childreneat 2 225
Εκτύπωση άρθρου


Περισσότερα από 439.000 παιδιά ζουν σήμερα κάτω από το όριο της φτώχειας στην Ελλάδα. Η οικονομική κρίση έχει χτυπήσει ένα στα πέντε νοικοκυριά, που αδυνατούν να παρέχουν στα παιδιά τους αξιοπρεπείς ή έστω στοιχειώδεις συνθήκες διαβίωσης.

Η χθεσινή, Παγκόσμια Ημέρα Επισιτισμού, και η σημερινή, Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Φτώχειας, βρίσκουν το ποσοστό της παιδικής φτώχειας στην Ελλάδα να φτάνει στο 23%, ενώ αντίστοιχα για το σύνολο της Ευρώπης είναι 20,5%. Μάλιστα, το 37,1% και το 18,4% των φτωχών παιδιών ζουν σε νοικοκυριά που δηλώνουν αντίστοιχα αδυναμία ικανοποιητικής θέρμανσης και ελλείψεις βασικών ανέσεων.

Σύμφωνα με την έκθεση της UNICEF, μεταξύ των φτωχών νοικοκυριών με παιδιά, το 21,6% είναι οικονομικά αδύναμα για διατροφή με κοτόπουλο, κρέας, ψάρι ή λαχανικά ίσης θρεπτικής αξίας, το 27,8% έχει υγρασία στους τοίχους ή σάπια κουφώματα και το 23,2% περιβαλλοντικό πρόβλημα. Εξάλλου, το 46,7% των ανηλίκων σε φτωχά νοικοκυριά αντιμετωπίζει στενότητα χώρου στην κατοικία του, ποσοστό που εκτινάσσεται στο 51,6% στις ηλικίες 6-11 ετών.

Στην προσπάθειά τους να υποστηρίξουν τις οικογένειες σε κρίση τα Παιδικά Χωριά SOS, σε συνεργασία με το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος ενίσχυσαν το πανελλαδικό δίκτυο προστασίας με τη λειτουργία του έβδομου κέντρου στήριξης για την καταπολέμηση της φτώχειας. Μετά τις αντίστοιχες δομές στην Αθήνα, την Αλεξανδρούπολη, το Ηράκλειο, την Κομοτηνή και την Καλαμάτα, η μονάδα της Θεσσαλονίκης άρχισε να λειτουργεί, με στόχο να βοηθήσει ουσιαστικά 200 οικογένειες.

Tα Νέα

Copy link
Powered by Social Snap