Εκτύπωση άρθρου

Σύμπραξη ζωντανού θεάτρου και εμψυχωμένης κούκλας για παιδιά.
Το «Θέατρο Σκάλα» και η Κυριακή Δοξαρά με τον Βασίλη Ροδίτη, που από το 2004, έχουν ξεχωρίσει για τις παραστάσεις που κάνουν συνδυάζοντας μοναδικά κώδικες δημιουργικής σύμπραξης ζωντανού θεάτρου με ηθοποιούς και εμψυχωμένη κούκλα θα παρουσιάσουν τη νέα τους παράσταση για παιδιά στο Θέατρο Radar.

Αυτή τη φορά η ομάδα έχει εμπνευστεί από την υπέροχη ιστορία του Πυγμαλίωνα, δίνοντας το έναυσμα στα παιδιά να έρθουν σε επαφή με την μυθολογία. Ο τίτλος της είναι: «Αγαλματάκια Ακούνητα…μέρα ή νύχτα;»…Και όπως μυστικά φανερώνει διαδραματίζεται μέσα σε ένα Αρχαιολογικό Μουσείο.
Το σκηνικό και οι κούκλες είναι χειροποίητες, φτιαγμένες εξ’ ολοκλήρου στο εργαστήρι της ομάδας και για να στηθούν οι ηθοποιοί χρειάζονται 1 ½ ώρα προετοιμασία και 1 ώρα αποσυναρμολόγηση. Ενώ η παράσταση διαθέτει το δικό της ηχητικό και φωτιστικό θεατρικό εξοπλισμό.

Η Κυριακή Δοξαρά και ο Βασίλης Ροδίτης με τις παραστάσεις τους έχουν εκπροσωπήσει την χώρα μας σε θέατρα, παγκόσμια φεστιβάλ και διεθνείς θεσμούς στην Αγγλία, την Αυστρία και την Τσεχία. Ενώ έχουν εργαστεί ως γλύπτες στην Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων- Αθήνα 2004. Παραστάσεις τους έχουν παιχτεί στο Θέατρο Πολιτεία, στο BIOS, Θέατρο στο Φούρνος, στο Από Μηχανής Θέατρο, στο Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη και στο Θέατρο OLVIO.

Η πρεμιέρα για τα «Αγαλματάκια Ακούνητα…μέρα ή νύχτα;» αναμένεται για το πρώτο Σάββατο του Νοεμβρίου. Θα δοθούν συνολικά οκτώ παραστάσεις. Τα Σάββατα του Νοεμβρίου και του Δεκεμβρίου.

Συντελεστές
Σενάριο, Σκηνοθεσία, Κούκλες, Μουσική Επιμέλεια*: Κυριακή Δοξαρά. Σκηνογραφία, Σκηνικά, Γλωσσική Επιμέλεια, Φωτισμοί: Βασίλης Ροδίτης. Ραπτική, Υφασμάτινες κατασκευές: Ελένη Δοξαρά. Τεχνικός Σύμβουλος: Γιώργος Τερζόγλου. Εικαστική επιμέλεια εικόνας: Άννα Αυλωνίτου. Παίζουν οι: Δήμητρα Καράμπελα, Ευανθία Στεφανοπούλου, Κυριακή Δοξαρά. *Μουσική επένδυση βασισμένη σε ήχους αρχαίων μουσικών οργάνων από συνθέσεις των: Π. Ταμπούρη, G.Pianagua.
Info
Θέατρο Radar. Πλατεία Αγίου Ιωάννη και Πυθέου 93 (απέναντι από τη στάση μετρό Άγιος Ιωάννης) Τηλ.: 2109769294.

Από τον Νοέμβριο, κάθε Σάββατο, στις 17:30, για 8 παραστάσεις.Τιμή εισιτηρίου 8 ευρώ.

Καθημερινά οργανωμένες παραστάσεις σε σχολεία, θέατρα και πολιτιστικούς φορείς. Τηλ 210 4322615, Κιν 6978692757, 6974469411, email theatroskala@hotmail.com.

Copy link
Powered by Social Snap