Εκτύπωση άρθρου

Μια νέα έρευνα του Οργανισμού Climate Analytics στο Βερολίνο προειδοποιεί ότι η αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη από 1,5 βαθμούς σε 2 βαθμούς Κελσίου μπορεί να φαίνεται μικρή, όμως μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες.

Αυτή η πρόσθεση μισού βαθμού στην θερμοκρασία του πλανήτη μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα επικίνδυνα κύματα καύσωνα, μεγάλες περιόδους ξηρασίας και μείωση της παραγωγής οπωροκηπευτικών στις τροπικές ζώνες.

Τον Δεκέμβριο, οι μεγάλες δυνάμεις του πλανήτη συμφώνησαν στο Παρίσι να μειωθεί η υπερθέρμανση του πλανήτη στους 1,5 βαθμούς. Ορισμένα κράτη είχαν προειδοποιήσει ότι η αύξηση της θερμοκρασίας κατά 2 βαθμούς θα μπορούσε να τις εξαφανίσει από τον χάρτη.

Οι ηγέτες είχαν τονίσει την ανάγκη να προκύψει σε ένα σαφές σχέδιο που θα κλείσει το χάσμα το οποίο αυτή τη στιγμή υπάρχει ανάμεσα στις δεσμεύσεις των κρατών και τις εκτιμήσεις των επιστημόνων για την αναγκαία μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Ιδιαίτερη έμφαση είχε δοθεί στη συγκέντρωση επαρκών οικονομικών πόρων για την προστασία και την ενίσχυση των πιο ευάλωτων χωρών στο πλαίσιο της κλιματικής δικαιοσύνης.

Newsroom  
HuffPost Greece

Copy link
Powered by Social Snap