happiness
Εκτύπωση άρθρου

 

Στη ζωή υπάρχουν κάποιες μεγάλες και σημαντικές στιγμές, τις οποίες θυμόμαστε για πάντα. Η γέννηση ενός παιδιού, ένας γάμος, η αποφοίτηση από το πανεπιστήμιο, η δουλειά των ονείρων μας, είναι μερικές μόνο από τις σημαντικές στιγμές της ζωής.

Παρ’ ολ’ αυτά, η ζωή αποτελείται τόσο από μικρές, όσο και μεγάλες στιγμές και πολλές φορές οι μικρές, καθημερινές στιγμές είναι εκείνες που θα κάνουν τη διαφορά. Συχνά, τις προσπερνάμε, όμως, χωρίς να τους δίνουμε την απαραίτητη σημασία και περιμένουμε να γίνει κάτι μεγάλο για να πούμε ότι είμαστε χαρούμενοι ή ευτυχισμένοι.

Την επόμενη φορά που θα σας συμβεί κάτι μικρό, όπως μία από τις παρακάτω 19 στιγμές, μην ξεχάσετε να αφιερώσετε μερικά λεπτά για να σκεφτείτε πόσο τυχεροί είστε και να νιώσετε ευτυχισμένοι.

1. Όταν το αφεντικό σας, σας κάνει ένα κοπλιμέντο. Τα ειλικρινή κοπλιμέντα είναι και τα πιο ουσιαστικά. Αν το αφεντικό σας, σας λέει ότι έχετε κάνει κάτι σωστά, τότε μάλλον το εννοεί.

2. Η κουβέντα με κάποιον άγνωστο. Έρευνα δείχνει ότι οι κοινωνικές συναναστροφές με ξένους αυξάνουν τα συναισθήματα ευτυχίας.

3. Να βρίσκετε θέση πάρκινγκ όταν έχει άπειρη κίνηση.

4. Όταν ο καιρός είναι καλός. Αν και στην Ελλάδα, αυτό συμβαίνει συχνά δεν σημαίνει ότι πρέπει να το θεωρούμε δεδομένο.

5. Ένα ζεστό μπάνιο. Δεν είναι μόνο χαλαρωτικό, αλλά βοηθά στη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος, πριν τον ύπνο.

6. Όταν ο αγαπημένος σας καλλιτέχνης βγάζει καινούρια δουλειά. Η μουσική είναι άμεσα συνδεδεμένη με την διάθεσή μας, οπότε δυναμώστε την ένταση.

7. Όταν βρίσκετε τυχαία χρήματα στην τσέπη σας. Είναι σαν να έχετε κερδίσει κάτι.

8. Η ηρεμία και η ησυχία. Λίγη σιωπή κάνει καλό και το ίδιο στηρίζουν και έρευνες που έχουν διαπιστώσει ότι μειώνει το στρες και επιτρέπει στον εγκέφαλο να κάνει ένα διάλειμμα.

9. Η αλληλογραφία. Μία πρόσκληση που έρχεται με το ταχυδρομείο είναι πάντοτε καλύτερη από τα ηλεκτρονικά mail που έρχονται στον υπολογιστή.

10. Το στρωμένο χιόνι. Έχει πάντα μία ηρεμία.

11. Να ξαπλώνετε στο κρεβάτι με φρεσκοστρωμένα σεντόνια. Αυτή η φρεσκάδα κάνει τους πάντες να νιώσουν καλύτερα.

12. Όταν κόβεις τέλεια ένα ώριμο αβοκάντο.

13. Όταν κάποιος σας φέρνει λουλούδια. Είναι μία κίνηση που δείχνει ευγνωμοσύνη και η ευγνωμοσύνη είναι πάντοτε ένα θετικό συναίσθημα.

14. Το συναίσθημα που έχετε μόλις έχετε «κλείσει» ένα ταξίδι. Αρχίστε να φτιάχνετε βαλίτσες. Η έρευνα έχει δείξει ότι ακόμα και ο προγραμματισμός των διακοπών μπορεί να μας κάνει ευτυχισμένους.

15. Ακούστε το γέλιο ενός μωρού. Ειλικρινά, δεν υπάρχει πιο απολαυστικός ήχος στον κόσμο. Γελάστε κι εσείς μαζί του, αφού έρευνες έχουν δείξει ότι το γέλιο ενισχύει την ευτυχία και μειώνει την αρτηριακή πίεση.

16. Η αντίδραση του κατοικιδίου σας όταν σας βλέπει. Ακόμα κι αν έχετε λείψει 5 λεπτά, δεν μπορεί να σταματήσει να κουνάει την ουρά του.

17. Ένα ραντεβού με κάποιον που αγαπάτε. Η παρέα με τα αγαπημένα μας πρόσωπα μειώνει το στρες.

18. Όταν φτάνει το φαγητό που παραγγείλατε στο εστιατόριο.

19. Η στιγμή που συνειδητοποιείτε ότι νιώθετε ολοκληρωμένοι. Μία μέρα χωρίς παράπονα είναι πάντα μία καλή ημέρα.

To άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε αρχικά στην αμερικάνικη έκδοση της HuffPost.
 
Lindsay Holmes
HuffPost Greece

Copy link
Powered by Social Snap