Εκτύπωση άρθρου

Εκπαιδευτικά προγράμματα Ειδικής Αγωγής στο Ιδρυμα Ωνάση
Παιδιά τυπικής ανάπτυξης και παιδιά με διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές ενώνουν τις δυνάμεις τους και μεταμορφώνουν ανακυκλώσιμα υλικά σε φιγούρες για κουκλοθέατρο, μαθαίνοντας και τα οφέλη της προστασίας του περιβάλλοντος

Μπορούν από την ανακύκλωση να γεννηθούν μικρά έργα τέχνης; Η απάντηση είναι: «Φυσικά και μπορούν»! Με οργάνωση, μεθοδικότητα και πολλή φαντασία! Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Η τέχνη της ανακύκλωσης» που πραγματοποιεί το Ίδρυμα Ωνάση, παιδιά και έφηβοι τυπικής ανάπτυξης μαζί με παιδιά και εφήβους με διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές ή και νοητική υστέρηση συνεργάζονται, φτιάχνουν ομάδες και δημιουργούν φιγούρες για κουκλοθέατρο από ανακυκλώσιμα υλικά, μαθαίνοντας παράλληλα τα οφέλη της προστασίας του περιβάλλοντος.

Το Ιδρυμα Ωνάση μετράει ήδη πέντε χρόνια εκπαιδευτικών δράσεων στον τομέα της Ειδικής Αγωγής. Πέντε χρόνια εμπιστοσύνης από τους γονείς των παιδιών που συμμετέχουν στα εργαστήριά του και συνεχίζουν να τους στηρίζουν με την παρουσία τους. Από φέτος, ωστόσο, τα εκπαιδευτικά προγράμματά τους απευθύνονται σε ευρύτερες ομάδες κοινού. Και ενώ τα μέσα αλλάζουν, ο στόχος παραμένει σταθερός: να έχουν όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά το δικαίωμα στην «απόδραση». Σε αυτό το πλαίσιο το Ιδρυμα Ωνάση αναπτύσσει ουσιαστικές δράσεις που λειτουργούν επικουρικά στη συμπερίληψη και στην ανάπτυξη των κοινωνικών δεξιοτήτων των παιδιών.

Μέσα από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Η τέχνη της ανακύκλωσης», λοιπόν, τα παιδιά μαθαίνουν να συνεργάζονται χωρίς διακρίσεις, να ενεργοποιούν τη φαντασία τους και να αναπτύσσουν τις επικοινωνιακές τους δεξιότητες, έχοντας ως όχημα την ανακύκλωση και την προστασία του περιβάλλοντος που ζούμε!

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί για πέντε Σάββατα (14/4, 21/4, 5/5, 12/5 & 19/5) στην παιδική χαρά Αγίας Σκέπης στον Δήμο Παλαιού Φαλήρου και απευθύνεται σε παιδιά και εφήβους 5 έως 15 ετών. Εάν πάτε, θα φτιάξετε όλοι μαζί φιγούρες κουκλοθέατρου, αλλά μην ξεχάσετε να φέρετε μαζί σας κάποια απαραίτητα υλικά, όπως ρούχα, υφάσματα, κλωστές, κορδέλες και κουμπιά, αλλά και τη δημιουργική σας διάθεση!

Για συμμετοχή στο πρόγραμμα, λόγω περιορισμένων θέσεων, είναι αναγκαία η προκράτηση με τη συμπλήρωση της σχετικής φόρμας, εδώ.
Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται σε μία δίωρη συνάντηση και κάθε φορά συμμετέχουν συνολικά 20-25 παιδιά.

H_tehni_tis_anakuklosis

Χώρος: Παιδική χαρά Αγίας Σκέπης, Δήμος Παλαιού Φαλήρου – Λεωφόρος Ποσειδώνος 860
Ημερομηνίες: Σάββατα, 14 και 21/4 και 5, 12 και 19/5/2018
Περισσότερες πληροφορίες: 210 3713000 (Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00-17:00)
Ωρες διεξαγωγής: 11:00 – 13:00.

Προϋποθέσεις συμμετοχής
1.Η δράση απευθύνεται σε παιδιά τυπικής ανάπτυξης, καθώς και σε παιδιά με νοητική καθυστέρηση και διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές, ηλικίας 5 έως 15 ετών.
2.Κάθε παιδί θα πρέπει να συνοδεύεται από νόμιμο κηδεμόνα.
3.Απαραίτητη η κράτηση θέσης συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα συμμετοχής https://bit.ly/2FEcs6k, την οποία μπορείτε να βρείτε και στην ιστοσελίδα www.alma-amea.gr
4.Κάθε εργαστήρι ολοκληρώνεται σε μία δίωρη συνάντηση.

Copy link
Powered by Social Snap