Εκτύπωση άρθρου

Δείτε θετικά τη ζωή

Οι άνθρωποι που απολαμβάνουν τη ζωή τους, έχουν μικρότερη πιθανότητα να πεθάνουν πρόωρα και τείνουν να ζουν περισσότερα χρόνια, σύμφωνα με βρετανική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο British Medical Journal.

Οι ερευνητές του Τμήματος Επιδημιολογίας και Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου του Λονδίνου (UCL), με επικεφαλής τον Δρ Άντριου Στεπτόου, ανέλυσαν στοιχεία για περίπου 9.400 άνδρες και γυναίκες, κατά μέσο όρο 63 ετών.

Από την επεξεργασία των δεδομένων προέκυψε ότι, για όσο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα ένας άνθρωπος ένιωθε ευχαριστημένος από τη ζωή του, τόσο πιο πολλά χρόνια μπορεί να ζήσει.

Ο κίνδυνος πρόωρου θανάτου από οποιαδήποτε αιτία ήταν μειωμένος κατά 24% κατά μέσο όρο μεταξύ όσων ένιωθαν μεγάλη ευχαρίστηση στη ζωή τους, σε σχέση με όσους δήλωσαν ότι «ποτέ ή σπάνια» δεν είχαν νιώσει ευχαρίστηση.

Οι γυναίκες ανέφεραν συχνότερα από ό,τι οι άνδρες ικανοποίηση από τη ζωή τους, όπως επίσης και οι παντρεμένοι και των δύο φύλων, οι πιο μορφωμένοι, οι πιο πλούσιοι, οι πιο νέοι και όσοι έχουν δουλειά.

Η μελέτη επιβεβαιώνει ανάλογα ευρήματα προηγούμενων ερευνών, που δείχνουν ότι η ικανοποίηση από τη ζωή συνδέεται με τη μακροζωία.
     
Επιμέλεια: Μαίρη Μπιμπή

health.in.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Copy link
Powered by Social Snap