Εκτύπωση άρθρου

Χειροπέδες σε δύο άτομα σε Δυτική Μακεδονία και Αττική

Στη σύλληψη ενός ατόμου με την κατηγορία της κατοχής και διακίνησης πορνογραφικού υλικού στο διαδίκτυο με αυτόφωρη διαδικασία προχώρησε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Παράλληλα σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός ακόμη ατόμου.

Έπειτα από αξιοποίηση στοιχείων του οργανισμού NCMEC (National Center for Missing and Exploited Children), που εδρεύει στις ΗΠΑ, και ψηφιακή ανάλυση εντοπίστηκαν ηλεκτρονικά ίχνη χρηστών, που κατείχαν και διαμοίραζαν, μέσω διαδικτύου, υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.

Από την έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι τα επίμαχα ηλεκτρονικά ίχνη αντιστοιχούν στις οικίες δύο ατόμων, σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας και της Αττικής.

Κλιμάκια αστυνομικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, πραγματοποίησαν συντονισμένες έρευνες στις οικίες των κατηγορούμενων, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, 7 σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικού υπολογιστή, 2 κινητά τηλέφωνα και 2 εξωτερικές κάρτες αποθήκευσης.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στις εισαγγελικές Αρχές, ενώ παράλληλα υποβλήθηκε αρμοδίως η δικογραφία τακτικής διαδικασίας.

Newsbeast.gr

Copy link
Powered by Social Snap