Εκτύπωση άρθρου

Αν νιώθετε ότι τα κάνετε όλα σωστά αλλά και πάλι δεν μπορείτε να ηρεμήσετε, ήρθε η ώρα να αναθεωρήσετε τον τρόπο ζωής σας. Μερικές φορές, καθημερινές, απλές συνήθειες μπορεί να σας αγχώνουν χωρίς καν να το παίρνετε είδηση.
Πάρτε μια βαθιά ανάσα και προσπαθήστε να χαλαρώσετε. Μπορεί να νιώθετε άγχος, επειδή…

1. Όλη μέρα δεν έχετε γελάσει

Αν δεν μπορείτε να θυμηθείτε πότε ήταν η τελευταία φορά που γελάσατε τόσο πολύ που δεν μπορούσατε να συνέλθετε, πρέπει να θορυβηθείτε. Το γέλιο μειώνει το στρες, βοηθά στην κυκλοφορία του αίματος, χαλαρώνει του μυς, ενισχύει το ανοσοποιητικό και βοηθά στη μείωση του πόνου.

2. Δεν πάτε γυμναστήριο

Σύμφωνα με έρευνα που έγινε με ποντίκια, εκείνα που ασκούνταν αντιδρούσαν σε ένα αγχώδες κρύο μπάνιο, με μικρό άγχος που το ακολουθούσε η ηρεμία, δείχνοντας ότι ο εγκέφαλος είναι καλύτερα εφοδιασμένος να αντιμετωπίζει το άγχος όταν το σώμα είναι περισσότερο ενεργό. Η καθημερινή άσκηση, μειώνει το άγχος και σας κάνει να φαίνεστε και καλύτεροι!

3. Ακούτε τη λάθος μουσική

Πολλές έρευνες έχουν δείξει ότι η μουσική βοηθά στην χαλάρωση, αλλά ο καθένας έχει και τις δικές του μουσικές προτιμήσεις. Η δασκάλα του πιάνου μπορεί να χαλαρώνει ακούγοντας τις «4 Εποχές», ενώ εσείς ακούγοντας ροκ. Το μόνο που χρειάζεται είναι αν βρείτε τι σας ταιριάζει.

4. Αφήσατε τα πιάτα στον νεροχύτη για αύριο

Αναθεωρήστε τον τρόπο που καθαρίζετε το σπίτι. Αν είστε από εκείνους που μπορεί να βρουν μία μπανανόφλουδα ανάμεσα στις εφημερίδες, τότε να είστε σίγουροι ότι θα είναι δύσκολο να χαλαρώσετε. Κρατήστε τον προσωπικό σας χώρο τακτικό και οργανωμένο και διώξτε το άγχος.

5. Δεν κάνετε αρκετό σεξ

Το σεξ και είναι ευχάριστο και αποβάλλει το άγχος! Όχι μόνο αποτελεί σωματική άσκηση, αλλά θα σας δώσει και αυτή την αίσθηση χαλάρωσης που έχετε ανάγκη. Το ίδιο υποστηρίζουν και ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Πρίνστον που βρήκαν χαμηλότερες ορμόνες άγχους σε αρουραίους με έντονη σεξουαλική ζωή.

6. Δεν αναπνέετε σωστά

Οι γρήγορες κοφτές ανάσες, δημιουργούν υπεροξυγόνωση στον εγκέφαλο και δημιουργούν το αίσθημα του άγχους. Οπότε, την επόμενη φορά που βρίσκεστε αντιμέτωποι με κάτι που σας αγχώνει μην ξεχάσετε να πάρετε βαθιές αργές ανάσες.

7. Προσπαθείτε να αντιμετωπίσετε όλα όσα σας αγχώνουν

Φυσικά, κάτι τέτοιο δεν είναι κακό, αλλά σε καθημερινή βάση δεν χρειάζεται να έρχεστε αντιμέτωποι με όλα όσα σας αγχώνουν. Εάν δεν έχετε διάθεση να είστε με πολύ κόσμο, μην αποφασίσετε να κάνετε βόλτα στο εμπορικό το Σάββατο το μεσημέρι και αν κάποιος σας εκνευρίζει και μόνο με την παρουσία του δεν χρειάζεται να καταπιεστείτε για να περάσετε όλο το βράδυ σας μαζί του.

8. Δεν έχετε τίποτα καλό να πείτε για τον εαυτό σας

Ο εγκέφαλος είναι ένα πολύ δυνατό εργαλείο, οπότε αν επαναλαμβάνετε στον εαυτό σας ότι όλα θα πάνε καλά και δνε θα γίνει τίποτε κακό, θα βοηθήσει αρκετά να μειώσετε το στρες σας.

9. Δεν κοιμάστε καλά

Είναι αργά και ξέρετε ότι σε λίγες ώρες θα πρέπει να σηκωθείτε από το κρεβάτι, να πετάξετε το πάπλωμα και να πάτε στη δουλειά, αλλά εσείς επιλέγετε να δείτε ένα ακόμα επεισόδιο από την αγαπημένη σας σειρά, ενώ θα έπρεπε να κοιμάστε ήδη. Προσπαθήστε να έχετε ένα σταθερό πρόγραμμα ύπνου και χαρίστε στον εαυτό σας σωματική και ψυχική υγεία.

10. Θεωρείτε ότι η σωστή διαχείριση χρόνου είναι ο στόχος σας και όχι η πραγματικότητα

Εάν τα πράγματα που πρέπει να κάνετε μέσα σε μία μέρα νιώθετε ότι σας πνίγουν, τότε έχετε σίγουρα πρόβλημα να διαχειριστείτε τον χρόνο σας. Οργανώνοντας τη μέρα σας και τον χρόνο που θα αφιερώνετε σε κάθε δραστηριότητα, θα σας δώσει αίσθηση ελέγχου στη ζωή σας και θα μειώσει το άγχος σας, αφού όλα θα γίνονται στην ώρα τους, χωρίς αναβολές.

11. Λέτε πολύ συχνά «ναι»

Μερικές φορές δεν πειράζει να λέτε «όχι». Όχι, δεν μπορείτε να πάτε τον ξάδερφό σας στο αεροδρόμιο τα ξημερώματα, ούτε να φτιάξετε γλυκό για τη γιορτή του γραφείου. Απλά πείτε «όχι».

12. Το κινητό σας είναι προέκταση του χεριού σας

Σταματήστε αυτή την κακή συνήθεια και όλα θα πάνε καλά! Έρευνες έχουν δείξει ότι η συνεχής πίεση του να απαντάει κανείς κατευθείαν στα email, στα μηνύματα και τα τηλέφωνα μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την ψυχολογία σας. Κάντε μία προσπάθεια να μειώσετε τον χρόνο που περνάτε μπροστά από την οθόνη του τηλεφώνου σας και περιοριστέ την χρήση του σε συγκεκριμένες ώρες της ημέρας.

13. Μόλις επιτύχατε ένα μεγάλο σας στόχο

…αλλά για κάποιο λόγο, ακόμα δεν μπορείτε να ησυχάσετε. Σύμφωνα με έρευνα, όταν θέτουμε στόχους που επιδρούν θετικά όχι μόνο σε εμάς, αλλά και σε άλλους, μειώνονται τα επίπεδα άγχους στον οργανισμό. Έτσι, και θα κάνετε καλό στον κόσμο, αλλά και θα νιώθετε καλύτερα.

Εάν χρειάζεστε ένα επιπλέον τρόπο να αποβάλετε το άγχος από τη ζωή σας μπορείτε να μασήσετε τσίχλα, να περάσετε λίγο χρόνο με το κατοικίδιό σας ή να απολαύσετε ένα ζεστό τσάι.

Αυτό το άρθρο/blog βασίστηκε στο κείμενο 14 Daily Habits That Are Secretly Stressing You Out που δημοσιεύτηκε στην Huffington Post Αμερική.

Huffington Post

Copy link
Powered by Social Snap