Εκτύπωση άρθρου

Μεγάλο ραδιομαραθώνιο διοργανώνει η UNICEF, σε συνεργασία με την κρατική ραδιοφωνία και πολλούς ιδιωτικούς ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς, σήμερα στο πλαίσιο της εκστρατείας της για την αντιμετώπιση της μάστιγας του AIDS.

Τη ζοφερή κατάσταση που προκαλεί η επιδημία ανά τον κόσμο παρουσίασε ο πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της UNICEF Λάμπρος Κανελλόπουλος, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε μαζί με την πρόεδρο του Κέντρου Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) Τζένη Κρεμαστινού, τον γενικό διευθυντή της ΕΡΑ Δημήτρης Παπαδημητρίου και με εκπροσώπους των ραδιοσταθμών που υποστηρίζουν την προσπάθεια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της UNICEF:

– 1.000 παιδιά μολύνονται από τον ιό HIV/AIDS κάθε ημέρα και 260.000 πεθαίνουν εξαιτίας του κάθε χρόνο.

– 2.500.000 παιδιά είναι φορείς και 16.600.000 έχουν μείνει ορφανά εξαιτίας του AIDS.

Στην Ελλάδα, όπως είπε η κα Κρεμαστινού, μέχρι το 2010 έχουν δηλωθεί με HIV/AIDS περίπου 10.500 άτομα, ενώ έχουν χάσει τη ζωή τους 1.659 άτομα. Το 2010 σημειώθηκαν 601 περιστατικά, ενώ το πρώτο τρίμηνο του 2011 τα περιστατικά είναι αυξημένα, συγκριτικά με προηγούμενες χρονιές. Υπογράμμισε ότι «οι επιπτώσεις του AIDS και η θνητότητα από τον HIV κινούνται σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα, λόγω της ευεργετικής επίδρασης των αντιρετροϊκών φαρμάκων».

Ο κ. Παπαδημητρίου ανέφερε ότι ο ραδιομαραθώνιος θα ξεκινήσει στις 9 το πρωί με όλους τους σταθμούς (περισσότεροι από 80) να εκπέμπουν το τραγούδι «We are the World» και «να κάνουν εκτεταμένη αναφορά στην προσπάθεια καλώντας τους ακροατές να συμβάλουν με τον οβολό τους». Στη συνέχεια οι ραδιοσταθμοί θα εκπέμψουν κοινό πρόγραμμα κατανεμημένο ανά ώρες και περιεχόμενο εκπομπής, ενώ και οι 19 περιφερειακοί σταθμοί της ΕΡΑ θα κάνουν συνεχείς αναφορές.

Όποιος επιθυμεί να υποστηρίξει την εκστρατεία για την προστασία των παιδιών από το AIDS μπορεί να το κάνει:

– Την ημέρα του Ραδιομαραθώνιου, καλώντας το τηλέφωνο δωρεών 210 – 27 00 121

-Στέλνοντας από σήμερα μέχρι και την Πέμπτη 14 Απριλίου κενό μήνυμα SMS στο 19059 (χρέωση 1,23 ευρώ μαζί με το ΦΠΑ).

-Από το διαδίκτυο μέσα από τη σελίδα της Unicef
zougla . gr

Copy link
Powered by Social Snap