Εκτύπωση άρθρου

  

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Fast Company, μία μέρα ο Schwab, θέλοντας να αυξήσει την παραγωγικότητα των υπαλλήλων του και να τους κάνει πιο αποτελεσματικούς, κανόνισε να συναντηθεί με έναν σύμβουλο παραγωγικότητας, τον Ivy Lee.

Ο Ivy Lee ήταν ένας επιχειρηματίας, ο οποίος ήταν γνωστός για τις δημόσιες σχέσεις του. Σύμφωνα με τον ιστορικό Scott M. Cutlip, ο Schwab έφερε τον Lee στο γραφείο του και του ζήτησε να του δείξει τον τρόπο για να κάνει περισσότερα πράγματα.

Αυτό που ζήτησε ο Lee ήταν 15 λεπτά με το κάθε στέλεχος της ομάδας και τους εξήγησε την πολύ απλή και αποτελεσματική μέθοδό του.

1. Στο τέλος κάθε μέρας δουλειάς, γράψτε τα 6 πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να κάνετε την επόμενη ημέρα. Μην γράψετε πάνω από 6 πράγματα.

2. Βάλτε σειρά προτεραιότητας σε αυτά τα 6 πράγματα.

3. Μόλις φτάσετε την επόμενη μέρα στο γραφείο, επικεντρωθείτε μόνο σε αυτές τις δουλειές σας. Δουλέψτε μέχρι να ολοκληρώσετε το πρώτο πράγμα στην λίστα σας και περάστε στο επόμενο.

4. Συνεχίστε με τον ίδιο τρόπο για όλη τη λίστα σας. Όσες δουλειές δεν καταφέρατε να τελειώσετε βάλτε τις στην λίστα της επόμενης ημέρας.

5. Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία κάθε μέρα.

Ο Schwab και η ομάδα του αποφάσισαν να δοκιμάσουν αυτόν τον τρόπο λειτουργίας για μερικούς μήνες και ο Schwab ήταν τόσο ευχαριστημένος που αποφάσισε να κόψει μία επιταγή αξίας 25.000 δολαρίων στον Lee.

Γιατί, όμως, αυτός ο τρόπος λειτουργίας είναι τόσο αποτελεσματικός;

Ο πρώτος λόγος είναι ότι είναι τόσο απλό που μπορούν όλοι να τον ακολουθήσουν. Επιπλέον, αυτή η λίστα μας φέρνει αντιμέτωπους ακόμα και με πράγματα που δεν θέλουμε να κάνουμε αλλά πρέπει. Τέλος, αυτή η λίστα με τις δουλειές τις ημέρας, όπως και κάθε άλλη λίστα μας βοηθά να ξεκινήσουμε, το οποίο είναι πάντα το πιο δύσκολο κομμάτι όταν έχουμε πολλά πράγματα τα οποία πρέπει να φέρουμε εις πέρας.

HuffPost Greece  

Κατερίνα Νανοπούλου

Copy link
Powered by Social Snap