online stalking
Εκτύπωση άρθρου

Ναι, ξέρεις τι είναι: αυτή που ψαχουλεύει συνεχώς τα social media του πρώην, του νυν, ή του μελλοντικού της αγοριού. Ακόμα και της φίλης της. Το stalking φύλο δεν κοιτά.

Έχω φλερτάρει πολύ με το stalking. Ορισμένες φορές το φλερτ έγινε παθιασμένη σχέση και η συχνότητα με την οποία έμπαινα να τσεκάρω τι συμβαίνει στο προφίλ του ανθρώπου που με ενδιέφερε ήταν μεγαλύτερη απ’ αυτή που σκεφτόμουν το φαγητό (σ.σ.: σκέφτομαι ΣΥΝΕΧΕΙΑ το φαγητό). Άλλες φορές πάλι έπαιρνα απλά το πιατάκι μου και έτρωγα με το αριστερό, ενώ το δεξί μου χέρι βουτούσε στην παρακολούθηση του υπόπτου.

Δεν ξέρω αν είναι θέμα κατινιάς, ζωδίου, ανασφάλειας, περιέργειας ή έλλειψης εμπιστοσύνης και δεν επιχειρώ καμία ψυχολογική εξήγηση αυτής της πράξης. Το μόνο σίγουρο είναι πως με το να τσεκάρεις κάθε like, σχόλιο, πιθανό υπονοούμενο σχολίου, πιθανή σχέση της εκάστοτε κοπέλας που σχολίασε με τον κάτοχο του προφίλ που stalkάρεις, θα φτάσεις πολύ σύντομα σε μια κατάσταση όπου θα ζητάς εκουσίως να σου δέσουν τα χεράκια πίσω από την πλάτη.

Επειδή λοιπόν σου μιλά μια παθούσα, θέλω να ξέρεις πως με το να κάνεις τα απίστευτα σενάρια για το παραμικρό post σε facebook, twitter, instagram και είτε να τα μοιράζεσαι προκειμένου να μη σκάσεις, είτε να τα καταπίνεις και τελικά να σκας, δεν κερδίζεις απολύτως τίποτα.

Γι΄αυτό, όσο ακόμα είναι νωρίς, αναγνώρισε ότι έχεις πρόβλημα και αντί να ξεκινήσεις να ”κατουράς” παντού στο προφίλ του αγαπημένου σου (βλέπε σχόλια, καρδούλες, tag και φωτογραφίες που φιλιέστε), δείξε πόσο ανώτερη είσαι και στάσου δίπλα του κυρία. Η μόνη λέξη που θα σε σώσει είναι μία: ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ.

Αν λοιπόν πιάσεις τον εαυτό σου να κάνει τρία ή και περισσότερα από τα ακόλουθα, ήρθε η ώρα να ανησυχήσεις.

Αρνείσαι ότι ψάχνεις το όνομά του σε όλα τα dating apps, όπως το Tinder

Γιατί να το κάνεις; Μήπως πιστεύεις ότι δε σε θέλει πια ή ότι παίζει το μάτι του; Όχι βέβαια, εσύ δε θα έκανες ποτέ κάτι τέτοιο, έτσι; Σίγουρα τον έψαξες και με το υποκοριστικό που τον φωνάζουν οι παιδικοί του φίλοι;

Έχεις φτάσει στις φωτογραφίες του 2009 προκειμένου να βρεις την πρώην του

Τι σημασία έχει; Δε βλέπεις πώς ήταν; Και να σου την έπεφτε τότε ούτε που θα τον κοίταζες. Άρα και η κοπέλα του τότε, θα ήταν αυτή που του αναλογούσε. Τώρα που βρήκε εσένα, έγινε άνθρωπος. Γιατί να γυρίσει στο ξαναζεσταμένο φαγητό;

Κοιτάς ένα – ένα τα προφίλ, ειδικά των κοριτσιών που έχουν κάνει like όταν ποστάρει John Legend

Τυχαίο το παράδειγμα του Γιάννη του Θρύλου. Γενικά σου φαίνονται πιο ύποπτες οι γυναίκες που θα δείξουν ότι τους αρέσει που το αγόρι σου ανεβάζει ρομαντικά – ερωτικά τραγούδια. Αναρωτιέσαι σχεδόν άμεσα λοιπόν ”Μήπως πάει για καμία απ’ αυτές;”

Ψάχνεις ακόμα και το Instagram του

Αν μη τι άλλο, το instagram είναι από τα πιο αθώα social media. Δε μπορείς να συνομιλήσεις πριβέ με κάποιον και τα πάντα γίνονται σχεδόν εντελώς δημόσια. Παρόλ’ αυτά εσύ κοιτάς ποιες ακολουθεί, ποιες τον ακολουθούν και πόσα ρούχα β(γ)άζουν στις φωτογραφίες τους.

Μπαίνεις να δεις τι καινούριο έχει συμβεί στο προφίλ του, ανά 3 λεπτά

Η απάντηση είναι 99% τίποτα, αλλά αυτό δε σε σταματά. Το ξέρεις, αλλά δε μπορείς να σταματήσεις να τον stalkάρεις.

Ψάχνεις το όνομά του στο Google και φτάνεις μέχρι την τελευταία σελίδα των αποτελεσμάτων

Όσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός των αποτελεσμάτων, τόσο περισσότερο ικανοποιείται η ανάγκη σου για stalking και ανεύρεση ύποπτων στοιχείων που μπορεί να τον ενοχοποιήσουν.

Ο φαύλος κύκλος που δεν τελειώνει ποτέ

Και βρίσκεις κάτι φαινομενικά ύποπτο και ζητάς εξηγήσεις και η απάντηση που παίρνεις είναι εντελώς διαφορετική απ’ αυτό που είχες σκεφτεί και τότε έρχεται η ώρα να ξαναπέσεις με τα μούτρα προς ανεύρεση νέου, πιθανού ενοχοποιητικού στοιχείου.

Ladylike.gr
News247.gr

Copy link
Powered by Social Snap