Εκτύπωση άρθρου

Ποιες φράσεις πρέπει να αποκλείσεις από τις συζητήσεις σου, προκειμένου να πετύχεις στο επάγγελμά σου;
 
Η επιτυχία δεν είναι ποτέ δεδομένη, ούτε έρχεται ξαφνικά στη ζωή ενός ανθρώπου, καθώς είναι επακόλουθο της σκληρής δουλειάς, της επιμονής και της καινοτομίας.

Είναι δεδομένο ότι δεν μπορείς εν μια νυκτί να γίνεις ένας άλλος Μαρκ Ζούκερμπεργκ ή ένας άλλος Μπιλ Γκέιτς, θα πρέπει να μοχθήσεις και να κάνεις υπομονετικά βήματα προς την επιτυχία.

Μέχρι τότε καλό θα ήταν να σταματήσεις να χρησιμοποιείς τις παρακάτω φράσεις, που κάνουν κακό στην επαγγελματική σου επιτυχία.

“Μισώ τη δουλειά μου”

Μπορεί να έχεις απόλυτο δίκιο, μπορείς να έχεις φτάσει στα άκρα και η ψυχολογία σου να επηρεάζει σημαντικά την απόδοσή σου, ωστόσο θα πρέπει να πάρεις ένα διάλειμμα για να δεις πιο αντικειμενικά τα πράγματα.

Είναι σημαντικό να δώσεις χρόνο στον εαυτό σου πριν φτάσεις σε αποφάσεις που δεν μπορούν να αλλάξουν. Πριν κάνεις, λοιπόν, οποιαδήποτε κίνηση ζύγισε τα καλά και τα κακά της δουλειά σου.

“Δεν είναι δίκαιο”

Ναι ο κόσμος δεν είναι δίκαιος, πόσο μάλλον ο επαγγελματικός κόσμος. Σταμάτα, λοιπόν, να παραπονιέσαι ότι δεν πήρες την αναγνώριση που σου αξίζει. Να ξέρεις ότι θα υπάρξουν κι άλλες φορές που θα βιώσεις την αδικία.

“Δεν γίνεται έτσι”

Η επιθυμία για αλλαγή είναι ένα από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά των επιτυχημένων ανθρώπων. Όσο πιο εύκολα αποδέχεσαι τις αλλαγές, τόσες περισσότερες πιθανότητες έχεις να εμπνευστείς και να καινοτομήσεις στον τομέα σου.

“Δεν είναι δουλειά μου”

Ένας επιτυχημένος επαγγελματικά άνθρωπος δεν αποφεύγει να κάνει πράγματα που μπορεί να είναι υπεύθυνοι άλλοι, αλλά προσπαθεί να βοηθήσει με οποιονδήποτε τρόπο μπορεί τους συνεργάτες του. Το να εργάζεσαι μέσα σε μια ομάδα, αντί να τα κάνεις όλα μόνος σου, μπορεί να σε βοηθήσει να είσαι πιο ευέλικτος και συνεννοήσιμος.

“Είναι ακατόρθωτο”

Αντί να τα βάφεις μαύρα κάθε φορά που ένα εμπόδιο εμφανίζεται στον δρόμο σου προσπάθησε να τα αντιμετωπίζεις σαν μια διασκεδαστική πρόκληση, που ναι μεν σε αγχώνει και σε πιέζει, αλλά σε κάνει να πιο δυνατό και ικανό.

“Θα έπρεπε να το έχουμε κάνει διαφορετικά”

Ακόμα και όταν αποτυγχάνεις σε ένα εγχείρημα που σου έχει ανατεθεί, το να κατηγορείς τον εαυτό σου ή να επικεντρώνεσαι στα λάθη δεν πρόκειται να αλλάξει την κατάσταση. Η αποτυχία θα είναι εκεί, αλλά μόνο για να σε κάνει σοφότερο και για να σου μάθει τι πρέπει να αποφύγεις στο μέλλον.

“Δεν έχω επιλογή”

Πάντα υπάρχουν επιλογές και νέες ευκαιρίες που ανοίγονται μπροστά σου, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να έχεις τα μάτια σου ανοικτά.

ΠΗΓΗ: BRIGHTSIDE

Εύη Κιόρρι
News247.gr

Copy link
Powered by Social Snap