Εκτύπωση άρθρου

Στις 16 Νοεμβρίου εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Ανεκτικότητας 2019. Είναι μία μέρα που μας θυμίζει τη σημασία της διαφορετικότητας στην κοινωνία, στους λαούς και στον κόσμο μας. Όλοι είμαστε διαφορετικό και αυτό μπορεί να είναι μόνο καλό!

Ο ΟΗΕ είχε ανακηρύξει το 1995 ως το «Έτος Ανεκτικότητας». Ήταν μια προσπάθειά του Οργανισμού να ευαισθητοποιήσει το παγκόσμιο κοινό για την ανάγκη αποδοχής του διαφορετικού στις ανθρώπινες σχέσεις.

Φυσικό επακόλουθο της ανακήρυξης του έτους αυτού ως «Έτος Ανεκτικότητας» ήταν η καθιέρωση της Παγκόσμιας Ημέρας Ανεκτικότητας την 16η Νοεμβρίου κάθε χρόνου. Αυτό ξεκίνησε να ισχύει από το 1996. Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό:

«η ανεκτικότητα και η εμπιστοσύνη στις ανθρώπινες κοινωνίες δεν χτίζεται σε ένα βράδυ, αλλά χρειάζεται χρόνο και προσπάθεια.»

Στην κοινωνία που ζούμε, που τα πράγματα αλλάζουν κάθε μέρα, η ανεκτικότητα στο διαφορετικό και στον συνάνθρωπο θα μας βοηθήσει να προοδεύσουμε. Και σαν άνθρωποι, αλλά και σαν κοινωνίες. Οπότε, η 16η Νοεμβρίου είναι μία ιδιαίτερα σημαντική ημέρα!

Copy link
Powered by Social Snap