couple hug
Εκτύπωση άρθρου

Είναι ωραίο να βρίσκεις κάποιον με τον οποίο θέλεις να περάσεις μαζί του την υπόλοιπη ζωή σου ή ακόμα κι ένα μικρό μέρος αυτής. Το να βρίσκεται κανείς σε μία σχέση δεν είναι για όλους απόλυτη ανάγκη, αλλά για πολλούς αποτελεί μία χαρούμενη συγκυρία και επιλογή.
Άνθρωποι υπάρχουν πολλοί και, κατά συνέπεια, υπάρχουν και πολλών ειδών ζευγάρια. Μερικά είναι τόσο ευχάριστα που, ακόμα και κάποιος που είναι αδέσμευτος, θέλει να περάσει χρόνο μαζί τους, αλλά υπάρχουν και μερικά ζευγάρια που αποφεύγουμε όλοι με όποιον τρόπο μπορούμε. Εάν ανήκετε σε μία από τις παρακάτω κατηγορίες ζευγαριών, ίσως να βρείτε την απάντηση στο γιατί κανείς δεν θέλει να σας κάνει παρέα και να αναθεωρήσετε.

Το «εμείς» ζευγάρι
Τα κάνουν όλα μαζί και σαν να μην έφτανε αυτό νιώθουν την ανάγκη να το δηλώνουν χρησιμοποιώντας πάντοτε τον β’ πληθυντικό. Στην ερώτηση «τι θα κάνεις το Σάββατο», η φίλη σας απαντά «έχουμε να πάμε σε κάτι γενέθλια». Ακόμα χειρότερα, αν ο ένας έχει πυρετό ή δεν νιώθει καλά χρησιμοποιείται συχνά το «είμαστε άρρωστοι». Δεν υπάρχει καμία ανεξαρτησία, και αυτό το ζευγάρι συμπεριφέρεται λες και τους έχουν δέσει μαζί τα πόδια και αναγκάζονται να πορεύονται παράλληλα.

Το ζευγάρι που δεν μπορεί να συγκρατήσει τα χάδια και τα φιλιά
Βγαίνετε έξω οι τρεις σας και ξαφνικά, εκείνη κάθεται στα πόδια του και αρχίζουν να φιλιούνται, την ώρα που εσείς τους περιγράφετε τη δύσκολη μέρα που είχατε στην δουλειά. Κάθε δεύτερη κουβέντα τους αφορά κάποιο δικό τους αστείο που εσείς δεν καταλαβαίνετε και στο τέλος κάθε πρότασης μπαίνει ένα χαρακτηριστικό «μωρό μου», «μωράκι μου», «αγάπη μου», «κουτσουνάκι μου» και άλλα τέτοια υποκοριστικά.

Το πάρα πολύ χαρούμενο ζευγάρι που περνάει τέλεια
Περνάνε φανταστικά και δεν παραλείπουν να σας το θυμίζουν συνέχεια. Οι διακοπές τους ήταν φανταστικές, ο Γιώργος είναι ο πιο υπέροχος άντρας που υπάρχει (ή η Ελένη είναι η απόλυτη γυναίκα), δεν τσακώνονται ποτέ, αγαπάνε τόσο πολύ ο ένας τον άλλον και αυτό που τους φοβίζει περισσότερο είναι ότι νιώθουν πάρα πολύ ευτυχισμένοι. Πρόκειται για μία από τις περιπτώσεις ζευγαριών που δεν θέλει κανείς να κάνει παρέα μαζί τους επειδή κάνουν όλους τους υπόλοιπους να νιώθουν άσχημα για τη σχέση τους και μεταξύ μας, όταν κάποιος τόσο πολύ θέλει να τονίσει πόσο φανταστική είναι η ζωή του, και η σχέση του στην προκειμένη περίπτωση, κάτι υπάρχει από πίσω.

Το ζευγάρι που τσακώνεται μπροστά σε φίλους και γνωστούς
Εκεί που κάθεστε και πίνετε αμέριμνοι τον καφέ σας, γίνεται κάτι, μικρό ή μεγάλο δεν έχει σημασία, και πυροδοτείται ένας τεράστιος καβγάς. «Δίκιο δεν έχω Μαρία;», γυρνούν και σας ρωτούν, φέρνοντάς σας σε δύσκολη θέση με αποτέλεσμα να έχετε μείνει με το στόμα ανοιχτό και να μην ξέρετε πως να αντιδράσετε. Τα πράγματα γίνονται ακόμα χειρότερα όταν επιμένουν και δεν σταματούν μέχρι να αποφασίσετε εσείς ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο.

Το ζευγάρι που χωρίζει και τα ξαναβρίσκει συνέχεια
Είναι από αυτά τα ζευγάρια που έχουν έντονες σχέσεις. Την πρώτη φορά που θα χωρίσουν, επειδή είστε ανυποψίαστοι θα πείτε την γνώμη σας, το οποίο σημαίνει ότι μπορεί να πείτε ότι καλά έκαναν και χώρισαν και πως δεν ταίριαζαν. Μεγάλο λάθος γιατί μετά από μερικές μέρες που θα τους δείτε μπροστά σας πιασμένους χέρι- χέρι, θα μετανιώσετε την ώρα και τη στιγμή που ανοίξατε το στόμα σας. Από τη στιγμή εκείνη και μετά, θα χωρίσουν άλλες δέκα φορές και θα ορκίζονται πως κάθε φορά είναι και η τελευταία, θα κλαίνε στον ώμο σας και θα σας γκρινιάζουν για όλα τα στραβά που είχε ο άλλος. Με λίγα λόγια, θα σας μπλέξουν σε όλη τη δραματική διαδικασία κάθε χωρισμού, αλλά μετά έχουν την απαίτηση να είστε μέσα στην τρελή χαρά όταν τους βλέπετε μαζί.

Κατερίνα Νανοπούλου
HuffPost Greece

Copy link
Powered by Social Snap