2015 | Charlie et ses grandes dents, Esther Lalanne (FR), 2016 | DARREL, Marc Briones Piulachs & Alan Carabantes Person (SP), 2016
* Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά από 5 ως 12 ετών. Με το τέλος των εργαστηρίων και των ομιλιών, τα παιδιά θα περιηγηθούν στις παιδικές διαδραστικές εγκαταστάσεις και στις προβολές animation.
Κάντε attend στο event του ADAF Kids στο Facebook και μείνετε συντονισμένοι για νέα και ανακοινώσεις!
Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Αθηναίων και του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων.
13ο Athens Digital Arts Festival | 18 – 21 Μαΐου 2017
Ημερομηνία:
Από: 18/05/2017 Εως: 21/05/2017
Ώρες και διάρκεια προγράμματος: 10:00-20:00

Τοποθεσία:
Μητροπόλεως 23, Ιστορικό Κέντρο της Αθήνας

Eισιτήρια:
Είσοδος Ελεύθερη για γονείς και παιδιά | Για τα εκπαιδευτικά εργαστήρια και τα τεχνολογικά πειράματα με προκράτηση θέσης στο: kids@adaf.gr
Πληροφορίες / Κρατήσεις:
Νίκος Χατζηχριστοδούλου, nikos.chatzichristodoulou@gmail.com, Τηλ. Επικοιν.: 6992793275 | kids@adaf.gr | 2017.adaf.gr

CULTURENOW

Copy link
Powered by Social Snap