Εκτύπωση άρθρου

Ένας στους τρεις Ευρωπαίους άνδρες 25-34 ετών ζει με τους γονείς του!

08.10.2010

Η οικονομική κρίση αλλά και η ανασφάλεια στην δουλειά τους αναγκάζει συχνά τους ευρωπαϊους άνδρες να ζουν με τους γονείς τους μέχρι τα 34 τους χρόνια.

Ένας άνδρας στους τρεις και μια γυναίκα στις πέντε, ηλικίας 25 ως 34 ετών, εξακολουθούσαν, το 2008 στην Ευρωπαϊκή Ένωση, να κατοικούν στο σπίτι των γονιών τους, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα από τη Eurostat.

Στις ηλικίες 18 – 24 ετών, η αναλογία των νέων που ζουν με τους γονείς τους είναι πολύ υψηλότερη. Το 2008, 71% των γυναικών αυτής της ηλικίας και 82% των ανδρών ζούσαν στην οικογενειακή εστία.

Συνολικά 46% των ευρωπαίων νεαρών ενηλίκων, ηλικίας 18 ως 34 ετών, δηλαδή 51 εκατομμύρια άνθρωποι, ζουσαν στο σπίτι των γονιών τους το 2008, υπογραμμίζει η Eurostat.

Το φαινόμενο αυτό είναι οξύτερο στις χώρες της νότιας και της ανατολικής Ευρώπης. Στις χώρες της βόρειας Ευρώπης οι νεαροί ενήλικες έχουν την τάση να εγκαταλείπουν νωρίτερα την οικογενειακή εστία.

Το γεγονός ότι παραμένουν στο σπίτι των γονιών τους οφείλεται συχνά στην ανάγκη, αναφέρει στην έκθεσή της η Eurostat.

Η συνέχιση των σπουδών είναι ένας από τους λόγους που εξηγούν αυτό το φαινόμενο, ιδιαίτερα στους νέους ηλικίας 18 – 24 ετών. Όμως η κρίση είναι επίσης ένας υπολογίσιμος παράγοντας. Το 13% των νεαρών ενηλίκων ηλικίας 18 ως 34 ετών που ζουν στο σπίτι των γονιών τους βρίσκεται κοντά στο όριο της φτώχειας, επισημαίνει η Eurostat. Μεταξύ των νεαρών ενηλίκων που ζουν στο σπίτι των γονιών τους και εργάζονται, το 36% έχει συμβόλαια προσωρινής απασχόλησης.
newsit .gr

Copy link
Powered by Social Snap