couple sej
Εκτύπωση άρθρου

Σίγουρα εάν η σύντροφός σας δεν ενδιαφέρεται να κάνει σεξ μαζί σας, το πρώτο πράγμα που θα σκεφτείτε θα είναι ότι δεν ενδιαφέρεται για εσάς, γενικά.

Μην βγάζετε όμως γρήγορα συμπεράσματα, λέει η Tammy Nelson, σεξολόγος και συγγραφέας του βιβλίου Getting the Sex You Want που μίλησε στη HuffPost. Γιατί μπορεί το «είμαι κουρασμένη» να σημαίνει όντως ότι είναι κουρασμένη.

Ορίστε 7 λόγοι -συναισθηματικοί ή σωματικοί- γιατί μια γυναίκα μπορεί να είναι απόμακρη σεξουαλικά -και τι μπορείτε να κάνετε για αυτό.

1. Είναι δυσαρεστημένη με την σχέση

Για πολλές γυναίκες η σεξουαλική επιθυμία συνδέεται άμεσα με το πως αισθάνεται για τη σχέση. Εάν η σύντροφός σας είναι ενοχλημένη με κάτι που κάνατε ή γενικά δυσαρεστημένη με τη σχέση σας, το σεξ είναι το τελευταίο πράγμα στο μυαλό τους, λέει η Susan Krauss Whitbourne, ψυχολόγος.

«Θα πρέπει να ρωτήσετε τη σύντροφό σας τι την απασχολεί», λέει. «Μπορεί να αναφέρει κάτι εντελώς ασήμαντο, όπως η ακαταστασία σας στο σπίτι ή μπορεί να σας αποκαλύψει κάτι ιδιαίτερα σημαντικό». Όπως και να έχει, δεν θα μάθετε εάν δεν ρωτήσετε.

2. Το σεξ μπορεί να είναι επώδυνο

Αν για κάποιο λόγο το σεξ είναι επώδυνη ή άβολο για τη σύντροφό σας, είναι λογικό να έχει επιπτώσεις στη συχνότητα του σεξ, λέει η Elizabeth McGrath.

«Τόσο οι γυναίκες όσο και οι άνδρες βιώνουν σωματικές και ορμονικές διακυμάνσεις», αναφέρει. «Για τις γυναίκες όμως αυτές οι διακυμάνσεις μπορεί να επηρεάσουν τη σεξουαλική ορμή, μαζί με άλλα πράγματα όπως η υγρασία του κόλπου ή το να αισθάνονται σέξι».

Εάν συμβαίνει κάτι τέτοιο ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε είναι να υπενθυμίσει στη σύντροφό σας ότι είναι ακόμη επιθυμητή, κάντε την να νιώσει πιο χαλαρή και να διερευνήστε νέες επιλογές, όπως το λιπαντικό.

Πάρτε επίσης τον χρόνο σας: «Η περίοδος της σεξουαλικής διέγερσης για τις γυναίκες είναι συνήθως μεγαλύτερη από ό,τι στους άνδρες, και έτσι όταν η διαδικασία του σεξ πηγαίνει πάρα πολύ γρήγορα από το ένα στάδιο στο επόμενο, μπορεί να είναι δύσκολη η σεξουαλική διέγερση».

3. Περνούν ακόμη και ημέρες χωρίς να έχετε αγγίξει ο ένας τον άλλον

Το σεξ είναι πολλά περισσότερα από απλά το σεξ. Είναι το φιλί που ανταλλάσσετε όταν ξυπνάτε, το χάδι και ο ερωτισμός, λέει η Nelson.

«Επικεντρωθείτε στην καθημερινή σωματική επαφή και στοργή και μην ξεκινάτε μόνο με το σεξ στο μυαλό».

4. Είναι πραγματικά εξουθενωμένη

Το «όχι απόψε αγάπη μου, είμαι πολύ κουρασμένη», μπορεί απλά να σημαίνει «όχι απόψε αγάπη μου, είμαι πολύ κουρασμένη».

Για να διορθωθεί αυτό, η McGrath προτείνει να δώσετε ο ένας στον άλλον χρόνο για τον εαυτό σας.

5. Σας έχει βαρεθεί λίγο

Πριν από κάποια χρόνια, οι ερευνητές σεξουαλικής συμπεριφοράς William Masters και Virginia Johnson, υποστήριξαν ότι το μόνο που χρειάζεται για να διατηρηθεί η σεξουαλική φλόγα είναι «σχετικά καλή υγεία και έναν ενδιαφέρον σύντροφο που να ενδιαφέρεται».

Αναρωτηθείτε λοιπόν: Όταν σας κοιτά η σύντροφός σας βλέπει ακόμη τον ενδιαφέροντα, συναρπαστικό άνθρωπο τον οποίο ερωτεύτηκε;

6. Το σεξ έχει γίνει ρουτίνα

Με την πάροδο του χρόνου, η σεξουαλική σας ζωή μπορεί να έχει περάσει από το hot στο πληκτικό. Αν εσείς ή η σύντροφός σας έχει αισθανθεί ότι το σεξ έχει γίνει πολύ προβλέψιμο -ίδια στιγμή, ίδιο μέρος, ίδιες στάσεις- μπορεί να ήρθε ο καιρός να γίνεται λίγο πρωτότυποι, λέει ο Dawn Michael, συγγραφέας και σεξολόγος.

«Αλλάξτε το σκηνικό, κάντε το υπνοδωμάτιο σέξι και ρομαντικό, με κεριά και απαλή μουσική» προτείνει.

7. Αισθάνεται συναισθηματικά αποκομμένη

Αντί να επικεντρώνεστε στην βαρετή σεξουαλική σας ζωή, επικεντρωθείτε λίγο περισσότερο στην συναισθηματική σύνδεση με τη σύντροφό σας, λέει ο Nelson .

«Μερικές φορές, το να αισθάνονται συναισθηματική σύνδεση βοηθά τις γυναίκες να ερεθισμένες πριν το σεξ. Και μαντέψτε; Το ίδιο ισχύει και για τους άνδρες», λέει. «Προσπαθήστε να μοιραστείτε με τη σύντροφό σας τρία πράγματα που εκτιμάτε στη σχέση σας» προτείνει. Στη συνέχεια ρωτήστε την σύντροφό σας ποια είναι τα τρία πράγματα που απολαμβάνει στο σεξ.

«Μόλις κάνετε αυτά τα απλά πράγματα, θα δείτε αμέσως πόσο συναισθηματικά συνδεδεμένοι αισθανθείτε».

Το άρθρο αυτό αρχικά δημοσιεύθηκε στην αμερικάνικη έκδοση της The Huffington Post.

Brittany Wong  
HuffPost Greece

Copy link
Powered by Social Snap