apistia et
Εκτύπωση άρθρου

Οι ενδείξεις απιστίας από το έτερον ήμισυ

Μελέτες έχουν αποδείξει ότι η βασική αιτία διαζυγίου είναι η απιστία. Τι φταίει όμως όταν ένας από τους δύο συντρόφους φτάνει στο σημείο να απιστήσει και πως μπορείτε να… προλάβετε το κακό;

Μάθετε ποια είναι τα 6 σημάδια που φανερώνουν ότι σκέφτεται την απιστία ώστε να τα αναγνωρίσετε μια ώρα αρχύτερα.
1. Λέει μικρά ψεματάκια

Αν ο σύντροφός σας λέει ψέματα για φαινομενικά ασήμαντα πράγματα, όπως πόσα ποτά κατανάλωσε σε μια έξοδο με φίλους ή πόσα λεφτά ξόδεψε για να αγοράσει ένα νέο υπολογιστή, είναι πολύ εύκολο να πει ψέματα και για κάτι πολύ μεγαλύτερο. Δεν έχει σημασία αν θα πει ψέματα για τα 10 ευρώ που ξόδεψε παραπάνω ή για το σεξ, σημασία έχει ότι προδίδει την εμπιστοσύνη σας.
2. Ασχολείται με την εμφάνισή του

Αν ο 40χρονος σύζυγός σας, αποφάσισε να γραφτεί ξαφνικά στο γυμναστήριο, να φοράει πιο μοντέρνα ρούχα ή κάτι πιο extreme όπως το να κάνει ένα τατουάζ, έχετε κάθε λόγο να «σηκώνετε το φρύδι σας». Μπορεί βέβαια να περνάει απλά κρίση ηλικίας, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να είναι και κάτι πιο σοβαρό. Τέτοιου είδους αλλαγές είναι αξιοσημείωτες, αλλά ακολουθείστε το ένστικτο σας.
3. Έχει αλλάξει η συμπεριφορά του απέναντί σας

Οι άντρες που είναι ένα βήμα πριν από την απιστία, συνήθως έχουν καλύτερη συμπεριφορά απέναντι στις συζύγους τους, για να δικαιολογήσουν την πράξη τους. Από την άλλη, κάποιοι άλλοι γίνονται πιο επικριτικοί και κατηγορούν για τα πάντα το έτερον τους ήμισυ.

Σε κάθε περίπτωση, αν ξέρετε πώς αντιδράει  ο σύντροφος σας σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, αλλά τον τελευταίο καιρό οι αντιδράσεις του σας μπερδεύουν, θα πρέπει τουλάχιστον να υπάρχει μια λογική εξήγηση, την οποία μόνο ο ίδιος μπορεί να τη δώσει.
4. Έχει «ιστορικό»

Το παρελθόν μας είναι ένδειξη της τρέχουσας ή της μελλοντικής μας συμπεριφοράς ακόμα και στις σχέσεις. Αν κάποιος έχει απιστήσει ήδη μια φορά στη ζωή του είναι πολύ πιο εύκολο να το ξανακάνει.
5. Δεν ασχολείται με το σπίτι και τα παιδιά

Όταν ένα ζευγάρι αποκτά παιδιά οι προτεραιότητες αλλάζουν και συνήθως σταματούν να ασχολούνται τόσο με την σχέση και το γάμο κι όλη η προσοχή πέφτει στα παιδιά. Μερικοί άντρες τότε από ανασφάλεια και από ανάγκη για επιβεβαίωση οδηγούνται στην απιστία. Ακόμα κι αν εσείς με τη συμπεριφορά σας δεν αφήνετε υπόνοιες ανάλογης αμφισβήτησης, ο ίδιος έχει ανάγκη να αισθανθεί ποθητός… με αποδείξεις! Μπορεί επίσης να «ξενοκοιτάξει» επειδή αισθάνεται στην «απέξω» από το δεσμό μητέρας-παιδιού, αν αποκτήσατε πρόσφατα νέο μέλος στην οικογένεια.

Τι μπορείτε να κάνετε; Γνωστοποιήστε τα συναισθήματά σας. Πείτε του ότι αισθάνεστε «πρωτάρα» στο νέο αυτό ρόλο της μητέρας, αλλά εξακολουθεί να είναι η αγάπη της ζωής σας. Κι αν δεν έχετε όρεξη για σεξ απόψε (ή και την επόμενη εβδομάδα) πείτε του ότι χρειάζεστε χρόνο για να επιστρέψετε στην ρουτίνα σας . Δείξτε του την αγάπη σας με άλλους τρόπους, ώστε να οπλιστεί κι εκείνος με υπομονή μέχρι να έρθει η ισορροπία στο σπίτι.
6. Δεν ξεκολλάει το κινητό από τα χέρια του

Αν κλείνει γρήγορα του εφαρμογή του Facebook όταν καταλαβαίνει ότι τον κοιτάζετε, παίρνει το κινητό του τηλέφωνο ακόμα και στην τουαλέτα και καθαρίζει το ιστορικό αναζήτησης από τον υπολογιστή, τότε καλό είναι να σκέφτεστε όλα τα ενδεχόμενα. Οι περισσότεροι βέβαια ειδικοί στα θέματα σχέσεων λένε να μην κατασκοπεύετε το σύντροφό σας, αλλά επειδή είμαστε περίεργα όντα, είναι λογικό να θέλετε να μάθετε την αλήθεια. Μην κάνετε κάτι πίσω από την πλάτη του. Ζητήστε του ευθέως να ανοίξει το email του μπροστά σας ή το τηλέφωνό του. Αν αρνηθεί, είναι κακό σημάδι. Οι άνθρωποι που δεν έχουν να κρύψουν κάτι, μπορεί να ενοχληθούν από την απαίτηση, επειδή είναι παραβίαση της ιδιωτικής ζωής, αλλά το πιθανότερο είναι να συναινέσουν.

Newsbeast.gr

Copy link
Powered by Social Snap